Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Marcela Bovio szólóalbumairól mesélt

Interjú az énekesnővel

2019. május 21. - Jurancsik Eszter

A mexikói származású, 39 éves Marcela Boviót a 2005-ben, Hollandiában alakult Stream of Passionből ismerhetjük, majd a csapat 2016-os feloszlása után Anneke van Giersbergen VUUR nevű zenekarának tagja lett. 2017 áprilisában, zenei különbözőségek miatt Marcela távozott ugyan a bandából, de nem tűnt el a zenei életből. 

Ez évben megjelentette Unprecedented című albumát, 2018-ban a Through Your Eyes-t, majd boldogan jelentette be, hogy az Epicás Mark Jansen másik együttesének, a MaYaN-nek hivatalosan is az énekesnője lett - Marcela 2013 óta dolgozott együtt a formációval.

mayan2018g.jpg

Nemrégiben Mandy Jacobs kapta mikrofonvégre a vörös hajú szépséget, aki egyébként énektanárként is dolgozik, és főleg szólómunkáiról esett szó.

"A szólólemezeim teljesen más munkák, mint a MaYaN-nel felvett albumok. A Through Your Eyes egy akusztikus lemez; van itt zongora, cselló és hegedű is. Kamarazenének nevezem, mert ez a műfaj is nagy hatással van rám."

- kezdi Marcela, aki 2011-ben házasodott össze Johan van Stratummal, aki a Stream of Passion ex-gitárosa, jelenleg pedig a fent is említett VUUR-ben is játszik. Azonban a pár már nincs együtt, Marcela privát Facebookja szerint vége a szerelemnek, egyedülállóként tünteti fel magát.

"Minden dal témáját különböző személyek adták. Nagyon különleges módja volt ez a dalszerzésnek! El kellett merülnöm az ötleteikben, megpóbáltam olyan számokat írni, amelyek az én hangomhoz passzolnak, de mégis hűen közvetítik az eredeti üzenetet."

Elárulta azt is: mindig igyekszik a saját érzéseit is kifejezésre juttatni a dalokban, és elmesélte Hollandiába költözése titkát is. A Stream of Passion előtt a mexikói Elfoníában énekelt, ahol húga, a 36 éves Diana jelenleg is tag. De több fantáziát látott a Stream of Passionben, ezért döntött a váltás mellett - és nem mellesleg Johan iránt érzett szerelme is motiválta az egyéként négy nyelven beszélő Marcelát (angol, spanyol, holland, francia). 

És mikor kezdett énekléssel, zenével foglalkozni?

"17 éves voltam. Ekkor kezdtem rendszeres énekleckéket venni, hegedülök és egy picit zongorán is játszom."

c7d4c2f403aa58bfe3db4ec2f5afa7d0.jpg

Marcela megemlítette inspirálóit is: olyan nevek tartoznak kedvencei és példaképei közé, mint Tori Amos, Kate Bush vagy egykori VUUR-ös kolleginája, Anneke van Giersbergen. Az énekesnőről még annyit illik tudni, hogy eredeti szakmája szerint szoftverfejlesztő és van egy Monkey ("Majom") nevű cicája, akit egy menhelyről fogadott örökbe - a cuki macskának saját Istagram-oldala is van

De mit üzen azoknak a kedves mosolyú énekesnő, akik zenével kívánnak foglalkozni?

"Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni, minél többet! Ne hagyd, hogy bárki azt mondja, rossz hangod van, mert ilyen nincs, maximum rossz technika! Ha lehet, aludj minden nap 8 órát és igyál elég vizet!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5814842340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása