Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Kisfilmjén dolgozik a Leaves' Eyes

Hamarosan új album is érkezik!

2017. október 22. - Sarok Bettina

le_new7-1024x696.jpg

A Leaves' Eyes jelenleg is új albumán dolgozik, melynek megjelenéséről egyelőre még nem nyilatkoztak. A minap azonban elárulták, hogy megkezdődött legújabb kisfilmjüknek a munkálatai, a forgatások első napja pedig tegnap zajlott le, az általuk megosztott fotók alapján pedig egy vérbeli vikinges jelenetet készülnek a hallgatóság elé tárni.

Legutóbbi lemezük egyébként két éve jelent meg King Of Kings elnevezésen, melyen még az alapító Liv Kristine-t hallhattuk énekelni. Tavaly azonban Liv-et nagy botrány közepette eltávolították a zenekarból és az Angel Nation énekesnője, Elina került a helyére. Az Edge of Steel klipje már vele készült. Októberben egy különleges EP-t is piacra dobtak, ami a Fires In The North elnevezést kapta, és mindösszesen öt tétel került rajta elhelyezésre, melyek többsége már a 2015-ben megjelent, King Of Kingsen is hallható volt.

A címadó dalban - és annak akusztikus változatában is - már Elina hangja csendül fel, aki tökéletesen előadta az elődje hangjára írt szerzeményeket is. Az Edge Of Steel című dalhoz egyébként kisfilmet is forgatott az immáron német-norvég-finn származású alakulat, melyben szintén a finn vokalista látható és hallható is egyben.

 

A post shared by Elina Siirala (@elinasiirala) on

Megjelent a Hallatar lemeze

Végre megérkezett Juháék albuma

hallatardoommetal.jpg

Juha Raivio (Swallow The Sun, ex-Trees Of Eternity), Gas Lipstick (ex-HIM) és Tomi Joutsen (Amorphis) ma jelentették be, hogy No Stars Upon The Bridge címet viselő albumuk végre megjelent a finn Svart Records gondozásában - e kiadó segítségével kerülhetett boltokba tavaly novemberben a Trees Of Eternity Hour Of The Nightingale című lemeze is, amelyen teljes egészében a 2016. április 18-án, rákban elhunyt énekesnő, Juha élettársa, Aleah Stanbridge énekel. 

c0299465e1ca4a81da2c3b2c0c16829c.jpg

 A néhai Aleah Stanbridge (1976.07.01.-2016.04.18.)

A Hallatar kiadványáról eddig a Mirrors és a My Mistake című szerzeményeket hallhattuk-láthattuk, utóbbiban Aleah jó barátnője, a svéd Draconian frontlánya, Heike Langhans énekel.

hejke.jpg

Heike Langhans (Draconian)

A lemez utolsó dalában Aleah is hallható, az énekesnő demóiból pedig Juha egy posztumusz albumot is piacra kíván dobni - a tervek szerint 2018-ban jelenik meg majd a lemez.

hallataralbumjune.jpg

A lemez borítója

 

 

Boltokban a VUUR lemeze

Anneke és a fiúk első albuma már elérhető

Anneke van Giersbergen, a sokoldalú holland énekesnő VUUR nevű csapata igen egyedi anyagot ad a rajongók kezébe: az In This Moment We Are Free - Cities című korongon hallható 11 szerzemény mindegyike egy -egy város előtt tiszteleg.

vuur_2.jpg

Három dal (Days Go By - London, My Champion - Berlin és Freedom - Rio) után végre a lemez is a boltok polcaira került, amellyel decemberben önálló turnéra indul a formáció.

vuuralbumaug.jpg

A kiadvány számlistája:

01. My Champion - Berlin
02. Time - Rotterdam
03. The Martyr And The Saint - Beirut
04. The Fire - San Francisco
05. Freedom - Rio
06. Days Go By - London
07. Sail Away - Santiago
08. Valley Of Diamonds - Mexico City
09. Your Glorious Light Will Shine - Helsinki
10. Save Me - Istanbul
11. Reunite! - Paris

Klippremier: Exit Eden - Question Of Time

Itt az újabb videó

Amanda Somerville, Clémentine Delauney, Anna Brunner és Marina La Torraca tegnapelőtt jelentette be, hogy újabb videót készülnek megmutatni augusztus 4-én megjelent albumukról, a Rhapsodies In Black-ről. 

exitedenrhapdosiescover_1.jpg

A mai napon nyilvánosságra került az ígért kisfilm, amely az 1986-os Depeche Mode-klasszikus feldolgozásához, a Question Of Time-hoz készült, íme:

 

Új kislemezzel készül Tarja

Novemberben jelenik meg a karácsonyi albuma

tarja_back_1120_2017_080.jpg

Mint ismeretes, Tarja november 17-én jelenteti meg legújabb, sötét érzelmektől fűtött karácsonyi lemezét, ami a From Spirits and Ghosts (Score for a Dark Christmas) elnevezést kapta. Mindazok ellenére, hogy a korongot egy oldal már korábban kiszivárogtatta, az énekesnő folyamatosan új információkkal bombázza a már emígyis tűkön ülő rajongótáborát.

Miután már teljes egszében lerántotta leplet újdonságáról, október 6-án a boltok polcaira került első kislemeze, az O Come, O Come, Emmanuel, mely nótához kisfilmet is forgatott. Ezt követően az is kiderült, hogy egy negyven oldalas novellát is megjelentet majd, ami From Spirits and Ghosts (Novel for a dark Christmas) elnevezést kapta. A finn szépség most újabb meglepetéssel jelentkezett, ugyanis elárulta, hogy jövő pénteke jelenik meg második kislemeze, a választás pedig ezúttal az O Tannenbaum című számra esett.

A következő téli albumom második kislemezének egy német karácsonyi klasszikust, az O Tannenbaum különleges változatát választottam. Gyermekkorom óta ismerem ezt a dalt. Mindazonáltal, azért szerettem volna a német változatát rögzíteni, mivel számtalan gyönyörű emléket ébreszt fel bennem azokról az időkből, amikor Németországban éltem és amikor még ott tanultam. Azóta gyakran hallgatom ezt a dalt. Szerencsére voltam olyan bátor, hogy kipróbáltam a német nyelvtudásom, a német származású lemezkiadóim pedig annyira imádják a dalt, hogy kislemezként akarják megjelentetni. Ennek nagyon örülök!

-árulta el hivatalos Instagram-oldalán keresztül, az alább látható kép kíséretében.

 

A post shared by Tarja Turunen (@tarjaofficial) on

Új dallal jelentkezett a The Dark Element

Hamarosan a boltok polcaira kerül az első album!

the-dark-element_1.jpg

Novemberben kerül majd a lemezboltok polcaira az Anette Olzon, valamint Jani Liimatainen vezette együttes első nagylemeze, ami a The Dark Element elnevezést kapta. A készülő korongról három dalt már nyilvánosságra hozott  az északi metálzenekar aThe Dark Element, a My Sweet Mistery, valamint a Here's To You című számok képében.

Az izgalamak további fokozásának érdekében pedig a napokban ismét megosztottak egy vadonatúj tételt a Dead To Me névre keresztelt szám keretein belül, mely nótához egy dalszöveges kisfilmet is készítettek.

Az album egyébként már most nagy kedvence a célközönségnek, hiszen az eddig megosztott tételeik csak úgy nyüzsögnek a lájkoktól. Ebből adódóan megtudhattuk, hogya két zenész korábban kicsit sem beszélt félre, amikoris kijelentették, miszerint első lemezük egy fülbemászó, dallamos, és egyben sokat mondó, lényegre törő dalokat tartalmazó anyag lesz. Íme a napokban debütált újdonság!


Új videót izzít az Exit Eden

Nem tétlenkednek a lányok

Amanda Somerville, Marina La Torraca, Anna Brunner és Clémentine Delauney albuma Rhapsodies In Black címmel augusztus 4-ével jelent meg, amely ismert popszámok metálosított változatát tartalmazza. 

exiteden2.jpg

Öt dal - Rihanna Unfaithfulja, Shontelle Impossible-ja, a Backstreet Boys Incomplete-je, Lady Gaga Paparazzija és Bonnie Tyler Total Eclipse Of The Heart-ja után- szeptember 22-én első koncertjüket is lenyomták a már lassan félidős ikerterhes Amandával, ma pedig izgalmas hírekkel rukkolt elő a négyes.

A posztból kiderült, hogy új dallal övendeztetik meg a nagyérdeműt, ám azt nem árulták el a csajok, melyik dalhoz forognak a kamerák - ám pénteken, délután 14 órakor erről is lehull a lepel. A bejegyzés szerint ez lesz az utolsó szám a lemezről, ám korábban a négy dalos pacsirta elhintette: újabb korongot terveznek felvenni.

 

Ilyen volt az Evanescence lemezbemutató koncertje

Bemutatta a csapat az új album dalait

Az Amy Lee által vezetett arkansasi zenekar november 10-ével dobja piacra negyedik stúdióalbumát Synthesis címmel, amelyrő a frontasszony korábban elmondta : nem csupán a következő Evanescence-lemez lesz, hanem egy igazán különleges projekt, amelyben minden szenvedélyességét és kreativitását megmutatja a rajongóknak

eveve.jpg

Október 15-én startolt a csapat turnéja, amelynek különlegessége, hogy a lemezen hallható szimfonikus nagyzenekar is velük tart. A lemezbemutató koncertet Los Angelesben tartották, amelyről videó is felkerült a Youtube-ra. A buli repertoárját főleg az új korong dalai alkották, de természetesen régebbi slágerek is felcsendültek.

A setlist:

00:00 Overture
01:47 Never Go Back
05:53 Lacrymosa
09:38 The End Of The Dream
15:11 My Heart Is Broken
20:26 Lithium
24:40 Bring Me To Life
29:10 Unraveling
30:54 Imaginary 
35:17 Secret Door
39:29 Hi-Lo
44:42 Lost In Paradise
49:26 Your Star 
54:22 My Immortal
59:00 The In Between
1:01:00 Imperfection
01:05:57 Speak To Me
01:11:17 Good Enough
01:17:30 Swimming Home

 

 

Amy azt is elárulta: az utolsó, csapat nevét viselő stúdióalbum óta rengeteget foglalkozott a hangjával, énekstílusával, annak fejlesztésével. Tavaly kisfia hatására még egy gyermekeknek szóló lemezt is piacra dobott Dream Too Much címmel.

 

Jövőre érkezik az Arkona új lemeze

Januárban kerül boltokba az újdonság

arkona11209638_10153820227054447_1369702031970947384_n.jpg

Három éve került az üzletek polcaira az Arkona legutóbbi albuma, ami a Yav elnevezést kapta. A formáció ezévben is e lemez népszerűsítésének céljából járta a világot, annak érdekében, hogy minél több rajongóhoz el tudjanak jutni. A Masha Scream vezette legénység azonban emellett sem unatkozott, ugyanis tavaly novemberben piacra dobták első lemezük, a Vozrozhdeniye felújított változatát, mely korong teljes egészében egy megújult külsővel köszön vissza a hallgatóságra.

Az orosz folk metálosok júniusban jelentették be, hogy már javában készül legújabb stúdiólemezük, nemrégiben pedig már azt is nyilvánosságra hozták, hogy az újdonság teljes egészében elkészült, sőt akkori közleményükben már azt is elárulták, hogy a kiadvány a Khram elnevezést kapta.

A srácok akkor azt is elmondták, hogy az új dalok rögzítése mintegy három hónapot ölelt fel, ám a szerzemények hivatalosan is megérkeztek a Napalm Records lemezkiadóhoz, melynek tagjai a jövő év elején fogják majd a boltok polcaira invitálni az újdonságot.

Néhány perce, az orosz brigád ismételten közösségi oldalain közölte a nagyérdeművel, miszerint  az anyag január 19-én hódítja majd meg a nagyvilágot, és ha mindez nem volna elég, hivatalosan is bemutatták az album borítóját, valamint a dallistára is egyaránt fényt derítettek, ami mindösszesen kilenc tételt sorakoztat fel.

Íme a dallista:

1. Mantra (Intro)
2. Shtorm
3. Tseluya zhizn'
4. Rebionok bez imeni
5. Khram
6. V pogonie za beloj ten'yu
7. V ladonyah bogov
8. Volchitsa
9. Mantra (Outro)

 

Anneke van Giersbergen: "A VUUR az eddigi legmetálabb projektem!"

Zenekaráról mesélt az énekesnő

A holland Anneke 2007-ben, 13 év után otthagyva a The Gatheringet Agua de Annique néven folytatta a zenélést, majd a The Gentle Storm frontasszonya lett.

anneketattoo.jpg

Emellett egy sor nagy névvel (pl. Ayreon, Moonspell) dolgozott együtt, de a Blabbermouthnak nemrég elárulta:

"Még sosem csináltam meg a saját metál albumomat! Amikor arra gondoltam, hogy meg kell csinálnom a VUUR-t, azokra gondoltam, akikkel összeálltam. Ők azonnal benne voltak a dologban!"

A formáció első lemeze október 20-án érkezik, és az In This Moment We Are Free - Cities elnevezést kapta. 

Erről így mesélt az énekesnő:

"Több, mint húsz éve vagyok úton és turnézom, szeretek utazni, a repülőtereket, a hoteleket. Amikor egy városban vagyok, mindig átérzem a hangulatát, az üzenetét. Epikus városok, epikus szövegekkel."

vuur_2.jpg

Három dalt már megmutatott a rajongóknak a csapat, a Days Go By - London, a My Champion - Berlin és a Feedom - Rio.

Az albumon -amely az InsideOut Music gondozásában jelenik majd meg- Anneke és a fiúk mellett részt vett a dalszerzésben Esa Holopainen (Amorphis), Mark Holcomb (Periphery) és Daniel Cardoso (Anathema). A korongot pedig Joost Van Der Broek producerelte, aki az Epica és a Xandria lemezei kapcsán is végzett ilyen munkálatokat.

vuurinthismomentcd.jpg

süti beállítások módosítása