Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

A Within Temptation új albumáról mesélt Sharon den Adel

Gondolatébresztő szavak a frontasszonytól

2018. november 03. - Jurancsik Eszter

Közel 5 év telt el azóta, hogy Hollandia egyik legnépszerűbb együttesének legutolsó lemeze, a Hydra a boltokba került. Sikeres turnét bonyolított le a popos elemeket és számos vendéget is felvonultató koronggal a csapat, alig akadt európai város, ahol ne adtak volna koncertet, a bulik pedig rendre teltházasak voltak. Ám ezután hosszas csend borult a zenekar háza tájára, a 2016-os Black X-mas koncerten kívül más, zenével kapcsolatos infó nem került napvilágra a hatosfogattól. Erről mesélt a dalos pacsirta a Blabbermouthnak.

Sharon den Adel énekesnő tavaly hívta életre My Indigo néven szólóprojektjét, amelynek albuma áprilisban jelent meg. A frontasszony korábban elmesélte: a Hydra turnéja után több életterületén nehézségekkel találta magát szemben, nem tudott dalokat írni a következő albumra, holott ezt megelőzően minden koncertsorozat után ez volt az első dolga. 

within-temptation-2018-promo-photo.jpg

"Nem voltam biztos abban, hogy folytatni akarom a Within Temptation énekeseként, hiába ez az életem 20 éves korom óta. Úgy éreztem, kiégtem és untam az egészet..."

- mesélte korábban Sharon, akinek szeretett édesapja először megbetegedett, néhány hónappal ezelőtt pedig sajnos elhunyt. 

Hősnőnk és zenésztársai azonban egyesítették erejüket, újra felfedezték a Within Temptation-dalok írásában rejlő varázst, decemberben kerül a boltok polcaira ennek eredménye, a Resist címre keresztelt stúdióalbum - a korong december 14-én lesz elérhető.

withintemptationresistcover.jpg

"Tavaly nyáron kezdtük az új album rögzítését, és idén nyáron fejeztük be. Egy év alatt felvettük a dalokat."

Az első klipes nóta, a The Reckoning a Papa Roach-frontember Jacoby Shaddix-szel karöltve készült el és már a megjelenés napján rekordokat döntögetett nézettség és lájkok tekintetében. 

 

Sharon elmondása szerint szólólemeze, a My Indigo ismét utat nyitott a Within Temptation felé. Míg a szólólemez egyfajta terápiás jelleggel bírt, addig a csapat új albuma igencsak húzósnak ígérkezik. Erről így mesélt az énekesnő:

"Egy digitális korszakban élünk, minden lépésünk nyomon követhető, ám ez bizonyos értelemben aggodalomra adhat okot. Nem tudhatjuk, ki ül az internet túlsó végén, a cégek és a kormányok pedig veszélyes terepek, manupilálják az embereket. Gyűlölöm, hogy szinte >>belerohadok<< abba, amit látok. Mondok egy példát: vásárolok valamit az Amazonon. Évekkel később is kapom az információkat arról a termékről, amit vettem..."

- fejezte be magvas gondolatait Sharon, akit zenésztársaival december 12-én a Tüskecsarnokban láthatunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8314342667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása