Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Floor Jansen: "Marko kilépése nagyon hirtelen jött..."

2021. június 19. - Jurancsik Eszter

wp4702625.jpg

Január 12-én jelentette be távozását a Nightwish fedélzetéről Marko Hietala, aki csaknem 20 évig erősítette a zenekart. 2002-ben került az akkor még Tarja Turunen énekesnő nevével és arcával fémjelzett bandába, szintén az évben jelent meg a Century Child album, amelyen már ő basszusgitározott és énekelt - e korongon jelentek meg a csapat életében a duettek.

Marko a zeneipar kapzsiságára hivatkozva lépett ki a formációból, de krónikus depressziója is közrejátszott döntésében.

A zenekart váratlanul érte a basszer bejelentése, most Floor Jansen énekesnő mesélt erről Storytime című videósorozatának hatodik részében:

Ez egy nagyon váratlan fordulat volt, és persze egyáltalán nem volt vicces. De megértjük, hogy muszáj volt megtennie. Onnantól kezdve azon kellett gondolkodnunk, hogyan folytassuk nélküle, ráadásul közeledtek a virtuális koncertek, nagy kihívás elé néztünk.

Persze nem sokáig maradt basszusgitáros nélkül a banda, hiszen az első virtuális koncert napján kiderült, hogy Jukka Koskinen, aki Kai Hahto doboshoz hasonlóan a Wintersun tagja is, csatlakozott a zenekarhoz - ő fogja kisegíteni a bandát a jövőre esedékes turnén is.

193495008_329775698510387_122224397759000007_n0_1.jpg

Nagyon boldog vagyok, hogy megtaláltuk Jukkát. És bár Marko nagyon hiányzik, csodálatos volt, amikor áprilisban találkoztunk, hogy elkezdjünk próbálni ezekre a virtuális koncertekre. Szerencsére sok időt töltöttünk együtt, és nagyon jó volt végigmenni a folyamaton, hogy ne csak eljátsszuk a dalokat, hanem érezzük is őket. Ezt együtt hoztuk össze. A környezet persze kissé fura volt, amikor egy zöldben fürdő teremben álltunk, körülöttünk zöld képernyők, kamerák és emberek, akik kávézni mentek. [nevet] De valóban nagyszerű volt. Sok időnk volt, hogy próbálhattunk, és közben nagyon jól szórakoztunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8816598686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása