Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Eye of Melian: kiderült, mikor érkezik az album

2022. március 09. - Jurancsik Eszter

eom.jpg

Martijn Westerholt tavaly februárban oszlatta fel a Delaint - indoklása szerint saját projektjeként akarja tovább vinni, ahogyan azt eredetileg tervezte 2002-ben, és azt ígérte: hamarosan hallunk a zenekarról.

Ám egészen másként alakultak a dolgok, ahogyan a zenész tervezte: új csapatot alapított Eye of Melian néven, amelyben nem más énekel, mint a finn Johanna Kurkela, akit főleg az Auri kapcsán ismerhettünk eddig.

Novemberben mutatkozott be az együttes a The Bell című szerzeménnyel, ezt követte a Vita Nova januárban, majd megtudhattuk: nyáron jön a formáció első nagylemeze. A múlt héten a harmadik dal is megérkezett a Doorway of Night képében, tehát nem vesztegeti az idejét a csapat, aki mai hírlevelében felfedte, mikor is jelenik meg az első album, amely a "Legends of Light" címet fogja viselni.

A fény 2022 kora nyarán érkezik. Nos, végre pontos dátumot tudunk mondani! A Legends of Light június 21-én jelenik meg! 

Az albumot a nyári napfordulón adjuk ki - azon a napon, amikor a fény a legtovább marad az égen. Ahogy ez az album formát öltött, úgy láttuk, hogy akaratlanul is a fény számos varázslatos formájára összpontosít - szó szerint és szimbolikusan egyaránt - a Hold és a csillagok kristályos fényére, ahogyan a Nap felkel a hajnal hívására, a viharos tengereken átvezető remény fényére, és még az elveszett fény sajnálatára is. Van még néhány dal, amel lényegében "mondák" a két legnagyobb fényforrásról: a Nap és a Hold felkeléséről. Mivel a Nap fénye június 21-én éri el a legmagasabb pontját az égbolton, mikor is jöhetne jobb alkalom arra, hogy kiadjuk a mi saját Legendáinkat a fényről?

- írja a zenekar, akik hamarosan kampányt indítanak - rajongóik segítségét is kérik ahhoz, hogy majd teljesíteni tudják az előrendeléseket.

Tudjuk, hogy most sok minden történik a világban, és hogy rengeteg ember számára sötét idők járnak. Emiatt fontolóra vettük, hogy elhalasztjuk a kampányunkat. Azonban sok szívből jövő, köszönő üzenetet kaptunk azért a fényért és a vigasztalásért, amit a zenénk már eddig is adott, ezért úgy döntöttünk, hogy a tervek szerint folytatjuk tovább. Őszintén reméljük, hogy a Legends of Light még több megnyugtató és reményteljes fényt tud majd ragyogtatni ezekben a sötét időkben. Maradjatok erősek, és soha ne felejtsétek el, hogy mindig a fényteket osszátok meg mindazokkal, akik körülöttetek vannak. Ennek a világnak szüksége van a remény és a kedvesség fényére.

unnamed_18.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3417776216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása