Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Floor Jansen: " Nagy kihívás elénekelni a Ghost Love Score-t"

Az énekesnő Nightwish-beli tevékenységéről mesélt.

2018. december 10. - Sarok Bettina

cfe181340716c179fa0de419f7ff0565.jpg

Lázasan készül a Nightwish vadonatúj albuma, amit 2020-ra ígért a csapat, ám már többször is hangoztatták, miszerint az újdonság akár már 2019. végén boltokba kerülhet.  A zenekar jelenleg is turnézik, a márciusban megjelent Decades című válogatáslemeznek köszönhetően, melyen a srácok legnépszerűbb dalai kerültek elhelyezésre, minden egyes korszakból.

Floor Jansen énekesnőt  ezúttal a Duke TV kapta mikrofonvégre, mely beszélgetés során mesélt a jelenleg is zajló dalszerzésről, továbbá arról is fecsegett, hogy milyen is számára a régi dalok előadása, melyek bevallása szerint hatalmas kihívásnak számítanak számára.

Nem igazán dolgoztam a hangon. Ez amolyan természetes előrelépés, amikor arra gondolsz, hogy milyen érzelmekre van szüksége a dalnak. Próbáltam elénekelni a dalokat, először csak a régi felvételeket, de ez egy rettenetes módja a zene tanulmányozásának, mivel eléd tárul az eredeti énekes értelmezése. Az igazi megismerés akkor következik be, amikor együtt próbálunk, nem csupán amiatt, ahogyan énekelek, hanem ahogyan játszuk a dalokat. Most Troy is a zenekarban van, aki különleges eszközökkel járul hozzá a nótákhoz.

- mesélte, majd szót ejtett a rajongók régi-új kedvencéről is, a Ghost Love Score-ról:

Ezt az egyik legnagyobb kihívás elénekelni, mivel ez egy nagyon jó dal. De természetesen úgy érzem, hogy a vége... Igen, én mindig másként énekelem, ez csak az egyik módja annak, amivel hozzájárultam, a rajongók pedig szeretik. Nagyon szeretem játszani ezt a dalt, mivel nagyon különlegessé vált számomra, hiszen oly módon jön ki belőlem, hogy azt nem tudom előre megjósolni, ezek a dolgok csak úgy jönnek, nem lehet őket kitanulni. S természetesen ezért is olyan különleges számomra ez a dal.

- tette hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1114469028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása