Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Vadonatúj dalt debütáltatott a Lacuna Coil

2023. május 21. - Jurancsik Eszter

lacunacoil_2.jpg

Az Egyesült Államokban turnézik a Lacuna Coil. Pénteken Los Angelesben adtak koncertet, a közönség legnagyobb meglepetésére pedig egy vadonatúj dal is felcsendült, amelynek cmíe Never Dawn.

A szerzeményről -amely a Zombicide elnevezésű videojátékhoz készült- még nem tudni, hogy felkerül-e a milánói zenekar új albumára, amelyről többször elhintette a Cristina Scabbia vezette formáció, hogy készülőben van - utolsó nagylemeze a bandának a 2019-es "Black Anima" volt.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy az énekesnő videojátékhoz kölcsönzi a hangját, tavalyelőtt ugyanis a Diablo :II Resurrected-hez komponált Marco Arata-val közösen egy számot, amely a Start Again címet viselte. Cristina egyik nagy szenvedélye a videojáték, így örömmel mondott ismét igent a felkérésre csapatával. 

Itt hallathatod meg a dalt!

Stream of Passion: új dal júniusban!

10271314_10152161269408681_5358424474690453579_o.jpg

Tavaly októberben jelentette be a 2016-ban feloszlott Stream of Passion, miszerint újra összeállnak és folytatják a zenélést.

A csapatot az énekesnő Marcela Bovio és Arjen Lucassen alapította 2005-ben, három albumot adtak ki, feloszlásuk évében pedig egy búcsú DVD-t rögzítettek "Memento" címmel. 

A frontasszony Marcela igen fájdalmas pofonokat kapott az elmúlt években, először 2018 folyamán véget ért a házassága Johan van Stratummal, aki a zenekar gitárosa volt, egy évvel később pedig méhnyakrákkal diagnosztizálták. Azonban a hónapokig tartó kezeléssorozatnak hála Marcela meggyógyult, és megkezdte a munkát saját projektjével, a Dark Horse White Horse-szal is.

Tervben van két koncert is, amelyet a hollandiai Dynamo fesztiválon adnak majd, és amely bulikra rekordidő alatt keltek el a jegyek, valamint megtudhattuk azt is, hogy a banda egy EP felvételét tervezi.

Ennek eredményeként június 9-én hallhatjuk az együttes vadonatúj dalát, amelyhez videoklip is készül, és a The Hunter címet viseli majd - egy kis ízelítő már látható is a kisfilmből:

 

Dalpremier: Within Temptation - Wireless

315627397_682115963274229_987022852305006543_n.jpg

Mára ígérte újdonságát a Within Temptation, Sharon den Adelék pedig tartották a szavukat, itt a Wireless.

A holland zenekar korábban többször elmondta: bár készül az új nagylemez, amely a 2019-es "Resist" vonalát követi majd, de amíg a korong boltokba kerül, nem hagyják csemege nélkül a rajongókat, és kislemezekkel jelentkeznek.

Eddig hallhattuk az Entertain You, a The Purge, a Shed My Skin, a Don't Pray For Me és a The Fire Within című szerzeményeket, az új dalról pedig eképpen mesélt a csapat:

Ez a dal azokat veszi célba, akik háborúra és zűrzavarra éhezve manipulálják és irányítják a médiát. A 'Wireless' egy olyan katonáról szól, aki azzal a meggyőződéssel indul háborúba, hogy egy jó ügyért cselekszik. A kormány által irányított média azonban átneveli, és miközben azt hiszi, hogy hazatérve majd hősként ünneplik, az emberek egy könyörtelen zsoldost látnak benne, tehát hirtelen a rossz oldalon találja magát. Ő csak egyike azoknak, akiket ugyanígy megtéveszettek.

Íme a dal:

Klippremier: Sicksense - Feed Them To The Wolves

vvv.jpg

Néhány nappal ezelőtt sokkolta a The Agonist rajongótáborát a hír, miszerint a csaknem húszéves múltra visszatekintő zenekar feloszlik. Döntésükben a szakmai és a személyes okok egyaránt közrejátszottak, ám azt tudni lehet, hogy a tagok továbbra is zenével foglalkoznak majd.

A csapat énekesnője, Vicky Psarakis 2021-ben hívta életre Sicksense nevű projektjét, amely banda a Make Believe című dallal mutatkozott be. Ezt követően érkezett a Forgotten Days, a Kings Today és a Fools Tomorrow, most pedig itt az újabb klipes szerzemény, a Feed Them To The Wolves.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy az együttes bemutatkozó albuma mikor jelenik meg, de Vicky - aki e formációban a Killer V nevet viseli - elmondta: a The Agonist után is van élet, és minden figyelmét ennek a csapatnak szenteli majd.

Vadonatúj számmal jelentkezett a Kittie - élőfelvételes videó a csapattól

181150883_507938073921445_6770504984661781288_n.jpg

Nemrégiben Morgan Lander, a Kittie énekese megszellőztette, hogy a nu metalban nyomuló csapat nemsokára új zenét csinál, csaknem 12 évvel utolsó albumuk, az "I've Failed You" után. 

A kanadai csajok a Las Vegasban megrendezett Sick New World fesztiválon tették tiszteletüket, ahol a zenekar ismertebb dalai mellett egy új szerzemény is felcsendült, amely a Vultures címet viseli.

Az alábbi videón megtekinthető a teljes koncert, a Vultures pedig 10:20-kor kezdődik:

süti beállítások módosítása