Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tuomas Holopainen: "A legszerencsésebb zenész vagyok a világon!"

Új albumukról mesélt a Nightwish alapítója

2020. március 11. - Jurancsik Eszter

A finn, holland és angol tagokból álló Nightwish új nagylemezét április 10-ével tarthatják kezükben a rajongók Human :II: Nature címmel, amelyről két klipes dalt már megismerhettünk: elsőként a Noise-t, amelyhez látványos videó készült, pár nappal ezelőtt pedig a Harvestet. 

Tuomas Holopainen, a banda alapítója és dalszerzője a napokban az EMP Spain nevű magazinnak mesélt a lemezkészítésről, a dalok születéséről. Kiderült például, hogy a zenész aggódott egy kicsit az album hossza miatt, ám megoldották azzal, hogy két CD-re pakolták fel az anyagot - noha korábban egyáltalán nem terveztek ilyet.

83878940_195255468328779_2498433899726635008_n_1.jpg

És bár nem tervezett konceptlemezt, mégis az lett, amelynek készüléséről eképpen fogalmazott:

"Ez a gondolatmenet eredményeként született. Nem gondolkodtam azon, hogy milyen dalokat írjak, mint például:" Csináljunk egy albumot az emberiségről és az emberi természetről. " Miután néhány dalt írtam, rájöttem: "Oké, van egy téma, amely sok dalon átfut. Sok dalban megjelenik az" ember "szó." Átnéztem az összes dalt, és azt mondtam: "Igen. Ez egy tematikus album lesz. Ez a dal az emberi képzelet hatalmáról szól, ez a dal az pedig emberi empátiáról. Aztán ott van ez a hatalmas természet-szimfónia, tehát ez az album természetének része. Akkor jött az albumcím is."

 

A zenész már korábban is elmondta, hogy az énekesnő Floor Jansen és a basszer Marco hangja igencsak ki lesz használva az új kiadványon, ezért ének-orientáltnak nevezi a Human :II: Nature-t, rengeteg bravúros énektémával. Illetve ezúttal a szimfonikus részek csak az album felét jellemzik majd, az első kilenc dalban alig-alig hallni majd vonósokat, sokkal inkább saját hangszereik kerülnek előtérbe.

84172725_195255084995484_7823481142404710400_n.jpg

 

Az albumot 2019 augusztusa és októbere között vették fel, olyan nevek segédkeztek a folyamatban, mint Mikko Karmila vagy Mika Jussila.

Tuomas eképpen zárta mondanivalóját:

"24 évbe telt, mire sikerült optimalizálni a dalok készítését, de őszinte leszek, a világ legszerencsésebb zenészének érzem magam, hogy nagyszerű emberekkel dolgozok együtt. Nem igazán érzem, hogy korlátozva lennék dalszerzéskor, mert mindent el tudnak énekelni és játszani."

 

Itt meghallgathatod az interjút:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5515514888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása