Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Nervosa: Eleni betegsége miatt kilépett, Mia családi problémákkal küzd - megvan az új dobos és a beugrós basszer

2022. szeptember 13. - Jurancsik Eszter

4881125.jpg

2020-ban bővült négyfősre az eredetileg brazil tagokat számláló Nervosa, amikor is Fernanda Lira énekes/basszer és Luana Dametto dobos elhagyták a zenekart és megalapították a Crypta nevű formációt.

A magára maradt Prika Amaral azonban nem búsult, csatlakozott hozzá Diva Satanica Spanyolországból énekesként, Mia Wallace basszusgitárosként Olaszországból, valamint a görög Eleni Nota dobosként.

Tavaly év elején adták ki a "Perpetual Chaos" című albumot, amely igen szép sikereket hozott a nemzetközivé avanzsálódott bandának, turnéra is indultak a lemezzel. Azonban most komoly problémákkal kell szembenéznie Prikának és Divának, alias Rocío Vázqueznek. A basszeros Mia és a dobos Eleni helyére helyetteseket kellett találniuk, a két lány ugyanis komoly gondokkal küzd.

Eleni még augusztus végén jelentette be a zenekar Facebookos oldalán, hogy egészségi problémái miatt elhagyja a Nervosa fedélzetét, ugyanis otthon, Görögországban kap kezeléseket, amelyek előreláthatólag több hónapot igénybe vesznek.

Mia, az olasz basszusgitáros pedig családi gondokkal küzd, és egy ideig ő is otthon marad.

Eleni helyére Nahir "Nanu" Villalba került, Miát pedig Helena Kotina görög származású basszeros helyettesíti a szeptember 21-én induló latin-amerikai turnén, mindkét lány több csapatban megfordult már.

fotojet_28.jpg

Nahir "Nanu" Villalba (balra) a zenekar új dobosa, Helena Kotina pedig Mia helyetteseként vesz részt a turnékon

Prika nemrég a következőket írta a rajongóknak:

Eleninek egészségügyi gondjai vannak, és nem lehet hosszabb ideig távol otthonról, mert kezeléseket kap. Csatlakozott egy másik zenekarhoz, amely sokkal kevesebbet dolgozik, mint a Nervosa. Minden rendben van közöttünk. Miának családi problémái vannak, szükség van rá otthon. De van itt más is. Egy profi zenekar tagjának lenni azt jelenti, hogy 100%-ban dolgozol érte, hogy az idő nagy részében nem vagy mások számára elérhető, hogy néha nincs meg a megszokott kényelmed, emellett pénzügyi dolgokkal is kell foglalkoznod - ez nagyon nehéz. Az intenzív turné pedig nem mindenkinek való. 40 napon keresztül csak 6 órát aludni, rendszertelenül enni, a normálisnál 5x több energiát elhasználni, megtapasztalni a komoly fizikai igénybevételt, 3 hónapig család, barátok és társ nélkül maradni - ez is nagyon nehéz.

e0u_hagwqamuhir.jpg

Mia Wallace (jobbról a második) családi gondok miatt egy ideig szülőhazájában, Olaszországban marad, Eleni Nota (jobbról az első) pedig egészségi gondjai miatt kilépett a Nervosából


Nem könnyű egy zenekart vezetni, ahogyan a folyamatos turnézás minden kényelmetlenségét elviselni sem. Az embereknek joguk van ahhoz, hogy kipróbáljanak dolgokat, és aztán rájöjjenek, hogy ez nem megfelelő a számukra, és ezt tiszteletben kell tartani. A rajongóink többsége megérti ezt, de egy részük drámázik. Fogadjátok el a valóságot, és használjátok kreativitásotokat pozitív dolgokra! A Nervosa egy család, és még ha egy tag már nem is tagja a zenekarnak, az a személy akkor is a Nervosa része marad, hiszen barátok maradunk. A Nervosa egy élmény, egy kapu, ahol hihetetlen női zenészek találkoznak, egy tanulási folyamat, amelyben tiszteljük egymást. A Nervosa sokkal nagyobb dolog, mint egy zenekar.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4917930539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása