Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Lacuna Coil: küzdelmekkel teli időszak volt a csapat karrierjének kezdete

Andrea Ferro mesélt a Blabbermouthnak a kezdetekről

2019. szeptember 14. - Jurancsik Eszter

Az olasz Lacuna Coil 1994-ben alakult Ethereal néven, majd többszöri név-és tagcsere után 1998-ban váltak aktívvá - ez évben jelent meg ugyanis a banda nevét viselő első középlemezük. Egy évvel később az In A Reverie című albummal debütált a Cristina Scabbia énekesnő vezette formáció.

lc_head_01.jpg

Nemrégiben a férfi hangért felelős Andrea Ferro emlékezett vissza a zenekar kezdeti éveire, az interjúban pedig megdöbbentő dolgokat fedett fel. Elárulta többek közt, hogy korábban Olaszországban nehezen tudta megvetni lábát a rock-és a metálzene.

"Panterán és Type O Negative-on, Paradise Loston nőttem fel. Ezek az együttesek bátorítottak minket, hogy elinduljun a keményebb zene felé."

- kezdte Andrea, majd eképp folytatta:

"A 90-es évek elején kellett döntenünk arról, melyik irányt követjük majd. Leginkább amerikai és angol zenekarok felé mentünk el. Svédország, Németország mindig is nagyobb teret adott a metálnak, mint Olaszország. A mi hazánk inkább a dallamos zenéről híres, nem sok olasz metálcsapat volt akkoriban, amikor a karrierünk beindult. Küzdelmes volt a hazánkban megvetnünk a lábunkat. Fel kellett építenünk, fel kellett mutatnunk valamit, mert nem volt történelme a kemény zenének."

A formáció viszont sikeresen kivívta az emberek elismerését Olaszországban is, rajongótáboruk pedig a tagváltások ellenére is hűséges maradt a zenekarhoz, akik október 11-ével immáron a kilencedik stúdiólemezét adja rajongói kezébe - a Black Anima címre keresztelt korongról már láthattuk-hallhattuk a Layers Of Time és a Reckless című szerzeményeket.

A podcastet meghallgathatod itt:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5715092472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása