Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Dolgozik új albumán a Nightwish!

2022. március 02. - Jurancsik Eszter

193495008_329775698510387_122224397759000007_n0.jpg

2020 áprilisában került boltokba a finn/holland/angol együttes "Human :II: Nature" (kritika ITT)címre kereszelt nagylemeze, amely egy dupla pakkos kiadvány volt. Az első CD-n az emberi természetet vesézte ki a zenekar, a másodikon pedig instrumentális szerzemények kaptak helyet - elmondásuk szerint ez volt az ő szerelmes levelük a Földnek.

A korong hetekig tanyázott a finn lista első helyén annak ellenére, hogy sokak szerint igen gyenge teljesítményt nyújtott rajta a csapat. Mindenesetre a lemez aratott, és bár a világjárvány miatt turnéjukat is immár harmadszorra költöztették újabb időpontokra (a budapesti buli 2022. december 20-án lesz megtartva), két virtuális koncertet azért lenyomtak Floor Jansenék - itt derült fény arra, hogy a tavaly januárban távozó Marco Hietala helyére a Wintersun basszerosa, Jukka Koskinen került. A két virtuális show-t több, mint 150 ezer rajongó kísérte figyelemmel a világ 108 országából.

Vélhetően az ő játékát hallhatjuk majd a Nightwish új albumán, amelyről ma fedte fel a banda, hogy készülőben van. A mai napon derült ki ugyanis a zenekar Instagram-oldaláról, hogy Tuomas Holopainen, a csapat agya stúdióban van, kisvártatva pedig lehullott a lepel a titokról: készül a tizedik nagylemez, amely várhatóan 2023 nyarán jelenik majd meg. Az is kiderült, hogy a dalok már demo fázisban vannak, tehát nem vesztegette idejét a zenész, aki feleségével, Johanna Kurkela énekesnővel és Nightwish-beli kollégájával, Troy Donockley-val elkészítette a második Auri-albumot is. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7817770450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása