Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Nightwish: újra megjelenik a Once

2021. június 11. - Jurancsik Eszter

nightwish_by_nightborn_d3e6xw-pre.jpg

2004-ben került boltokba az akkor még teljesen finn tagokból álló Nightwish Once című albuma, amely korong a csapat mai napig egyik legsikeresebb kiadványának számít. E lemezen hallhattuk például a Nemót, a London Session Orchestra közreműködésével felvett dalcsokor pedig végérvényesen elindította az együttest a világhírnév útján. 

1000x1000_2.jpg

A zenekar most úgy döntött, augusztus 6-ával újra kiadja eme remekművét, amelyen egy teljesen finn nyelvű dal, a Kuolema Tekee Taiteilijan is helyet kapott.

A dallista (valszeg mindenki ismeri):

1. Dark Chest Of Wonders

2. Wish I Had An Angel

3. Nemo

4. Planet Hell

5. Creek Mary's Blood

6. The Siren

7. Dead Gardens

8. Romanticide

9. Ghost Love Score

10. Kuolema Tekee Taiteilijan

11. Higher Than Hope

Ezen a Nightwish-lemezen énekelt utoljára Tarja Turunen, hiszen mint az köztudott, a helsinki Hartwall Arénában tartott turnézáró koncert után Tuomas Holopainen, Emppu Vuorinen, Marko Hietala és Jukka Nevalainen nyílt levélben szólították fel a szoprán szépséget a formációból történő távozásra. 

A lemezt itt tudod megrendelni, de nemcsak a korong, hanem Once-os pólók is beszerezhetők a webshopból.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1916589674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása