Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Segítsünk Cadaveriának!

Gondokkal küzd a rákbeteg énekesnő

2018. november 18. - Jurancsik Eszter

Nemrégiben derült fény arra, hogy a 46 éves Raffaella Rivarolo, művésznevén Cadaveria mellrákban szenved. Az olasz csapat énekesnője körül igencsak nagy csend honolt az utóbbi hónapokban, joggal sejthették a fanok, hogy valami nem stimmel.

cadaveria.jpg

Raffaella októberben -amely a mellrákellenes rendezvények hónapja- felhívta a figyelmet arra: akár fiatal lány vagy, akár középkorú vagy idős nő, ez az alattomos betegség nem válogat. Leírta azt is: fordítson havi rendszerességgel minden nő kellő időt a mellei átvizsgálására.

Most a Gofundme oldalon intézett felkérést rajongóihoz lánytestvére, Eleonora. Kiderült, hogy Raffaella egy újfajta kemoterápiás kezelésben részesül, hogy a tumor mérete csökkenjen, de sajnos a műtét elkerülhetetlen lesz. Sajnos az operáció egy masztektómia lesz, amely a mell teljes eltávolítását jelenti. Azonban az olasz egészségügyben a masztektómiát követő rekonstrukciós műtétre akár 2 évet is várni kell, így Raffaella tesója kezelésbe vette az ügyet és arra kéri nővére rajongóit, hogy adakozzanak, így az énekesnő hamarabb visszanyerheti betegség előtti kinézetét. Ám nemcsak emiatt szorul segítségre a dalos pacsirta. Szüksége lesz egy sor vizsgálatra, amelyek igen drágák, a mellei speciális átvizsgálása (470 euró), nyirokcsomó-biopszia (200 euró), valamint további genetikai tesztek, amelyek kiderítik, hajlamos-e Raffaella más, daganatos megbetegedésekre (60 euró). Igencsak költséges vizsgálatok ezek, amelyek eredményeitől függővé tett további kezelések visszaadhatják az énekesnő egészségét. 

cadaveria2018cop.jpg

Ráadásul a kezelések közben derült ki, hogy Raffaella szívburok-gyulladással (pericarditis) küzd. 

Aki teheti, kérem, adakozzon az olasz énekesnőnek, hogy mihamarabb meggyógyuljon és sor kerülhessen az emlőeltávolítás utáni korrekciós operációra.

Köszönet Mindenkinek, aki segít!!!

(ITT érhető el a kampány oldala.)

Elli Berlin gerince megsérült - lemondta összes idei koncertjét a Null Positiv

Kényszerpihenőt tart a csapat

Rossz hírt közölt ma a német Null Positiv Facebookos oldalán: az összes idei évre betervezett bulijukat törölni kellett, ugyanis a csapat szépséges énekesnője, Elli eltörte gerincét. 

45546491_1095135180680289_7775920817757487104_n.jpg

Nem tudni, milyen körülmények között érte a baleset a frontasszonyt, de mihamarabbi felépülést kívánunk neki! A zenekar tehát idén már biztosan nem áll színpadra, a fiúk pedig a rajongók imáit kérik, hogy énekesnőjük mihamarabb felépüljön.

 

A Null Positiv új albuma, az Amok októberben került a boltok polcaira, és elődjéhez, a Koma-hoz hasonlóan erős nótákat vonultat fel.

Dalpremier: Within Temptation - Raise Your Banner

Megérkezett az Anders Fridénnel felvett duett.

wt2018_1000x350-1_1000x350.jpg

Hosszas kihagyás után, idén tért vissza a rivaldafénybe Hollandia egyik legnépszerűbb metálzenekara, a Within Temptation. A formáció december 14-én piacra is küldi vadonatúj, különleges elemekből felépített stúdiólemezét, ami a Resist elnevezést kapta. 

A korong beharangozója, a The Reckoning című szám volt, ami Jacoby Shaddix-szel került rögzítésre. Az újdonság hatalmas siker lett, ám az is köztudott, hogy a zenekar néhány új dalt már fel is tett a koncertek számlistájára, melyek ugyancsak elnyerték a célközönség kegyeit.

Mint ismeretes, a beharangozás előtt, kiszivárgott az újdonságról a Raise Your Banner című dal, amit Sharonék még mindig nem kommentáltak ám minden bizonnyal ez a történés ösztönözte őket arra, hogy vadonatúj dalszöveges kisfilmjük eme nótához szolgáltasson alapot.

A napokban azt is sejtelmesen elárulták, hogy új kisfilm is készülőben van, a mai napon pedig bemutatták a már fent is említett Raise Your Banner című szerzeményhez készült, ismét fantasztikus, bár méltán egyszerű  képi világgal ellátott dalszöveges videót. 

Íme:

Januárra csúszik a Jinjer EP-je

A kiadvány a Micro címet viseli majd

Többször megírtuk, hogy az ukrán Jinjer egy középlemezt tervez kiadni Micro címmel, amely a csapattól megszokott hangzást hozza majd.

jinjerbandnov2018_638.jpg

Eredetileg idén szerette volna a Tatiana Shmayluk által vezetett banda megjelentetni a kiadványt, ám a csapat turnéja miatt 2019. január 11-re csúszott az öt számot tartalmazó EP. 

A számlista:

01. Ape 
02. Dreadful Moments 
03. Teacher, Teacher! 
04. Perennial 

05. Micro  

Az Ape című szerzeményhez készült videót már láthattuk, a zenekar pedig az új nagylemezen is dolgozik.

 

 

 

Floor Jansen: "A következő Nightwish-album nagyon izgalmas lesz!"

Előreláthatólag 2020-ban érkezik a csapat új korongja

Többször hírt adtunk arról, hogy a finn/holland együttes új albuma már készülőben van és a tervek szerint 2020-ban tarthatják kezükben a rajongók a kiadványt.

Floor Jansent, a csapat frontasszonyát a német Rock Antenne faggatta ki nemrég az új Nightwish-lemez kapcsán.

"Az új lemez az Endless Forms Most Beautiful folytatása lesz. Tuomas már majdnem befejezte a dalokat, nagyon kreatív folyamat volt a dolog, izgalmas lesz látni, mit >>főzött össze!<<"

- kezdte az énekesnő.

15135986_875851005780472_426205026087066510_n.jpg

Az Endless Forms Most Beautiful címre keresztelt korong sokadik csúcspontja volt a Nightwish karrierjének, Tuomas is többször kifejtette: a lemez turnéja után kisebb alkotóművészi válságot élt át, nem tudta, lehet-e még ennek az albumnak a sikereit überelni.

Floor azt is elárulta, miért érti meg Tuomas titkolózását az új dalokkal kapcsolatban:

"Olyan ez, mint egy tortát sütni. Az előkészületek és a munka nagy része csak az alkotóra tartoznak, a többiek pedig láthatják a végeredményt. Mindennek megvan a maga ideje, és most járunk körülbelül a folyamat felénél. Lépésről lépésre haladunk."

Egy korábbi interjúban a banda elárulta azt is, hogy az új szerzemények 90%-ban már elkészültek, és 10 vagy 11 nóta lesz hallható az új lemezen. A felvételeket 2019 nyarára tervezi a zenekar, így az album 2020 tavaszán boltokba is kerülhet.

 

Különleges miniturnéra indul jövőre az Epica

Jövőre lesz 10 éves a Design Your Universe című album

Simone Simonsék háza táján zajlik az élet: készülőben van első könyvük, dolgoztak a Metropole Orkesttel, most pedig újabb bombahírt közölt a csapat.

A holland zenemágusok Design Your Universe címre keresztelt lemeze 2009-ben került a boltok polcaira, ennek örömére a banda jövő év tavaszán egy, a lemez jubileumához kapcsolódó miniturnét tart, amelyen főleg e kiadvány számai csendülnek majd fel. A koncertsorozat Hollandiát, Németországot, Franciaországot, Oroszországot érinti, de még Izraelben is színpadra lép a zenekar.

Olyan dalok váltak ikonikussá e lemezről, mint a Resign To Surrender, az Unleashed vagy korong címadó szerzeménye. 

46277219_10155471666337924_4701561623595188224_n.jpg

Simone, a formáció énekesnője a következőket mesélte a különleges miniturnéról:

"Még ennyi év után is a Design Your Universe a legkedvesebb Epica-albumom. Tudom, hogy a lemez címe és üzenete sokakat elért, rengeteg rajongónk tetoválását ihlette meg. A címadó dal és az Unleashed mindannyiunk számára nagyon kedvesek." 

Mark Jansen gitáros hozzátette:

"Nagyon szeretem ezt a lemezt. Nagyon sok inspiráció ért az írása közben, a címe pedig azt mutatja, hogy mindannyian megalkothatjuk a saját sorsunkat. A Design Your Universe az egyik kedvenc dalom, imádjuk élőben játszani, és még sok másik szám is megérdemli, hogy eljátsszuk!"

 

 

Új lemezén dolgozik a Kobra And The Lotus

A formáció háza táján nincs megállás.

kobraandthelotus.jpg

Idén került a boltok polcaira a formáció legújabb albuma, a Prevail II. A lemez a tavaly megjelent Prevail I nevezetű kiadvány folytatása, így nem is olyan meglepő, hogy elődjéhez hasonlóan azonnal hatalmas népszerűségre tett szert a célközönség körében.

A Kobra Paige vezette alakulat jelenleg is e korongot népszerűsíti világszerte, ám nemrégiben bejelentették, hogy helyet foglaltak a stúdióban is, ugyanis elkezdtek dolgozni vadonatúj albumjukon, ami minden bizonnyal a jövő évben kerülhet a fanatikusok kezeibe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kobra and the Lotus (@katlofficial) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kobra and the Lotus (@katlofficial) által megosztott bejegyzés,

 

Érdekesség, hogy a zenekar a közelmúltban megjelentetett egy vadonatúj dalszöveges videoklipet, ami ezúttal a Let Me Love You című szerzeményükhöz készült.

Új klippel készül a Within Temptation

Egy hónap múlva pedig nagylemez!

Nagy a pörgés a holland együttes háza táján, hiszen javában zajlik turnéjuk, amelynek keretén belül december 12-én a Tüskecsarnokban is tiszteletüket teszik Sharon den Adelék.

46043929_2211270412531327_7173651314914623488_n.jpg

A hatosfogat előző lemeze, a 2014 elején megjelent Hydra hatalmas sikernek örvendett a világ minden táján, december 14-én pedig érkezik az új stúdióalbum, a Resist. A korongból a Papa Roach-énekessel közösen felvett The Reckning című nóta képében már ízelítőt kaphattunk.

A banda nemrég sejtelmes üzenettel látta el Facebookos oldalát, a "Surprise, surprise..." ("meglepetés" )szavakat használva, és egy érdekes képet is posztoltak a zenemágusok - Jeroen van Veen basszer fotója látható a bejegyzésben. Nem nehéz kitalálni, hogy a csapat valószínűleg új kisfilmmel készül megörvendeztetni a rajongóit - egyes találgatások szerint az Endless War című szerzeményhez forognak a kamerák.

 

Az új album kapcsán Sharon den Adel nemrégiben komoly gondolatokat osztott meg - erről itt olvashattok.

 

Terveiről mesélt Anneke van Giersbergen

Az énekesnő izgalmas dolgokról áradozott.

31888398_1889443514680997_4653892928333152256_n.jpg

A holland énekesnő hamarosan piacra dobja Symphonized elnevezésű, szimfonikus koncetlemezét, amiről korábban már szamtalanszor mesélt, a korong különlegességéről azonban ezúttal is ejtett néhány szót a Goetia Media kérésére. A vokalista egyébként újdonsült csapatáról, a VUUR-ről is mesélt, ám a jövőbeli terveiről is elárult némi apróságot.

Igen, ez egy logikus lépés, nem igaz? Bár egy nagyzenekarral elég költséges a turné. Nem történik semmi különös, hacsak nem vagy híres művész, tele pénzzel, akkor mindez megvalósítható. Ternészetesen szeretnék turnézni, hiszen ezért is lépett érvénybe az ötlet. A következő évben, talán a 2019-es év végéig új dalokkal indulunk útra, több előadással - mégtöbb előadással Hollandiában is.

