Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Auri: itt az új lemez első dala - Pearl Diving

2021. június 20. - Jurancsik Eszter

auri_1.jpg

2017-ben Tuomas Holopainen Nightwish-alapító kisebb alkotóművészi válságban szenvedett, hiszen a csapat túl volt egy sikeres turnén, a 2015-ös Endless Forms Most Beautiful című albummal a sokadik csúcspontját érte el a banda, a zenésznek pedig fogalma sem volt róla, hogyan tovább. 

Az Auri története még 2011-re nyúlik vissza, amikor Tuomas és felesége, Johanna Kurkela finn énekesnő felvettek egy dalt Aphoride Rising címmel. A lelki válság közepette Tuomas elővette ezt a projektet, valamint Nightwish-beli kollégája, a brit multi-instrumentalista Troy Donockley is csatlakozott kettejükhöz, elkészítették első albumukat, amely a formáció nevét viselte. A mű alapjául az Alice Csodaországban című könyv szolgált. 

Tuomas elárulta: az Auri albumának felvételei nyitottak utat újra a Nightwish-dalok írása felé is. 

Még tavaly értesülhettünk arról, hogy a trió tervezi új albumát, nemrégiben pedig a csapat felfedte: elkészültek a második koronggal, amely a II - Those We Won't Speak Of címet kapta, és szeptember 3-ával kerül a boltok polcaira.

198261125_219069556712314_770143150110120191_n.jpg

Két nappal ezelőtt debütáltatták Tuomasék a lemez első kisfilmes nótáját, amely a Pearl Diving címet viseli, íme:

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3416599430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása