Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tatiana Shmayluk: "Vlagyimir Kibaszott Putyin, vissza akarjuk kapni az otthonunkat!"

2022. november 12. - Jurancsik Eszter

instasave_1.JPEG

Az Egyesült Államokban turnézik a Jinjer, a P.O.D., a Vended, a Space of Variations és a Malevolence társaságában járják az USA nagyvárosait.

Teszik mindezt azért, hogy minden koncertet adománygyűjtésre használjanak fel, hiszen hazájuk, Ukrajna február 24-e óta áll orosz ostrom alatt. Ukrajna kulturális minisztériuma engedélyt adott a csapatnak, hogy háborúellenes nagykövetekként járják a világot és segítsék ártatlanul szenvedő honfitársaikat. A banda tehát most nem csak egyszerűen koncertezik, hanem aktívan segít az embereken. 

Nemrég a Kerrang! magazinnak adott interjújában a zenekar két szószólója, Tatiana Shmayluk énekesnő és Eugene Abdukhanov basszusgitáros újabb gondolatokat osztott meg. A két zenész elmondta: a továbbiakban is az a cél, hogy felhívják az emberek figyelmét a háborúra.

A nyáron az angliai Bloodstock-os koncerten, a Home Back című daluk felvezetőjeként Tatiana üzenetet címzett az orosz miniszterelnöknek:

"Vlagyimir Kibaszott Putyin, vissza akarjuk kapni az otthonunkat!!!"

A dal a háborúról szól, ami 8 éve tart Ukrajnában, igaz, idén február 24-ig leginkább az ország dél-keleti része, a luhanszki és a donyecki térség - utóbbi régióból származnak a Jinjer tagjai is -  volt érintett, de idén, amikor ez a szörnyű háború eszkalálódott, az egész ország ostrom alá került.

A turné elején néha elsírtam magam a színpadon. Minden egyes sor után a szemeimet törölgettem.

- idézte fel a nyári turnén történteket Tatiana.

Látni a zászlókat és az embereket, akik a világ minden táján ennyire támogatják Ukrajnát, csodálatos, de kemény is egyben. Legszívesebben hazamennék.

Tavasszal a banda kiadója, a Napalm Records különleges pólókat tervezett, amelyekből több tízezer talált eddig gazdára, a ruhadarabokon pedig a Jinjer logója látható, az ukrán zászló színeiben. A bevételeket természetesen a zenekar segélyszervezetek számára juttatja el, akik élelmiszert, ivóvizet és orvosi ellátást biztosítanak a rászorulóknak.

Kijev -ahol a zenekar tagjai is élnek- és Ukrajna nyugati része sem maradt ki a támadásokból, Eugene szerint mostanra viszonylagos nyugalom van a főváros környékén, de Kelet még mindig maga a földi pokol.

jinjer-bassist-says-the-war-in-ukraine-inspired-the-band-to-write-new-music.png

Minden egyes nap civilek tucatjai halnak meg a támadásokban. Nem érezheted magad biztonságban, mert folyamatosan rakétatámadások vannak. Néhány hónappal ezelőtt Vinnicjában (Közép-Ukrajnában található nagyváros - a szerk.) jártam egy barátommal, és egy kebabosnál hamburgert ettünk. Egy hónappal később a boltnak otthont adó tömböt orosz rakéta találta el. Huszonnyolc ember halt meg, közöttük három gyermek is. Ezekre nincsenek szavak! A barátom is megsérült, és még mindig kórházban van, de legalább túlélte...

Eugene jó néhány barátját, ismerősét besorozták a hadseregbe, és a fronton harcolnak most. 

Két hete tudtam meg, hogy egy barátomat, akivel együtt jártam edzőterembe, megölték a fronton. 35 éves vagyok, lehetséges, hogy én is kapok behívót. De nem is akarok még csak gondolni sem erre! Kétgyermekes apa vagyok, ha behívnak, el kellene hagynom a családomat. Ne is kérdezz erről, ember...

Korábban a basszeros elmondta: alapítványt kíván létrehozni, hogy így segítsen az embereken, és ezt sikeresen végrehajtotta.

235417997_379112270251432_6454977602999792382_n.jpg

Van egy segélyszervezetünk, amely belőlünk és különböző országokból származó emberekből áll, ők segítenek nekünk a szállításban. Pénzt gyűjtünk, amelyekből különböző dolgokat vásárolunk és elszállítjuk őket a kórházakba, idős embereknek és a háború miatt szenvedőknek.

- mondja Tatiana, majd Eugene így zárta a beszélgetést:

Az egyetlen alkalom, amikor el tudom felejteni a háborút, az az egy óra, amit a színpadon töltök. Ilyenkor egy kis időre elfelejtem, hogy mi minden szar folyik otthon...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6717976668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása