Több tízezer követőt vesztett a Within Temptation egyetlen Instagram-poszt miatt

2024. szeptember 18. 03:06 - Jurancsik Eszter

tumblr_a8d7fae46b28f35a669e1e829e203d9d_eb295a17_1280.jpg

A holland zenekar nemrégiben jelentős figyelmet kapott a közösségi médiában egy Instagram-poszt kapcsán. Sharon Den Adel, a csapat énekesnője egy interjúban fedte fel, hogy egy egyszerű, Pride-ot támogató Instagram-poszt miatt rengeteg követőt veszítettek. 

A németországi Radio Bob! rádiónak adott interjúban Sharont eredetileg arról kérdezték, hogy tudatában van-e annak, hogy az együttes Instagram-követőinek száma átlépte a 400 ezret, ekkor árulta el, hogy valójában ennél többen követték figyelemmel a zenekart.

"Valójában elértük a 420 ezret, de ebből 20 ezret elveszítettünk, mert közzétettünk egy posztot a hollandiai Pride-ról. Csak annyit írtunk, hogy ez az egyenlőséget jelenti, és emiatt az egyetlen poszt miatt ennyien leálltak a követésünkkel."

- mesélte az énekesnő, aki nem titkolta megdöbbenését a történtek kapcsán.

"Nem zavart, hogy elveszítjük ezeket a követőket, de persze nagyon meglepett. Az döbbentett meg, hogy ennyi embert felzaklatott ez az üzenet. Elgondolkodtam, hova tart a világ. Szomorú voltam, hogy csupán azért, mert kiálltunk az egyenlőség mellett, és arról beszéltünk, hogyan kellene bánnunk az emberekkel, ilyen reakciót váltottunk ki."

Az énekesnő szerint ez az eset jól tükrözi, hogy az emberek hogyan reagálnak a társadalmi változásokra, és hogyan gondolkodnak ezekről. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem bánta meg a poszt közzétételét:

"Valójában örülök, hogy így történt, mert ez segített megtisztítani a követőtáborunkat. Aki nem tud kiállni az egyenlőség mellett, az nem igazán azonosul velünk. Komolyan, ki ne támogatná az egyenlőséget? Ez annyira alapvető dolog."

tumblr_fe933a6772bfc90918c00f66b6f17cd0_c575e53a_540.jpg

Az együttes nem először veri ki a biztosítékot társadalmi és politikai állásfoglalásai miatt. Sharon és társai nyíltan kiállnak Ukrajna mellett az országot sújtó háborús konfliktus kapcsán, legutóbbi albumuk, a "Bleed Out" címadó dala pedig egy még mélyebb, emberi jogi kérdést vet fel. A szám ihletője Mahsa Amini tragikus története volt. A 22 éves iráni lány 2022 szeptemberében vesztette életét, miután az erkölcsrendészet őrizetbe vette, mert nem viselt hidzsábot. A nyilvánosságra került orvosi jelentések szerint Mahsát a rendőrségi fogvatartás során súlyosan bántalmazták, ami végül a halálához vezetett.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7018493880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása