Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Emmanuelle Zoldan: " Az új album keményebb lesz, mint a Dim Days of Dolor"

Terjedelmes interjút adott az énekesnő.

2018. október 21. - Sarok Bettina

sirenia_-10.jpg

A Sirenia napokon belül piacra dobja vadonatúj, Arcane Astral Aeons elnevezésű nagylemezét, ami egyébként a második album, melyen Emmanuelle Zoldan már nem háttér, hanem vezető énekesnőként tevékenykdik. Magáról a korongról, előzetesként két dalt hallhattunk, majd nemrégiben egy felvezető is napvilágot látott, melynek keretein belül belehallgathattunk a lemez összes dalába.

A francia származású énekesnő egy terjedelmes interjú közepette mesélt a hamarosan megjelenő kiadványról, de számos más kérdésre is készségesen válaszolt.

Ha össze kell hasonlítanom az Arcane Astral Aeonst és a Dim Days of Dolort, akkor azt kell mondja, hogy az előbbi zeneileg sokkal keményebb. Ez egy erőteljes és nagyon változatos album, ami az elejétől a végéig hallható. Nagyon imádom. Az album készítésének folyamata is egy kicsit másabb volt, mivel Nils Courbaron személyében csatlakozott hozzánk egy másik gitáros.

- kezdte, majd így folytatta:

 Amikor a Dim Days of Dolort készítettük már a csatlakozásom előtt készen állt minden, csupán a hangom hiányzott. Az album kiadásának határideje nagyon rövid volt. Néhány nap múlva felénekeltem a dalokat. Bár nagyon izgalmas és fantasztikus élmény marad számomra, több időt szerettem volna eltölteni a dalokkal. Az Arcane Astral Aeons készülése már teljesen más volt. Néhány hónapig hallgattam a nótákat, majd azon kezdtem gondolkodni, hogy miként is akarom majd előadni őket, ráadásul a felvételek alatt is adtak elég időt arra, hogy kipróbáljunk különböző dolgokat, majd kiválasztjuk a tetszőleges változatokat. Morten mindig nyitott volt a javaslataimra, ahogy én is az övéire, megosztottuk egymással az érzelmeinket a dalokkal kapcsolatban, valóban öröm volt együtt dolgozni. 

sirenia_-7.jpg

- ecsetelte az új korong készüléséről. Majd azt is elmesélte, hogy Nils ötelte volt az, hogy készítesenek duettet Yannis Papadopulousszal, kinek hangi adottsága a teljes csapatot elkápráztatta. A vokalsta azt is elmondta, hogy mely Sirenia-dalokat adná elő szívesen élőben:

A Save Me From Myself és az In Sumerian Haze tartalmazza azt a tipikus gótikus hangulatot, amit a korábbi Sirenia-dalokban annyira szerettem. Szerintem jó lenne, ha ezek a dalok felkerülnének a számlistára. Mortennel egyébként dolgoztunk egy akusztikus fellépésen, melynek keretein belül tervben volt ennek a két dalnak az előadása. Enek nagyon örültem.

Emma egyébként azt is elmondta, hogy minden hang egyedülálló és saját személyiséggel rendelkezik, így felesleges összehasonlítani bárkit is, valaki mással, bár elmondása szerint Tarja számít a műfaj úttöröjének és egyben az egyik legnagyobb konkurencia is. Ebből adódóan elmesélte, hogy kedvenc énekesnői között szerepel Tarja, Sharon del Adel, valamint a Lacuna Coil frontasszonya.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr514314333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása