Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Befejezte új albuma munkálatait a Butcher Babies

2022. szeptember 20. - Jurancsik Eszter

304976305_642227370594862_8349019939746018969_n.jpg

2017-ben került boltokba a kaliforniai Butcher Babies legutóbbi albuma, a "Lilith", amellyel sikeres turnét bonyolított le a zenekar. Később, a koronavírus-járvány kitörésekor a Carla Harvey és Heidi Shepherd énekesnők által vezetett banda is kényszerpihenőre vonult, ám nem tétlenkedtek, hiszen több kiselemezt is megjelentettek - ezek a Bottom Of A Bottle, a Sleeping With The Enemy, a Yorktown, a Last Dance és az It's Killin' Time, Baby! voltak. 

A Bloodstock TV-nek adott interjút néhány nappal ezelőtt a csapat két frontlánya, amelyben felfedték: elkészültek új nagylemezük felvételeivel, amely ígéretük szerint az eddigi leghúzósabb anyaguk lesz.

Nagyon klassz élmény volt a lemezfelvétel. Körülbelül hat hétig ültünk együtt a semmi közepén - egy nagyon-nagyon kicsi városban Michigan államban - és csak úgy együtt alkottunk. Csak ültünk ott a hóban, és megalkottuk az eddigi talán legjobb albumunkat. Nagyszerű volt az egész, amely összekovácsolt bennünket.

- mesélt a munkáról Carla, Heidi pedig elárulta: egy különleges feldolgozás is helyet kap a lemezen, amelyet több fellépésen is előadtak. Ez a dal Saweetie amerikai rapper Best Friend című szerzeménye, amelyet Doja Cat-tal közösen vett fel. Mivel a Saweetie és a lányok jó barátságban vannak, nem volt kérdés, hogy feldolgozzák a művész egyik szerzeményét.

De mi a helyzet azokkal, akiknek nem tetszik a metal és a hip-hop ötvözése?

Néhány korai dalunk hasonló stílusú volt. Mindig is széles skálán mozogtunk a zenei pályafutásunk során; sosem maradtunk meg egy stílusnál. A legtöbb ember azt szereti a zenénkben, hogy van egy death metal dalunk, egy thrash metal dalunk, aztán egy popos , szinte rádióbarát dalunk, és bármilyen hangulatban vannak, mindig van számukra egy számunk.

- oszlatta el a kétségeket Carla, Heidi pedig hozzátette:

Olyan zenészekkel doglozunk együtt, akikkel mindenben egyetértünk. Ebbe beletartozik az is, hogy különböző dolgokat tudunk csinálni; nem vagyunk egy bizonyos hangzásvilágba skatulyázva. Néha fel akarunk állni, üvölteni akarunk és dühös ribancok leszünk, néha pedig énekelni akarunk, és azt akarjuk, hogy az emberek hallják, amit a szívünkben érzünk. Szerintem fontos, hogy egy művész sokoldalú legyen.

Carla szerint a közönség nagyon jól fogadta a fent említett feldolgozást, hiszen az emberek sem szeretik, ha úgy kategorizálják be őket, hogy csak ezt vagy azt a zenét szeretik.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1917935900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása