Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Andrea Ferro: "Elveszettnek éreztük magunkat a karanténban"

2022. október 19. - Jurancsik Eszter

andrea_lacuna_coil_by_cunene-web-crop-2.jpg

A milánói Lacuna Coil "Comalies XX" albuma 14-ével került boltokba, amely kiadvány a 2002-ben piacra dobott "Comalies" 20. szülinapos verziója. Láthattuk-hallhattuk róla a Tight Rope XX és a Swamped XX című szerzeményeket, amelyek igen kedvező fogadtatást kaptak a 2022-es hangzásukban is.

A derék olaszok decemberben indulnak turnéra Dél-Ázsiában, ahová a "Black Anima" (2019) megjelenését követően, 2020 elején indultak volna, ám a COVID-19 járvány miatt akkor törölniük kellett a koncertsorozatot, a napokban pedig Andrea Ferro, aki a zenekar férfi hangjáért felelős, a Midwest Beatdown nevű internetes magazinnal osztotta meg gondolatait a pandémia kitörését követő időszakról - ahogyan Cristina Scabbia énekesnő is már többször beszélt akkori érzéseiről.

Az első karantén ideje alatt, az általános helyzet mellett, hogy az emberek megbetegedtek és meghaltak - ami nyilvánvalóan ijesztő volt -, úgy éreztük, hogy eláruljuk azt, amiért dolgozunk, mert otthon voltunk, és ilyen hosszú ideig még sosem ültünk tétlenül. Azt sem tudtuk, mit csináljunk, mert még csak beszélni sem tudtunk egymással, csak online kommunikálhattunk. Nem csináltunk semmilyen zenével kapcsolatos dolgot.

- elevenítette fel emlékeit, azt pedig többször elmondta a zenekar, hogy a karanténban egyáltalán nem szállta meg őket az ihlet.

Én személyesen gondoskodom a dolgok üzleti oldaláról, a cégről, így ezzel foglalkoztam, hogy itt-ott pénzt takarítsunk meg, mert nem tudtuk, hogy ez a járványhelyzet hogyan alakul majd és medig tart, megpróbáltunk pénzt szerezni, ahonnan csak lehetett. De ezt leszámítva csak videojátékokkal játszottam, és a feleségemmel voltam. Szinte úgy éreztem, mintha nyaralnék, mert otthon voltunk, és azt csináltuk, amit szeretünk. Aztán egy idő után szinte >>bűntudatom<< támadt, amiért hanyagoltam a zenélést, ezért kézbe vettem a gitárom, játszani kezdtem és született pár ötletem. De nagyon furcsa érzés volt; az egész vírushelyzet, a bizonytalanság, nagyon üresnek tűnt és nem volt igazán kreatív időszak.

71ypgil2dnl.jpg

Nem tudtunk ténylegesen zenén dolgozni a bezártság alatt, mert elveszettnek éreztük magunkat, hiszen általában az inspirál minket, ha úton vagyunk, találkozunk emberekkel és más bandákkal, és ez két évig nem történt meg. Szóval a járvány és a lezárások végén nagyon üresnek éreztük magunkat, és nagyon szerettünk volna újra inspirációt gyűjteni.

- zárta sorait a zenész, azt pedig már tudni lehet, hogy a csapat újult erővel vetette bele magát a tizedik nagylemez készítésébe, és jó pár dal már megíródott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9717957656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása