Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Dust In Mind - A New World

Itt a videó!

2020. január 24. - Jurancsik Eszter

2018 októberében került boltokba a strasbourgi modern metálos Dust In Mind From Ashes To Flames című albuma, amelyről láthattuk-hallhattuk a címadó dalt, a This Is The Endet, az Open Your Eyest és az Another Dimensiont. 

dim.jpg

Néhány napja írtuk meg, hogy Jennifer Gervaisék új klippel készülnek megörvendezetni a rajongókat - a francia zenekar választása az A New World című számra esett, íme a videó!

 

Klippremier: Delain - Ghost House Heart

Megérkezett a várva várt kisfilm!

A holland Delain Apocalypse&Chill címmel, február 7-én küldi a boltok polcaira új lemezét, amelyről már hallhattunk két dalt: elsőként a Burning Bridges-t szeptember végén, majd november közepén a One Second-öt.

40efc7dfeb48557c2802772c454e670645fc36fe.jpg

Néhány napja hintette el a Charlotte Wessels vezette zenekar, miszerint új videót forgatnak. A kisfilm a Ghost House Heart című nótához készült, íme az eredmény:

 

Floor Jansen: "Tönkretesszük a bolygónkat..."

Érdekes gondolatokat osztott meg az énekesnő

Április 10-ig kell várni a rajongóknak a Nightwish új albumára, amely a Human :II: Nature címet fogja viselni. Nemrégiben fedte fel a csapat a dalok címeit, a borítót, de azt is megtudhattuk, hogy nemsokára érkezik az első videó, amely a Noise című számhoz készült. A lemez fő témája egyébként az internet és a közösségi oldalak lesznek, ám a korongon hallható dalok igyekeznek némi derűlátást is közvetíteni a hallgatóság felé.

A napokban a banda holland származású frontasszonya, Floor Jansen a Kerrang! magazinnak adott interjút, amelyben napjaink egyik legaktuálisabb problémáját ecsetelte: a környezetszennyezést.

floorjansen-promo-2020.jpg

"Az mindenképpen jó a közösségi oldalakban, hogy jobban odafigyelünk a globális problémákra és könnyebben tudunk tenni ellenük, akkor is, ha jelenleg nem a mi országunkban van a baj."

- kezdte az énekesnő, majd így folytatta:

"Gyerekként is elborzasztott a vadászat. Már húsz éve tagja vagyok egy olyan szervezetnek, amely a vadászat ellen küzd, és nem sokat sikerült előrelépnünk, pedig szerintem az az egyik legundorítóbb dolog, ha élvezetből ölünk állatokat."

- elmélkedett Floor, aki azt is kifejtette: bár rengeteget hallunk arról, hogy a műanyagok az ócaánjainkba kerülnek, de mi van a többi hellyel, ahová a műanyag hulladékokat szállítják? Arról nem ír a média. 

"Aztán itt van a globális felmelegedés. De amíg az embereknek a pénz fontosabb, mint a Föld, semmi nem fog változni! Elkezdődött ugyan némi változás, például a szupermarketek újrahasznosítható bevásárlótáskáival. De a nagyvállalatokat is be kellene vonni ebbe."

- zárta sorait Floor, aki szerint még maradt idő a dolgok megfordítására, de már nem sok.

 

Különleges helyszínen forgatta új klipjét a Nightwish

Nemsokára érkezik a videó!

A finn, holland és brit tagokat számláló Nightwish a napokban végre felfedte az április 10-én érkező új nagylemezének címét és dallistáját, azt pedig már szeptember óta tudni lehetett, hogy a csapat új videoklipen dolgozik.

nightwishpromo2020.jpg

A banda dupla CD-ből álló albuma a Human :II: Nature címet kapta, fő témája pedig az internet, a közösségi oldalak uralta világ lesz, és betekintést nyerhettünk a készülő első kisfilmbe, amely a Noise című szerzeményhez készült - egy rakás szelfivel, okostelefonnal és különleges képi megoldásokkal. 

A kiadványról  korábban az énekesnő Floor Jansen izgatottan így mesélt:

"Már az első dallamoknál azt mondtam: >>Ó, igen, ez az! Itt vagyunk!"<< Nagyon Nightwish lesz az új lemez, olyan, amilyet a rajongóink elvárnak!"

A zenekar most mesélt először a klipforgatásról, amely többek közt a londoni Természettudományi Múzeumban készült rögzítésre - ezzel ők voltak az első együttes, akik engedélyt kaptak arra, hogy e helyen forgassanak.

"Négy órát töltöttünk el ebben a fenséges épületben. Ritka kiváltság!"

- írja a csapat Twitter-oldalán.

Nem tudni pontosan, mikor láthatjuk a teljes videót, de a betekintőt - amely a  napokban elérhetővé vált- itt nézhetitek meg.

 

 

 

Megmutatta új lemeze borítóját az In This Moment+klippremier!

Március végén érkezik a kiadvány!

Tudni lehet, hogy a kaliforniai In This Moment új lemezt készül piacra dobni, amelyről korábban kiderült, hogy a Mother címet fogja viselni. A lemez fő témája az élet, a Földanya, ugyanakkor lesznek utalások a Ritual albumra is, amely 2017 nyarán jelent meg. 

9e746af6e85c742b774d718628a4a5e9.jpg

Maria Brink és zenésztársai most felfedték a számlistát - a banda 12 szerzeményt rögzített a korongon, amely egyébként március 27-én kerül boltokba, íme: 

 

  • 01. Fly Like An Eagle
  • 02. The In-Between (Hell & Heaven)
  • 03. Legacy
  • 04. We Will Rock You (feat. Lzzy Hale, Taylor Momsen)
  • 05. Mother
  • 06. As Above, So Below
  • 07. Born In Flames
  • 08. God Is She
  • 09. Holy Man
  • 10. Hunting Grounds (feat. Joe Cotella)
  • 11. Lay Me Down
  • 12. Into Dust  

 

Ahogy látható, a We Will Rock You című dalban a The Pretty Reckless énekesnője, Taylor Momsen és a Halestormos Lzzy Hale is felbukkan vendégzenészként. Íme a borító:

1400x1400-000000-80-0-0.jpg

Ezzel egy időben a zenekar végre kihozta az új videoklipet, amely a The In-Between című dalukhoz készült, íme:

 

 

Itt a Semblant új videója!

Március 6-án pedig új album!

A brazil Semblant 2014-ben, What Lies Ahead című dalával robbant be igazán a metál színterére, legutóbbi albumuk pedig a szintén az évben megjelent Lunar Manifesto volt.

semodex.png 

Az egzotikus külsejű, lehengerlő hanggal megáldott Mizuho Lin vezette csapat a napokban jelentette be a nagy hírt: új stúdiólemezt dobnak piacra, amely március 6-ával lesz kapható. A korongnak az Obscura címet adták, a számlista pedig a következő:

1. Murder of Crowns

2. Left Behind

3. Dethrone the Gods, Control the Masters (Legacy of Blood Part IV)

4. Mere Shadow

5. Porcelain

6. The Hunter, The Hunger (Legacy of Blood Part V)

7. Wasteland

8. Barely Breathing

9. Wallachia

10. Daydream Tragedy

11. Insomnia

És a borító:

616384256_o.jpg

A csapat első klipes dala a napokban vált elérhetővé a Youtube-on - a Mere Shadow című szerzeményhez forogtak a kamerák, íme az eredmény:

 

Napokon belül érkezik az új Delain-klip!

Röpke betekintő látható a kisfilmhez!

A holland formáció új nagylemeze, az Apocalypse&Chill február 7-ével lesz elérhető, amelyről korábban Charlotte Wessels énekesnő elárulta: bombasztikus lesz. Azt is megtudhattuk, hogy a 2016-os Moonbathers nyomdokain menetel majd tovább a kiadvány, epikus dalokkal, rengeteg szimfonikus elemmel. A korong különböző témákat ölel fel, mint például a közelgő végzet, az emberi érzések, különösen a közöny, az együttes pedig izgatottan várja legújabb művének fogadtatását.

delain-e1575209142792.jpg

Két dalt már hallhattunk a bandától a közelmúltban, szeptemberben a Burning Bridgest, november közepén pedig a One Second-öt. A lemezre felkerült egyébként a tavaly januárban kiadott, nagy sikerű Masters Of Destiny című dal is.

Néhány héttel ezelőtt írtuk meg, miszerint a zenekar új videoklipjén dolgozik, ám azt nem lehetett tudni, hogy melyik dalhoz készítenek kisfilmet. A mai napon fedte fel a csapat, hogy a Ghost House Heart című szám kerül megfilmesítésre - és természetesen egy teasert is közzétettek, íme:

 

 

Új kisfilmmel készül az In This Moment

Hamarosan láthatjuk a klipet!

A kaliforniai In This Moment Ritual címre keresztelt lemeze 2017 nyarán jelent meg, és igen szép sikereket értek el vele Maria Brinkék, teltházas koncertek, 2018-ban pedig Budapesten is sold outos bulit nyomtak le. 

Azt tudni lehet, hogy a zenekar dolgozik új albumán, amely a Mother címet fogja viselni - ebből nem nehéz kitalálni, hogy az életre, a Földanya témájára épülnek a rá kerülő szerzemények, ám a koncepció kapcsolódik majd egy kicsit a Ritual tematikájához is.

9e746af6e85c742b774d718628a4a5e9.jpg

A napokban osztotta meg Twitterén a csapat, miszerint hamarosan új videóval örvendeztetik meg hallgatóságukat. Tavaly ősszel már játszotta koncertjein az együttes a Legacy című számot, a következő dal pedig, amely hallható lesz a Mother lemezen, és amelyhez klip is készül, a The In-Between címet fogja viselni. Nem tudni pontosan, mikor lesz látható a teljes videó, de addig is itt egy kis betekintő:

 

Új videót készít a Dust In Mind!

Pénteken láthatjuk a kisfilmet

A strasbourgi modern metálos Dust In Mind harmadik albuma From Ashes To Flames címmel, 2018 októberében került a boltok polcaira, mi itt írtunk róla kritikát.

82079947_1587600501379652_2516408273435885568_o.jpg

A lemezről láthattuk klipes formában a címadó dalt, a This Is The Endet, az Open Your Eyest és az Another Dimensiont, a This Is The End pedig tavaly májusban elérte a Youtube-on az egymillós nézettséget.

Kijelenthetjük, hogy egyre gyorsabban fut a francia banda szekere, most pedig újabb videóval készül a Jennifer Gervais vezette formáció: néhány napja Facebookjukon jelentették be, hogy érkezik az A New World című nótához forgatott videó, amely pénteken lesz látható. Addig is egy kis ízelítő:

 

Allen/Olzon: márciusban jön az album!

Belehúzott a munkába a csapat!

Anette Olzon hetekkel ezelőtt boldogan osztotta meg a hírt, miszerint Jani Liimatainennel közös csapata, a The Dark Element mellett újabb projektre mondott igent. A svéd pacsirta az amerikai Symphony X-ből ismert Russell Allennel egyesítette erejét, csapatukat pedig találóan Allen/Olzonnak nevezték el.

russellallenanetteolzon_638.jpg

A duó első szerzeménye, a Worlds Apart a napokban debütált és igen pozitív visszajelzést kapott a rajongóktól, Anette pedig végre felfedte: március 6-án, a Frontiers kiadó szárnyai alól érkezik első közös nagylemezük, amely szintén a Worlds Apart címet fogja viselni.

 

süti beállítások módosítása