 - árulta el a jövőre tervezett jubileumi turnéről, ami 25 éve tartó karrierje előtt tiszteleg majd.

Valóban megalapítottam a zenekart, mivel szeretnék néha egyedül kiadni zenét. Sok közreműködésem van más csapatokkal, mindez nehéz, de nem a saját zenekaromnak, bármit is csinálok. A VUUR-rel keményebb dalokat csinálunk, a saját nevemen pedig klasszikus és akusztikus nótákat adok ki, így az embereknek sokkal világosabb lesz, hogy mit is csinálok. Az emberek néha összezavarodnak, mint például az Aqua De Annique-nél fogalmuk sincs arról, hogy mire is kell fókuszálniuk. Most a VUUR-ra kell összpontosítani, ami a sajátom, és sokkal keményebb.

- magyarázta.

exclusive-vuur-in-stores-and-exclusive-give-aways.jpg

 Igen, abszolút. Egyáltalán nem akarok két dolgot egyszerre csinálni, mármint a keményebb nótákat keverni az akusztikussal - valósznű, hogy néha változtatni fogom a VUUR-t egy akusztikus albumra.

- fejezte be mondandóját, miszerint boldog-e a VUUR megalapításával.

 

Floor Jansen: " Még mindig fáj az After Forever feloszlása"

Az énekesnő még mindig szomorú első zenekarának feloszlása miatt.

42847377_1903557613055556_3206269416622784512_n.png

Köztudott, hogy 1997-ben indult hódító útjára a Mark Jansen alapította After Forever, mely csapat öt nagylemez kiadása után, 2009-ben jelentette be, miszerint leköszönnek a metálzene palettájáról. A Floor Jansen vezette holland formáció olyan nagy sikernek örvendő tételeket hagyott maga mögött mint a Fllow In The Cry, az Energize Me, a Face Your Demons, és még sok más.

A holland dalos pacsirta ezt követően megalapította ReVamp nevezetű zenekarát, ami 2016-ban intett búcsút a rajongóknak, aminek oka nem más volt mint a a Nightwish fontossága, ahol Floor a 2012-ben kipenderített Anette Olzont váltotta - 2013-ban hivatalos tagja lett a finneknek.

A sokoldalú vokalista azonban folyamatosan új szintre emeli már emígyis szárnyaló karrierjét, ugyanis nemrégiben debütált a Northward első nagylemeze, mely projekten mindösszesen tíz éven keresztül foglalkozott Jørn Viggo Lofstad gitárossal karöltve. Jansen nemrégiben adott egy különleges interjút, melyben az összes csapata szóba került, különösen a már fent is említett After Forever, melynek köszönhetően berobbant a köztudatba.

Szeretem a rockot, ez nyilvánvaló, teljesen más mint a metál. Nem tetszett a progresszív jazz, vagy hasonlók. A rock pedig pontosan az, amit szeretek hallgatni, ez valami olyan, amit még nem sikerült felfedeznem, ezért akartam belevágni.

- mesélte  northward kapcsán.

northward2018a.jpg

Azt hiszem, hogy ez egy nagyon különleges időszak volt, nagyszerű dalokat készítettünk, ami végül túl gyorsan véget ért, még mindig szomrú vagyok, amiatt, hogy nem tudtuk folytatni, de azt hiszem, hogy elképesztő dolgokat vittünk véghez a fiatal éveinkben, igen még mindig büszke vagyok arra, amit csináltunk, és amikor a dalainkat hallgatom, akkor nagyon boldog vagyok és megannyi emlék feltárul előttem.

- ecsetelte az After Forever feloszlásáről, majd így folytatta:

Igen. Nem voltam elégedett a feloszlással. Nem tartottam jó ötletnek. Azt hiszem, sokkal többet értünk volna el.

- fejezte ki máig tartó csalódottságát, miszerint a formáció sokkal többre vihette volna.

süti beállítások módosítása