Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Ignea: "Mi, ukránok tartjuk a frontot mindannyiótokért!"

2022. február 22. - Jurancsik Eszter

121224467_1729517617224097_3469790070584958141_n.jpg

Pattanásig feszült az orosz-ukrán helyzet, a legutóbbi hírek szerint pedig orosz csapatok hatoltak Ukrajnába - ám a háború nem most kezdődött, hanem 2014 óta tart.

Néhány napja Helle Bogdanova, a kijevi Ignea énekesnője oszotta meg gondolatait a helyzetről, most pedig a zenekar hivatalos Facebook-oldalán is megjelent egy bejegyzés - a csapat arra kéri rajongóit, hogy semmilyen formában ne támogassák Oroszországot.

Ma, a megmásított történelem félrevezető előadása az Orosz Föderáció megpróbál egy újabb darabot leharapni hazánkból. Ám ez nem egy új háború kezdete, mert ez a háború már nyolc éve tart. Ezt a háborút a Nyugat, sőt több millió ukrán honfitársunk is figyelmen kívül hagyta.

- kezdte sorait a formáció.

Ukrajna körül még mindig több százezer orosz katona van, készen állva a bevetésre, és arra, hogy órákon belül lezárja a legtöbb nagyvárost. De mi nem félünk, nem pánikolunk. Nyolc éve állunk nyomás alatt, és ezen a fenyegetésnek egy újabb hulláma semmit sem változtat. Az ukrán fegyveres erők olyan erősek, mint még soha, több százezer katonával, akik az elmúlt nyolc évben harci tapasztalatokat szereztek. Ukrajna a nyugati kultúra fókuszában áll. Az ukrán nép fele kész arra, hogy egy pillanat alatt fegyvert ragadjon. Nemzetünk nem volt ilyen erős azokban a pillanatokban, amikor korábban Ivan Mazepa, Symon Petliura és Stepan Bandera parancsnoksága alatt a függetlenségünkért harcoltunk, de az ő küzdelmük sikeres volt. És a miénk is sikeres lesz!

- részletezte a helyzetet a banda, majd kitért az Oroszországgal kapcsolatos álláspontjára is:

Az orosz nép mindenféle demonstráció, tiltakozás, vagy a médiában való puszta megnyilvánulás nélkül megmutatta az egész világnak, hogy ők, kisemberek egyetértenek kormányuk hivatalos politikájával. Oroszországból ünnepi videók özöne érkezik, amelyeken a népük ünnepel. Az oroszok egyöntetűen megmutatták, hogy gyűlölnek mindent, ami emberi. Bárhol is élsz, ha fontosak számodra a művelt nyugati világ értékei, ahol az emberi élet, a méltóság és a szabadság sérthetetlen, akkor a te döntésed, hogy továbbra is támogatod ezeket az értékeket.

- majd a következő sorokkal zárták mondanójukat:

Ne támogasd az orosz zenészeket, ők támogatják a háborút Európában. Ne törődjetek az Oroszországban turnézó nyugati művészekkel, kapzsik, szánalmasak és tudatlanok. Kérd meg a kormányodat, hogy támogassa Ukrajnát, mivel az a nyugati értékeket védi. Próbáljátok meg felfogni, hogy mi, az ukránok tartjuk a frontot mindannyiótokért, a barátaitokért és a családotokért. Ha mi elesünk, a Baltikum és Lengyelország követni fog minket. Ha pedig ők nem tartanak ki, egész Európa szenvedni fog.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6317737300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása