Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

2022-ben hazánkba látogat a Nervosa!

2021. július 18. - Jurancsik Eszter

nervosa.jpg

A tavaly vérfrissítésen átesett Nervosa idén jelentette meg első albumát új felállásában - Prika Amaral, akit tavaly hagyott magára Fernanda Lira énekes/basszer és a dobos Luana Dametto, Mia Wallace-szal (gitár), Eleni Notával (dob) és Diva Satanicával (vokál) élesztette újra nemzetközi formában az eredetileg csak brazil tagokból álló együttest, az új lemez pedig Perpetual Chaos címmel került boltokba. 

Pénteken jelentette be a zenekar, hogy Double The Thrash elnevezés alatt indulnak turnéra 2022 folyamán, ennek egyik állomása pedig Budapest lesz - a buli a Barba Negrában kerül megrendezésre március 28-án, két előzenekarral, a Warbringerrel és a Warfecttel. A jegyekről bővebb infó ITT található!

218812159_359020438916953_2854759845101285679_n.jpg

Újra közönség előtt hallatta a hangját Floor Jansen

floor_jansen_from_nightwish_1_by_shulgasergey_dac53xg-fullview.jpg

Sűrű hónapok állnak a Nightwish énekesnője mögött, hiszen két virtuális koncertet is adott csapatával, amelyre sokat készültek, ráadásul a próbák alatt derült ki, hogy Floort epekővel kell megoperálni. Marko Hietala kilépése is nem kevés fejtörést okozott a bandának, de végül megtalálták Jukka Koskinent, a Wintersun basszusgitárosát, aki a világkörüli turnén is kisegíti majd az együttest.

Július 15-én Floor végre színpadra állhatott a hollandiai s-Hertogenboschban, így végre újra közönség előtt hallathatta hangját - először a koronavírus-járvány kezdete óta. A koncerten Nightwish-dalok éppúgy felcsendültek, mint feldolgozások, pl. Loreen, Lady Gaga szerzeményei, de az After Forever és a Northward -Floor egykori és jelenlegi is futó projektjei- sem maradhattak ki a repertoárból.

A setlist:

01. Ever Dream (NIGHTWISH song)
02. Euphoria (Loreen cover)
03. Storm In A Glass (NORTHWARD song)
04. Nemo (NIGHTWISH song)

05. Mama (Samantha Steenwijk cover)

06. Sweet Curse (REVAMP song) (with Henk Poort)
07. Dangerous Game ("Jekyll & Hyde" cover) (with Henk Poort)
08. Face Your Demons (AFTER FOREVER song)
09. Winner (Tim Akkerman cover)

Set 2:

01. Slow, Love, Slow (NIGHTWISH song)
02. Shallow (Lady Gaga & Bradley Cooper cover)
03. Strong (AFTER FOREVER song)
04. Élan (NIGHTWISH song)
05. Energize Me (AFTER FOREVER song)
06. Let It Go ("Frozen" cover)
07. Bridle Passion (NORTHWARD song)
08. Our Decades In The Sun (NIGHTWISH song)
09. Wolf And Dog (REVAMP song)
10. The Phantom Of The Opera (Andrew Lloyd Webber cover) (with Henk Poort)

Nézz meg néhány videót is!

 

Anneke van Giersbergen is kipróbálja magát a Beste Zangersben

band-photo-anneke-van-giersbergen-24971.jpg

A Beste Zangers egy holland televíziós program, amelynek lényege, hogy ismert énekesek adnak elő dalokat más-más műfajokból. Floor Jansen, a Nightwish énekesnője 2019-ben szerepelt a műsorban, elmondása szerint igencsak élvezte, hogy kipróbálhatta magát a reggaetonban, a latin popban és más műfajokban.

Most újabb holland metálénekesnő jelentette be, hogy láthatjuk a műsorban: Anneke van Giersbergen boldogan tette közzé Facebookján, hogy elvállalta a készítők felkérését a szereplésre.

Nagy örömmel jelentem be, hogy részt veszek a holland Beste Zangersben! Minden epizódban egy énekes áll a középpontban, akinek az összes többi művész szerenádot ad. Varázslatos élmény lesz együtt énekelni ezzel a csodálatos csapattal!

Az énekesnő egyébként februárban jelentkezett új szólóalbummal, amely a The Darkest Skies Are The Brightest címet viselte, és házasságának válságáról szólt - ám a kapcsolatot sikerült megmenteni.

 

Újabb dallal készül Anette Olzon

olzonpic621.jpeg

Nemrégiben fedte fel Anette Olzon, miszerint új szólólemeze szeptember 10-ével landol a boltok polcain, amely korongnak a Strong címet adta.

Június 21-ével debütált az új lemez beharangozója, a Parasite, amely nóta jóval keményebben szól, mint Anette eddigi szóló munkái, albumának producere pedig nem más, mint a zenemágus Magnus Karlsson, aki rengeteg énekessel dolgozott már együtt, és tavaly alakult, csak női hangokból álló Heart Healer nevű projektjében Anette is szerepel. Férje, a Pain-ből ismert Johan Husgafvel is játszik a lemezen, őt hallhatjuk basszusgitározni.

Az énekesnő Instagramján jelentette be: jövő héten új szerzeménnyel készül megörvendeztetni rajongótáborát.

Készen álltok egy új dalra a jövő héten?

- tette fel a kérdést a képmegosztó oldalon, a rajongók pedig természetesen igennel válaszoltak.

Elmondása szerint ez az album teljesen más lesz, mint elődje, a 2014-es Shine, amelynek gyenge eredményei után egy időre el is ment a svéd csillag kedve az énekléstől és betegápolónak állt egy helsingborgi kórházban. Később, 2016-ban a The Dark Elementben tért vissza Jani Liimatainen (ex-Sonata Arctica) oldalán, 2019 végén pedig Russel Allennel hívta életre az Allen/Olzon formációt. Azt is megtudhattuk néhány héttel ezelőtt, hogy augusztus végén szülésznői tanulmányait is elkezdi az egykori Nightwish-frontasszony, ám ez nem megy a zene rovására sem.

 

Within Temptation: itt a hivatalos klip a Shed My Skin-hez

within-temptation-june-2021-promo.jpg

Holnap ér véget a várakozás a holland Within Temptation rajongói számára, ugyanis a csapat első virtuális koncertje csütörtökön lesz látható.

A zenekar nemrégiben új dalt vett fel a német Annisokay közreműködésével, amely a Shed My Skin címet kapta, és szerepelni fog a következő nagylemezen - a korongon már javában dolgoznak Sharon den Adelék. Az album a zenekar elmondása szerint egyébként még a 2019-es Resistnél is modernebb hangzást képvisel majd.

A fent említett dalhoz ma hivatalos videó is érkezett, íme:

süti beállítások módosítása