Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tuomas Holopainen: "Eredetileg nem dupla lemezt akartunk készíteni."

Interjút adott a Nightwish alapítója

2020. március 04. - Jurancsik Eszter

Óriási az izgalom a finn-holland-brit Nightwish rajongói körében, hiszen a zenekar vadonatúj nagylemeze április 10-ével jelenik meg. A kiadvány a Human :II: Nature címet kapta, borítóját és számlistáját pedig már láthattuk. 

84405451_195255141662145_5038316913919262720_n.jpg

Nemrégiben fül-és szemtanúi lehettünk az első videónak, amelyet a Noise című dalhoz készített a banda, és amelyet igen különleges helyszínen vettek fel: a londoni Természettudományi Múzeumban forgattak. 

Az együttes alapítója és dalszerzője, Tuomas Holopainen ismét megosztott pár titkot az új anyagról a német Rock Bottomnak. 

Elárulta: nem volt tervben, hogy dupla CD-t adjanak ki.

"Nem terveztük, hogy dupla CD-n adjuk ki az albumot. Úgy gondoltuk, ráfér egy lemezre is, hiszen körülbelül 78 perces az egész anyag. De végül két lemezre osztottuk, és ez egy nagyon jó döntés volt."

- kezdte a zenész, azt pedig néhány hete elárulta: az énekesnő Floor Jansennek nehéz dolga volt a dalok feléneklésekor, de bravúrosan megoldotta a feladatot.

"Az első kilenc dal az emberekről szól, az emberiségről mesélnek el történeteket, a második fele pedig a természetről. Korábban is elmondtam, nem terveztem konceptalbumot, ám mégis az lett. Az utolsó dal pedig (All The Works Of Nature Which Adorn The World - Ad Astra - a szerk.) pedig olyan, mint egy szerelmes levél a Földnek a Nightwishtól."

Itt nézheted meg az interjút!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4515503962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása