Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Lacuna Coil: nehezen találták meg az egyensúlyt a régebbi lemezeiken

Érdekes gondolatokat osztott meg Andrea Ferro

2019. november 05. - Jurancsik Eszter

Október 11-én jelent meg az olasz együttes új lemeze, a Black Anima, amely már a boltokba kerülést követő héten hihetetlen eladásokat produkált. Ez nem is csoda, hiszen a milánói zenemágusok eddigi legsokszínűbb korongját adta rajongói kezébe.

Azonban a kezdet nem volt teljesen zökkenőmentes. Korábban Andrea Ferro elmesélte, hogy Olaszországban nehezen vetette meg a lábát a metálzene, ezért nehéz dolguk volt, amikor karrierjük kezdődött. Ám nemcsak ezzel kellett szembesülnie a bandának, hanem azzal is, hogyan találják meg az egyensúlyt a korábbi albumokon - különösen érvényes ez az első három lemezükre.

67627703_10156399452372344_8774551944447393792_n.jpg

A formáció férfi énekese, Andrea így mesélt erről az Australia's Heavy-nek: 

"Az első három lemezen nehezen találtuk meg az összhangot, mivel mind az én hangom, mind Cristináé különböző. Teljesen más dolgokat adunk a zenéhez. Meg akartuk találni a módot, hogyan egészítsük ki egymás hangját mind a lemezeken, mind a koncerteken, és ennek bizony idő kellett. "

- kezdte sorait, majd így folytatta:

"De az út során megtaláltuk a megoldást és úgy érzem, sikeresen megoldottuk ezt a gondot."

Az énekesnő Cristina Scabbia eképpen vélekedett a dologról:

"Két énekes, mint két hangszer! Nem mondtuk azt a másiknak, hogy >>Oké akkor énekelj inkább te!<<, hanem minden egyes dalnál megoldásokat kerestünk. Úgy érzem, nincs sok egózás a zenekarban, és ez az, ami együtt tart minket."

És szavaiban nagy igazság van, hiszen az 1994-ben alakult együttes 1998 óta zenél aktívan, rajongótáboruk az elmúlt években hatalmasra duzzadt, és a Black Animát hallgatva nagy eséllyel még több metálrajongó fogja követni a bandát, akik büszkék aktivitásukra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7515290260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása