Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Fájdalmas titkáról vallott Dianne van Giersbergen: "Vállalnom kellett a kockázatot..."

2024. március 21. - Jurancsik Eszter

384101800_889870519164929_7536789040985777136_n.jpg

Egy hete jelent meg Dianne van Giersbergen szólóprojektjének - amely egyszerűen csak a DIANNE nevet viseli - harmadik kislemeze, az A Symphonic Tragedy, szépen építgeti tehát karrierjét a holland tehetség. Az érzelmektől túlcsorduló dal azonban súlyos titkot hordoz, amelyre Facebookján, a videoklip megjelenése előtt derített fényt az énekesnő - mint az kiderült, évekkel ezelőtt egészsége veszélybe került, és komoly orvosi beavatkozáson kellett átesnie.

Volt már olyan, hogy egy számodra kedves embert meg kellett operálni, búcsút kellett venned tőle, nem tudva, hogy túléli-e, és ha igen, milyen lesz az élet utána? Nos, én voltam az a szeretett személy, és egyben a hátrahagyott lélek is. Ezt még soha nem osztottam meg a nyilvánossággal, és a részletekről továbbra sem szeretnék beszélni, de a lényeg, hogy 2018-ban életmentő hasi műtéten estem át. Noha nem is volt más lehetőségem, elmondták nekem, hogy a beavatkozás kockázatokat rejt magában, és bele kellett törődnöm, hogy az esetleges komplikációk örökre megváltoztathatják az életemet. 

- kezdte történetét Dianne, aki bár konkrétan nem fedte fel, hogy milyen jellegű elváltozás indokolta a műtétet, de ennek lelki hátteréről nyíltan beszélt:

De ez még nem minden. A hangszálaim is veszélybe kerültek az operáció miatt. Azaz el kellett fogadnom, hogy bár a műtét megmentheti az életemet, de elveszíthetem azt, ami egész életemben társam, menedékem és szerelmem volt: a hangomat. A dal az altatás tökéletes, idő nélküli vákuumában játszódik. Egy légüres tér, ahol a múlt csak egy bekeretezett kép, és a jövő, annak minden nehézségeivel együtt, még nem jött el. A dalszövegben azért könyörgök a hangomnak, hogy maradjon velem, ne engedjen el, hanem velem együtt élje túl a gondokat. A műtét már több mint öt éve történt, és ahogy észrevettétek, a hangom nem hagyott el, sérülés nélkül megúszta. 

374168403_873278190824162_2454638664840700437_n.jpg

A felépülésem rengeteg időt, vért, verítéket és könnyet követelt. De olyan módon álltam talpra, amire egyetlen orvos sem számított. A hegek ugyan megmaradtak, de mára sikerült magam mögött hagynom minden lehetséges tragikus forgatókönyvet, és komoly erő lángolt fel bennem. 

Így zárta megindító sorait:

Azért vagyok itt, hogy elénekeljem nektek ezt a dalt, amely az én történetemről szól. Reménykedem abban, hogy ha te, vagy egy hozzád közel álló ember egészségi problémákkal küzd, ez a dal vigaszt nyújt, és arra motivál téged és őket is, hogy kapaszkodjanak a felfelé vezető úton.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7718359655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása