Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Amaranthe: jövő év elején jön az új album!

2023. augusztus 04. - Jurancsik Eszter

amaranthebandjune2023_638.jpg

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a svéd-dán Amaranthe dolgozik új albumán, amely immár a hetedik lesz a sorban. Előző stúdióanyagukról, a "Manifest"-ről ITT olvashattatok kritikát.

A Find Life és a Damnation Flame című nóták képében már ízelítőt kaphattunk a korongból, utóbbi szerzeménynek az volt a fő különlegessége, hogy szimfonikus elemek is szerepeltek benne - a banda karrierje során ez volt az első dal, amelyben ez a műfaj is megjelent. Az Elize Ryd vezette formáció akkor elmondta: az Amaranthe mindig is a határtalanságról szólt, illetve arról, hogy szokatlan dolgokat is szívesen kipróbálnak.

Ma a csapat végre lerántotta a leplet az új korong borítójáról, dallistájáról és címéről: "The Catalyst" címmel, 2024. február 23-án tölti meg a boltok polcait a Napalm Records égisze alatt.

Immár hivatalos! Hosszú ideje készült, és több munkát igényelt ez az album, mint korábban bármelyik!  A 'Damnation Flame' már megmutatta, hogy mi vár rátok, de mivel ez az eddigi legváltozatosabb és legeklektikusabb Amaranthe album, várhatjátok a váratlant! A 'The Catalyst'-on rengeteg újítás lesz, de a kreativitás változatlan marad. Azonnal nyilvánvaló lesz, hogy Amaranthe-t hallgatsz, mint ahogy az is azonnal egyértelművé válik, hogy ez egy igen komoly ugrás előre és egy lépés felfelé is. Alig várom, hogy mindannyian halljátok, mit főztünk ki, valamint hogy lássátok, ahogy előadjuk ezeket a hibátlan új dalokat.

- mesélte a lemez kapcsán Olof Mörck gitáros.

A "The Catalyst" dallistája:

1. The Catalyst
2. Insatiable
3. Damnation Flame
4. Liberated
5. Re-Vision
6. Interference
7. Stay a Little While
8. Ecstasy
9. Breaking the Waves
10. Outer Dimensions
11. Resistance
12. Find Life

ezgif_com-webp-to-jpg_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9718186357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása