Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Nightwish: több, mint 150 ezren látták a virtuális koncerteket

2021. május 30. - Jurancsik Eszter

192466635_330295565125067_933683307945814457_n.jpg

Május 28-ával és 29-ével két virtuális koncertet is láthattak a finn-holland-angol Nightwish rajongói, amelynek a csapat a An Evening With Nightwish In A Virtual World elnevezést adta. Eredetileg március 12-re és 13-ra tervezték a koncerteket, ám január közepén a bandát csaknem 20 éve erősítő Marko Hietala basszer-énekes úgy döntött: kiszáll az együttesből. Döntésében a zeneipar kapzsisága éppúgy szerepet játszott, mint a zenész krónikussá vált depressziója.

Tuomas Holopainen alapító-dalszerző nemrég elárulta: Marko távozásakor kétségessé vált a zenekar jövője, hiszen a zenész nemcsak a gitárt pengette, de énekelt is a formációban - 2002-ben, a Century Child albumon hallhattuk őt először, akkor még Tarja Turunen mellett énekesként.

Azonban az együttes tagjai végül ügy döntöttek, folytatják egy másik basszusgitárossal, akinek személyére tegnapelőtt derült fény: Jukka Koskinen olyan csapatokban tépte a húrokat már, mint az Amberian Dawn, Kai Hahto doboshoz hasonlóan pedig ő is a Wintersun tagja. 

A Nightwish két virtuális koncertje tehát levetítésre került, a repertoárban pedig főleg a Human :II: Nature című, tavaly megjelent albumának dalai kaptak helyet. A zenekar különleges show-jait közel 150 ezer ember látta, a világ 108 országából - szép summát szedtek így össze Floor Jansenék, hiszen körülbelül egymillió euró bevételt hozott a két buli. 

Remélhetőleg később azok a fanok is visszanézhetik majd a koncerteket, akik valamilyen oknál fogja lemaradtak azokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8416576594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása