Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Floor Jansen: "Tönkretesszük a bolygónkat..."

Érdekes gondolatokat osztott meg az énekesnő

2020. január 24. - Jurancsik Eszter

Április 10-ig kell várni a rajongóknak a Nightwish új albumára, amely a Human :II: Nature címet fogja viselni. Nemrégiben fedte fel a csapat a dalok címeit, a borítót, de azt is megtudhattuk, hogy nemsokára érkezik az első videó, amely a Noise című számhoz készült. A lemez fő témája egyébként az internet és a közösségi oldalak lesznek, ám a korongon hallható dalok igyekeznek némi derűlátást is közvetíteni a hallgatóság felé.

A napokban a banda holland származású frontasszonya, Floor Jansen a Kerrang! magazinnak adott interjút, amelyben napjaink egyik legaktuálisabb problémáját ecsetelte: a környezetszennyezést.

floorjansen-promo-2020.jpg

"Az mindenképpen jó a közösségi oldalakban, hogy jobban odafigyelünk a globális problémákra és könnyebben tudunk tenni ellenük, akkor is, ha jelenleg nem a mi országunkban van a baj."

- kezdte az énekesnő, majd így folytatta:

"Gyerekként is elborzasztott a vadászat. Már húsz éve tagja vagyok egy olyan szervezetnek, amely a vadászat ellen küzd, és nem sokat sikerült előrelépnünk, pedig szerintem az az egyik legundorítóbb dolog, ha élvezetből ölünk állatokat."

- elmélkedett Floor, aki azt is kifejtette: bár rengeteget hallunk arról, hogy a műanyagok az ócaánjainkba kerülnek, de mi van a többi hellyel, ahová a műanyag hulladékokat szállítják? Arról nem ír a média. 

"Aztán itt van a globális felmelegedés. De amíg az embereknek a pénz fontosabb, mint a Föld, semmi nem fog változni! Elkezdődött ugyan némi változás, például a szupermarketek újrahasznosítható bevásárlótáskáival. De a nagyvállalatokat is be kellene vonni ebbe."

- zárta sorait Floor, aki szerint még maradt idő a dolgok megfordítására, de már nem sok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5015424156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása