Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Új tagokkal bővült a Diabulus In Musica

2021. július 02. - Jurancsik Eszter

209053925_10158339419313652_7150589323049661673_n.jpg

A spanyol Diabulus In Musica utolsó lemeze 2020 elején került boltokba, Euphonic Entrophy címmel, a korong pedig igen szépen muzsikált a rajongók körében, az első kislemez, a baszk nyelven íródott Otoi pedig hatalmas sikernek örvendett.

A zenekar életében némi változás történt, ugyanis csatlakozott köreikbe David Erro basszusgitáros és Ion Feligreras dobos. 

Nagy örömünkre szolgál, hogy két új tagot üdvözölhetünk a fedélzeten! Ion Feligreras (dobok) és David Erro (basszusgitár) mostantól tagja metal családunknak. Mindketten csodálatos zenészek és nagyszerű emberek. Volt szerencsénk és örömünk együtt játszani Ionnal a legutóbbi koncertünkön. Fantasztikus volt a közös munka, a kémia pedig azonnal működött közöttünk, így nem is lehetnénk boldogabbak, hogy most már hivatalosan is a banda tagja! David Erro szintén hihetetlenül jó zenész, nagyon tiszta és lendületes mélységekkel, ami tökéletesen illik a hangzásvilágunkhoz. Biztosak vagyunk benne, hogy új ötleteket és újult energiát hoznak majd, így felkészülhettek egy minden eddiginél ragyogóbb hangzásra!

- lelkendezett a csapat Facebookján, jelenlegi felállásuk pedig így a következő:

Zuberoa Aznárez (ének)

Gorka Elso (billentyűk)

David Erro (basszusgitár)

Ion Feligreras (dob)

Alexey Kolygin (gitár)

 

 

Mortemia: Madeleine Liljestammal vett fel közös dalt a Sirenia alapítója

fotojet_2_7.jpg

Néhány nappal ezelőtt lepte meg a nagyérdeműt Morten Veland, ugyanis aktiválta 2009-ben alapított saját, egyszemélyes projektjét, a Mortemiát. Marcela Bovióval (ex-Stream of Passion, Dark Horse White Horse, MaYaN) rögzített közös dalt Death Turns A Blind Eye címmel, most pedig újabb nótával jelentkezett a norvég zenész, aki a Tristania és a Sirenia alapítójaként vált ismertté a metálvilágban: a svéd Eleine énekesnőjével, Madeleine Liljestammal karöltve vette fel új szerzeményét, amely a The Enigmatic Sequel címet viseli, íme:

 

Within Temptation: egy héttel tolódnak a virtuális koncertek

within-temptation-june-2021-promo.jpg

A holland Within Temptation nemrégiben jelentette be, miszerint két virtuális koncertre készülnek. A csapat The Aftermath: A Show In A Virtual Reality elnevezés alatt nyomja le a show-kat, eredetileg július 8-án és 9-én láthatták volna a rajongók a bandát, ám az időpontok július 15-re és 16-ra módosultak.

Mindannyian tudjátok, hogy abszolút az átütemezések hősei vagyunk, és most újabb mérföldkőhöz érkeztünk: karrierünk eddigi legrövidebb csúsztatása! Nagyon keményen dolgozunk az online bulik előkészítésén, de mivel ez olyasvalami, amit még azelőtt soha nem csináltunk, és határozottan olyan dolog, amit még soha nem láttatok tőlünk, néha előfordul néhány macera a folyamat során, ami teljesen új nekünk és a stábnak is.

- indokolta a döntést Sharon den Adel énekesnő, majd hozzátette:

Hogy mindent elsimítsunk és a lehető legcsodásabb, látványos és mitikus élményt nyújtsuk nektek, úgy döntöttünk, hogy az előadásokat július 15-re és 16-ra halasztjuk. Ez csupán egy hét, és tudjuk, hogy megéri majd ez a rövid várakozás. Alig várjuk, hogy láthassátok. Ez egy olyan show lesz, amire mindannyian emlékezni fogunk!

A zenekar javában dolgozik következő stúdióalbumán, amelyen helyet kap a tavaly bemutatott Entertain You, a The Purge és a napokban debütált Shed My Skin is.

 

Megérkezett Charlotte Wessels újabb szerzeménye: Superhuman

203663666_350908186391020_6258205147334726070_n.jpg

Nemrégiben írtuk meg, hogy a holland Delain ex-énekesnője szólólemezt dob piacra, amely korongnak a Tales From Six Feet Under címet adta. A művet szeptember 17-ével tarthatják kezükben a rajongók, és több dalt is hallhattunk róla: elsőként a Soft Revolutiont, ezt követte az Alissa White-Gluzzal közös Lizzie, majd a francia drámaíró Victor Hugo ihlette Victor. Ezenkívül Pellek norvég énekes Into Fury című szerzeményében is vendégszerepelt Charlie, aki elmondta:

2020 májusában a Patreonon kezdtem el dalokat megjelentetni, mint  "felesleges zenéimet" és olyan általam szerzett számokat, amelyek nem illettek a zenekaromhoz. Az ezt követő év egy hullámvasút volt, egy világjárvány átélésétől kezdve egy számomra oly kedves fejezet lezárásáig. Ezt tükrözik ezek a dalok, amelyek itt készültek a Six Feet Under nevű házi  stúdiómban. Ezeknek a daloknak a készítése egy csodálatos közösség támogatásával életmentő volt ezekben a viharos időkben, és örülök, hogy ezzel a lemezzel kivihetem őket a pincéből a világba. 

Íme, a Superhuman!

süti beállítások módosítása