Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Amy Lee szerint az Evanescence számára rendkívül kreatív év lesz 2019

Interjút adott az énekesnő

2018. december 29. - Jurancsik Eszter

2017 őszén jelent meg a Synthesis, az arkansasi banda negyedik stúdióalbuma - erre a kiadványra hat évig vártak a rajongók, hiszen a 2011-es, a csapat nevét viselő korong után hosszas szünet következett Amy Lee-ék háza táján. Tagcserék és művészi megújulás után került boltokba a Synthesis, amely azonnal komoly eladásokat produkált, idén ősszel pedig a lemezbemutató koncertből DVD felvétel is készült, amely szintén a fanok kedvence lett. 

evanescene_band_2018.jpg

Amy, a formáció énekesnője - aki kisfia hatására 2016-ban egy gyerekeknek szóló lemezt is készített- a pennsylvaniai 93.3 WMMR Rocks! rádióállomás vendége volt, ahol zenekara jövőre vonatkozó terveiről mesélt.

"Mindenki a fedélzeten van, jó pár koncertet fogunk adni a megszokott stílusban. A jövőre összepontosítunk."

- kezdte a 37 éves frontasszony, aki elárulta: nyitott arra az elképzelésre is, hogy hamarosan egy középlemezzel jelentkezzenek.

"Szeretem, hogy a dolgok változnak. Old school embernek tartom magam, sokféle zenét meghallgatok, rengeteg lemezem van. Nyitott vagyok, nem köteleződtem el egyetlen út mellett sem. Teljes mértékben el tudom képzelni, hogy legközelebb egy hosszú stúdiólemez helyett EP-t adjunk ki. Még nem tudjuk, mi lesz pontosan, de rengeteg ötletem van! Természetesen ennek megvalósítása sok időt igényel majd."

Az interjúból készült podcastet meghallgathatjátok ITT!

 

 

 

Imperia: februárban jön az új lemez!

A csapat megmutatta a borítót is!

Az Imperia létrejötte Helena Iren Michaelsen nevéhez köthető, aki 2002-ben az újonnan alakult Sahara Dust énekesnője volt. A banda később Epicaként vált ismertté Simone Simons-szal az élen, egy évvel távozása után a norvég származású Helena nem vesztegette az idejét: finn, holland és belga zenésztársaival alapította meg csapatát, amely eddig négy lemezt adott ki. Korábban a zenekar elárulta: új kiadványukon dolgoznak.

imperiabanddec2018_638.jpg

Most felfedte titkát a szőke szépség és zenekara: ötödik stúdiókorongjuk Flames Of Eternity címmel, 2019. február 22-én kerül a boltok polcaira, ezzel egy időben természetesen a borítóról is lehullott a lepel, amelyet Jan Yrlund (aki dolgozott már a Manowarral, a Korpiklaanival és a Battle Beast-tel is) tervezett.

A korong producerelése Jacob Hansen feladata volt, aki többek közt a Sirenia albumainak születésekor is bábáskodott, további érdekesség, hogy két vendégzenészt is hallhatunk majd a kiadványon: egyikük a német énekes-gitáros-billentyűs Oliver Philipps, akit többek közt az Everonból és a Satyrianből ismerhetünk, másikuk pedig egy finn hegedűművész, Henrik Perelló.

Íme, az új lemez borítója:

imperiaflamesofeternity.jpg

 

 

Tavasszal jön a Battle Beast új lemeze!

No More Hollywood Endings címmel lesz elérhető a korong

Korábban is beszámultunk arról, miszerint Noora Louhimo és zenésztársai új albumukat készítik. A frontasszony azt is elárulta egy korábbi interjúban, hogy a készülő korong epikusabb, erőteljesebb lesz, mint a 2017 februárjában kiadott Bringer Of Pain - amely a finn csapat eddigi legsokszínűbb kiadványa lett és sikeres turnét bonyolított le vele a formáció.

battlebeastbanddec2018_638.jpg

Most a banda felfedte a 2019. március 22-én megjelenő újdonság címét: az együttes ötödik nagylemeze -amely 11 dalt tartalmaz majd- No More Hollywood Endings címet kapta. Természetesen Nooráék a Jan Yrlund (aki olyan csapatokkal is dolgozott együtt e témában, mint a Manowar vagy a Korpiklaani) által tervezett borítót is megmutatták, íme:

battlebeasatnomorehollywoodcd.jpg

Retro rovat - 14 éves a Within Temptation The Silent Force című albuma

Nosztalgiázzatok Sharonékkal!

2004. november 11-én jelent meg a holland együttes The Silent Force címre keresztelt harmadik nagylemeze. Első komolyabb sikereiket a 2000-ben piacra dobott Mother Earth albummal aratták, ám ez a korong toronymagasan túlszárnyalta elődjét.

withintemptation-silentforce.jpg

A borító

A korong címét egy Indonéziában élt holland író, Louis Couperus azonos című könyve szolgáltatta - Sharon den Adel is ugyanitt élt családjával édesapja munkája miatt kislányként, különleges színpadi táncát is itt tanulta.

 

sharon_1_291008.jpg

 

Jóval több szimfonikus elemet vonultatott fel a kiadvány, mint az előző lemezek, sokan a The Silent Force által ismerték és szerették meg a zenekart. Sharonék 2005-ben indultak nagyobb turnéra a lemezzel, amelyről a következő dalok jelentek meg kislemezes formában: Stand My Ground, Memories, Angels és a Jillian (I'd Give My Heart).

 

A Stand My Ground és az Angels videoklipje a mai napig a banda legnépszerűbb kisfilmjei közé tartoznak és a koncerteken is gyakran felcsendülnek. 

silentforce6.jpg

Promo kép 2004-ből

A turné alatt Sharon terhes lett első gyermekével, Eva Lunával, aki 2005. december 7-én született meg. A kislány születését követően két fiúgyermeknek - Robin Aiden (2009) és Logan Arwin (2011) - is életet adott a mezzoszoprán hangú énekesnő, aki 1994 óta él boldog párkapcsolatban a formáció gitárosával, Robert Westerholttal. Sokáig gyermekeit is magukkal vitték a koncertkörutakra és fesztiválokra a büszke szülők.

2016-ban a Metal Hammer magazin összeállított egy listát a 21. század 100 legjobb metálalbumáról, a The Silent Force pedig a 33. helyezést kapta. 

A dalok listája:

1. Intro

2. See Who I Am

3. Jillian (I'd Give My Heart) 

4. Stand My Ground

5. Pale

6. Forsaken

7. Angels

8. Memories

9. Aquarius

10. It's The Fear

11. Somewhere

Februárban érkezik a Delain új középlemeze

Régi és új számokkal!

A holland csapat nem lógatja a lábát: korábban elárulták: készítik új albumukat, valamint egy EP-vel is megörvendeztetik rajongótáborukat. 

28129465758_4a0c8d4316_b.jpg

Charlotte Wesselsék legutóbbi nagylemze, a Moonbathers 2016-ban került a boltok polcaira, a korong pedig még a legszőrösszívűbb kritikusokat is meggyőzte, ez lett talán a zenekar eddigi legkeményebb, legsokszínűbb kiadványa, amellyel körbeturnézták a világot, még több rajongót szerezve.

 

A mai napon fedte fel a banda kiadója, a Napalm Records, miszerint a várva várt EP 2019. február 22-ével lesz elérhető és a Hunter's Moon címet fogja viselni. 

A középlemez négy teljesen új dalt és tíz élő felvételt tartalmaz majd, többek közt a Nightwish tagjával, Marco Hietalával tavaly közösen lebonyolított Danse Macabre nevű, speciális turnén elhangzott számokat is hallhatjuk majd a korongon.

 

Íme, a számlista:

01. Masters Of Destiny 
02. Hunter's Moon 
03. This Silence Is Mine 
04. Art Kills

És az élő dalok, amelyeket Utrechtben rögzítettek:

05. Hands Of Gold - Live (feat. George Oosthoek) 

06. Danse Macabre - Live 

07. Scarlet - Live 
08. Your Body Is A Battleground - Live (feat. Marco Hietala) 
09. Nothing Left - Live (feat. Marco Hietala) 
10. Control The Storm - Live (feat. Marco Hietala) 
11. Sing To Me - Live (feat. Marco Hietala) 
12. Not Enough - Live 
13. Scandal - Live (feat. Marco Hietala) 
14. The Gathering - Live (feat. Marco Hietala)

 

delainbanddec2018-638.jpg

A kiadványt előrendelhetjük ITT!

 

Ismét hazánkba látogat a Sirenia!

A Dürer Kertben lép fel a csapat

A norvég és francia tagokból álló banda október végével adta ki új nagylemezét, amely az Arcane Astral Aeons címet kapta, a korong pedig hatalmas siker a rajongók körében. Korábban Emmanuelle Zoldan, a zenekar francia származású énekesnője -korábban 13 évig kóristája- elárulta: ez a lemez jóval keményebb, mint elődje, a 2016-os Dim Days Of Dolor. 

sirenia_1.jpg

A kiadvány valóban keményebb és sokszínűbb lett, mint az előző album, a megjelenést követően pedig egy miniturnét is tartott a csapat. A CONCERTO Music ma tette közzé: 2019. március 12-én a Morten és Emma vezette banda hazánkba is elhozza a dalokat - a Dürer Kert színpadán láthatjuk őket. Jegyek ITT!

 

 

A PETA reklámarca lesz Doro

Az énekesnőnek szívügye az állatvédelem

A német metálkirálynő Doro Pesch nemcsak nyáron megjelent új albuma kapcsán pörög, de egy teljesen más dologba is vágta a fejszéjét. Az énekesnőről kevesen tudják, hogy vegetáriánus életmódot folytat, ennek kapcsán pedig egy nemes ügyhöz adta a nevét: a PETA németországi kampányában láthatjuk majd, ahol kiáll az erőszakmentesség, a szőrme-és bőrruhák viselése ellen és a húsmentes étkezést népszerűsíti majd.

doro2018.jpg

A Warlock egykori frontasszonya a következőt nyilatkozta a vegetarianizmusról:

"Áterezzük az örömöt, a fájdalmat, a szeretetet, a félelmet is. Nem eszünk húst, nem viselünk valódi bőrt és szőrmét."

Elárulta azt is, hogy a főleg zöldségen, gyümölcsön és gabonaféléken alapuló étkezésnek köszönheti elképesztő színpadi teljesítményét, amely 54 évesen is jellemzi őt. 

"A színpadon két órán keresztül magas szintű teljesítményt kell nyújtanom. Ez kimerítő, de úgy érzem, hogy az egészséges ételek segítenek ebben is és tisztábbak is, mint a hús. Mindannyian érző lelkek vagyunk, ha a szívedre hallgatsz, te is érezheted, mi a helyes."

 

 

Edenbridge: új album 2019-ben!

Dolgozik a csapat

Az osztrák Edenbridge 2017 elején adta ki The Great Momentum című lemezét, amellyel sikeres turnét nyomtak le. Később The Live Momentum címmel koncertlemezt jelentettek meg, amely főleg e korong dalaira épült - ám természetesen a régebbi, nagy sikerű szerzemények is felcsendülnek a kiadványon, mint pl. a Higher.

15826407_10154921303733000_2678462450095075349_n.jpg

A Sabine Edelsbacher vezette formáció azonban nem lógatja a lábát: már korábban is utaltak arra, hogy elkezdték írni tizedik stúdióalbumuk számait, ma pedig Facebookján jelentette be a zenekar: jövő évben boltokba küldik az új lemezt. 

Azt ugyan nem fedték fel a sógorok, hogy pontosan mikor tarthatják rajongóik a kezükben a kiadványt, ám hamarosan újabb, izgalmas hírekkel jelentkeznek.

 

Floor Jansen: " Nagy kihívás elénekelni a Ghost Love Score-t"

Az énekesnő Nightwish-beli tevékenységéről mesélt.

cfe181340716c179fa0de419f7ff0565.jpg

Lázasan készül a Nightwish vadonatúj albuma, amit 2020-ra ígért a csapat, ám már többször is hangoztatták, miszerint az újdonság akár már 2019. végén boltokba kerülhet.  A zenekar jelenleg is turnézik, a márciusban megjelent Decades című válogatáslemeznek köszönhetően, melyen a srácok legnépszerűbb dalai kerültek elhelyezésre, minden egyes korszakból.

Floor Jansen énekesnőt  ezúttal a Duke TV kapta mikrofonvégre, mely beszélgetés során mesélt a jelenleg is zajló dalszerzésről, továbbá arról is fecsegett, hogy milyen is számára a régi dalok előadása, melyek bevallása szerint hatalmas kihívásnak számítanak számára.

Nem igazán dolgoztam a hangon. Ez amolyan természetes előrelépés, amikor arra gondolsz, hogy milyen érzelmekre van szüksége a dalnak. Próbáltam elénekelni a dalokat, először csak a régi felvételeket, de ez egy rettenetes módja a zene tanulmányozásának, mivel eléd tárul az eredeti énekes értelmezése. Az igazi megismerés akkor következik be, amikor együtt próbálunk, nem csupán amiatt, ahogyan énekelek, hanem ahogyan játszuk a dalokat. Most Troy is a zenekarban van, aki különleges eszközökkel járul hozzá a nótákhoz.

- mesélte, majd szót ejtett a rajongók régi-új kedvencéről is, a Ghost Love Score-ról:

Ezt az egyik legnagyobb kihívás elénekelni, mivel ez egy nagyon jó dal. De természetesen úgy érzem, hogy a vége... Igen, én mindig másként énekelem, ez csak az egyik módja annak, amivel hozzájárultam, a rajongók pedig szeretik. Nagyon szeretem játszani ezt a dalt, mivel nagyon különlegessé vált számomra, hiszen oly módon jön ki belőlem, hogy azt nem tudom előre megjósolni, ezek a dolgok csak úgy jönnek, nem lehet őket kitanulni. S természetesen ezért is olyan különleges számomra ez a dal.

- tette hozzá.

Klippremier: Arch Enemy - Reason To Believe

Hosszú idő után új klip Alissáéktól

A svéd-kanadai csapat Will To Power című albuma 2017. szeptember 8-án jelent meg, és azóta is hatalmas népszerűségnek örvend a világ minden táján. Alissa White-Gluz és társai kisebb szünetekkel azóta is folyamatosan úton vannak, hogy minél több rajongó hallhassa élőben a korong dalait, amelyről az első két klip - The World Is Yours, The Eagle Flies Alone - óriási siker lett.

maxresdefault_6.jpg

Most újabb videót tett közzé a zenekar, mégpedig a Reason To Believe-t, amely az első ballada az 1996-ban alakult együttes életében, különlegessége pedig az, hogy Alissa csaknem ötoktávos, mezzoszoprán hangján, tisztán énekel.  Korábban Michael Amott gitáros elmondta: amikor megalkotta a zenét, tudta, hogy ez egy lassabb tétel lesz, így a lemez is sokszínűvé válik. Egy koncertfelvételekből álló klipet készített a formáció a dalhoz, íme:

 

 

süti beállítások módosítása