Kittie: "A változásokat először mindenki utálja"

2024. május 28. 11:46 - Jurancsik Eszter

kittiebandmay2024_638.webp

Az utóbbi években a kemény zenén belül ismét erőre kapott a 90-es évek közepén virágkorát élő nu metal, köszönhetően az olyan zenekaroknak, mint a Limp Bizkit vagy a Mudvayne. A The Ex-Man podcastjében nemrég a Kittie mesélt a műfajról és annak fogadtatásáról - a kanadai csapat sokáig a nu metalon belül alkotott. A lányok 13 év után, június 21-én adják ki új albumukat, "Fire" címmel, amelyről az Eyes Wide Open, a Vultures és a We Are Shadows című dalokat már hallhatta a nagyérdemű.

A zenei világban bekövetkező változásokat általában utálat fogadja. Úgy tűnik, szinte törvényszerű, hogy egy jelentős és népszerűvé váló új irányzatot kezdetben sokan elutasítanak. A nu metal példája jól illusztrálja ezt: bár lehet, hogy leegyszerűsített zenei formát képvisel, ez nem csökkenti értékét vagy minőségét. Gyakran idő kell ahhoz, hogy a közönség befogadja és értékelje az újdonságokat. Nem ritka, hogy évekkel később a rajongók visszatekintve fedezik fel egy dal fülbemászó jellegét, amit korábban nem értékeltek. Fontos megjegyezni, hogy a látszólag egyszerű nu metal stílus mögött komoly zenei munka áll - a jellegzetes riffek és vokálok megkomponálása valójában összetett és kihívásokkal teli feladat.

- kezdte a téma kifejtését Tara McLeod gitáros, majd a dobos Mercedes Lander a Limp Bizkit dobosát, John Ottót hozta fel példának, mint nagyszerű zenészt.

Az énekes Morgan Lander hozzátette: 

A zenekar már túllépett a nu metal korszakán, és nem áll szándékunkban visszatérni ehhez a stílushoz. Nem célunk újraéleszteni egy olyan hangzásvilágot, ami számunkra már lezárt fejezet. Bár előfordulhat, hogy egy-egy riff vagy zenei ötlet felidézi korábbi munkáinkat, ezeket már a Kittie jelenlegi, modernebb koncepciójával ötvözzük. Véleményem szerint ez az album hangzás szempontjából talán a legjobb, amit valaha készítettünk. Sokoldalú mű, amely több műfajban is megállja a helyét. Az alkotási folyamat során nem éreztük azt a nyomást, hogy bármit is bizonyítanunk kellene. Ennek köszönhetően egy súlyos, érett albumot hoztunk létre, kiváló dalszerzői munkával.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3818415385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása