Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Közös dalt készített Morten Veland és Marcela Bovio: Death Turns A Blind Eye

2021. június 24. - Jurancsik Eszter

fotojet_1_8.jpg

Morten Veland neve elsősorban a norvég Sirenia kapcsán csenghet ismerősen, a bandát ő alapította 2001-ben, a szintén általa életre hívott Tristaniából történő távozása után.

E formáció mellett a zenésznek egy másik projektje is született 2009-ben, amely a Mortemia nevet viseli, és a Sireniához hasonlóan szintén szimfonikus/gothic metált játszik, és most újra aktív.

Marcela Bovióról, a Stream of Passion volt frontasszonyáról többször hírt adtunk az utóbbi egy-másfél évben. Először Dark Horse White Horse nevű zenekarát alapította meg Ruben Wijgával és Jord Ottóval, 2019 decemberében viszont fel kellett függesztenie a zenélést, ugyanis a mexikói születésű, de 2008 óta Hollandiában élő énekesnőt méhnyakrák támadta meg. Marcela azonban nem adta át magát az önsajnálatnak, a kezeléseknek hála, tavaly nyáron gyógyultnak nyilvánították. Ezután fogott ismét munkához a fent említett bandával, mai hírlevelében pedig örömmel osztotta meg, miszerint közös dalt rögzített Mortennel, amely a  Death Turns A Blind Eye címet kapta.

Mortent már jó pár éve ismerem, hivatalosan még 2009-ben találkoztunk a Szépség és Szörnyeteg nevű turnén; én a Stream of Passionnal voltam ott, ő pedig a Sireniával. Nagyon tehetséges dalszerző, és mindig is lenyűgöztek a zenei elképzelései és a dalszerzői tehetsége, csodálatos dalokat ír, gyönyörű dallamokkal!

- kezdte sorait Marcela, majd eképpen folytatta:

Mivel már jó ideje nem beszéltünk, a felkérése kicsit meglepett, de természetesen nagyon megtisztelő volt; és miután meghallgattam a dalt, el voltam ragadtatva! Csodálatos refrénje van, szép énekes részekkel. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan sikerült, és remélem, nektek is tetszeni fog. :)

Íme a két zenész közös munkája, a Death Turns A Blind Eye:

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9716604028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása