Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Floor Jansen: "Egyre nehezebb bízni a kormányokban"

2021. november 24. - Jurancsik Eszter

xxl.jpg

Nem csillapodik a világon a koronavírus ámokfutása, így 2022-re csúsztatta európai turnéját a finn/holland/angol Nightwish. Mint az nemrégiben kiderült, a magyarországi, Papp László Budapest Sportarénába tervezett buli a jelenlegi állás szerint 2022. december 20-án kerül megrendezésre, ugyanígy a többi show-t is a jövő évre költöztette a banda. 

Rengeteg rajongó csalódott az ismételt -immár harmadszori- halasztások miatt, ám Floor Jansen, a zenekar énekesnője által közzétett Facebookos bejegyzésből kiderül: ő is és a csapat többi tagja is hasonlóképpen érez.

Egy újabb show, amit nem tarthatunk meg. A helyem megint üres. Egyre nehezebb visszapattanni és elfogadni a helyzetet. Nehezebb bízni kormányainkban, akik olyan elvárásokat támasztanak, és olyan ígéreteket tesznek, amelyeket senki sem tud betartani. A nyájimmunitás szó eltűnt azok szájából, akik átsegítenek minket ezen a zűrzavaron. Nem az emberek egy százalékának kell immunissá válnia a vírusra. Mindannyiunknak azzá kell válnunk ahhoz, hogy a helyzet kontroll alatt legyen De mit tudok én, mint énekes? Én, ahogyan az ezt olvasók túlnyomó többsége, nem vagyok elég képzett ahhoz, hogy tudjam, mit kellene tenni. Mindannyian mások tudására vagyunk utalva.

- kezdte sorait az énekesnő, aki gyanúja szerint ő maga is átesett a betegségen.

Ugyanakkor másokat hibáztatni is könnyű, ha a dolgok rosszul mennek! Én nagyon igyekszem megőrizni a hitemet azokban, akik éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy megfékezzék ezt a járványt. De őszintén szólva, ez is egyre nehezebb és nehezebb. Minden ország elmondja a saját igazságát, és számunkra, zenészek és mindazok számára, akik velünk dolgoznak, ez egy lehetetlen és folyamatosan változó kirakós játék, amelyet naponta készítünk azért, hogy megértsük, mit tehetünk és mit nem tehetünk. A sok koncert lemondása elvette a levegőt a tüdőmből és kiszívta az energiámat. És nem mondhatom, hogy kilábaltam ebből, mert nem tudom, hogy mikor fordulnak ismét jobbra a dolgok! Szomorú vagyok magam miatt.

53333117_2270861866271371_1128499392848855040_n.jpg

De az én problémáim még mindig luxusproblémáknak számítanak azok mellett, amelyekkel a kórházak naponta szembesülnek. Luxusproblémák olyan embereké mellett, akiknek sürgősen szükségük volna egy műtétre, egy kezelésre vagy valamilyen vizsgálatra. Azok a problémák, amelyek azért lesznek, mert nem jutottak el időben orvoshoz az emberek. A fel nem fedezett rákos betegségek, a növekvő fizikai és mentális problémák, amelyek még nem láthatók. Ma nem fogok énekelni a teltházas amszterdami Ziggo Dome-ban a Nightwish-sal. Holnap sem. Az európai turnénk legtöbb koncertje a jövő évre tolódott. Ebben együtt vagyunk! Ha mindnyájan megtesszük a magunkét, akkor újra élhetünk! Maradjatok egészségesek és józanok, és vigyázzatok magatokra és egymásra.

- zárta sorait a csalódott frontasszony.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3616763454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása