Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Eljegyezte új párja Ashley Costellót

Boldog az énekesnő

2020. január 04. - Jurancsik Eszter

Unbreakable címmel tavaly áprilisban jelent meg a kaliforniai New Years Day lemeze, amely igen népszerű lett a rajongók körében. A banda nemsokára ismét útra kel az albummal, ám nemcsak emiatt nagy a felhajtás a formáció háza táján.

Ashley Costellót, a zenekar énekesnőjét ugyanis újévkor eljegyezték. A dolog azért is lepett meg sok rajongót, mert 2018 tavaszán már hallhattunk egy ilyen hírt a fronthölgyről - Jimmy Trigger, a We Are The Riot énekese ereszkedett fél térdre Ash előtt, erről mi is írtunk.

ashcostello.jpg

Ezt követően nem sokat lehetett hallani a páros felől, ma azonban bombaként robbant a hír: Ashley ujjára ismét gyűrű került - egy Jered Boeving nevű úriember kérte meg az énekesnő kezét az új év első napján,  a kaliforniai Anaheimben, Disneylandben.

Ashley a következőket írta Instagramján:

"Nos ... 2019 vad év volt. Még soha nem éltem meg ilyen magasságokat karrierem során, ugyanakkor ... a magánéletem teljesen szétesett. De mégis szerencsésnek érzem magam! Az új évet azon barátaimmal köszöntöttem, akikkel eltávolodtunk egymástól, de most újra kapcsolatban állunk, és azzal az emberrel, aki 2019-es évet rémálomból álommá változtatta számomra."

Jimmy Triggerrel ezek szerint már vége a szerelemnek, habár mindkét fél hallgatásba burkolózott a témát illetően, mindenesetre mi sok boldogságot kívánunk az énekesnőnek és új szerelmének!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Well..... 2019 was wild. I had never experienced such highs in my career and business, but at the same time...my personal life was absolutely falling completely apart. But somehow, I am lucky enough to have caught in time and turned it all around. I brought in the new year with my friends I had lost and reconnected with and the man who turned my 2019 from a nightmare to a dream. Over 3 years ago, Jered hand made me a red and black coffin. I thought it was kind of a stranger to want to give me something so beautiful. I remember opening the package and being blown away by the thought and care he put into packaging it, red and black tissue paper? Wrapped beautifully? But we both had started seeing other people. We kept in touch over the years but had recently gone thru what sounds like an almost identical situation. Fast forward to this year, when he shows up to one of my shows. He didn’t message me, he didn’t tell me he was there, I just happened to notice. We talked for hours that night, and we both agreed, after we said goodbye, we knew it was the beginning of forever. So last night, at my favorite place on earth, Disneyland, on the front steps of my favorite ride, the haunted mansion, Jered asked me to marry him with a coffin shaped black diamond. And it felt like my world was put back together, FINALLY. ⚰️⚰️⚰️ EVERYTHING is different when you glow, when you’re happy, when you’re supported and treated the way you need to be treated. When you can be 100% yourself. My band, my friendships, my family, my business are all thriving again because I am not only just happy, but FREE to be myself completely. He’s been so kind and caring, loving and generous, everything I wished I could find and just hadn’t yet. Our close friends and family saw this coming and are not surprised, but we Havnt shared much of our story on social media, so I know to most this may seem sudden, but when you know, you know. So thank you guys for being along for the ride of 2019, I know it’s been crazy, I appreciate your support and love and wish you happiness in 2020! Don’t ever give up or settle for less in any aspects of your life! Ps. Im blonde. New year, new hair, who dis?

Ash Costello (@ashcostello) által megosztott bejegyzés,

Sabaton-dal feldolgozásával jelentkezett az Amaranthe

Közös turné idén!

Tudni lehet, hogy az Amaranthe január 22-én a Sabaton és az Apocalyptica társaságában ad koncertet a Budapest Sportarénában, ennek örömére pedig a banda új dallal rukkolt elő.

A svéd/dán tagokból álló, modern metálos zenekar nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint a Sabaton 82nd All The Way című dalába, azaz egy feldolgozásnak lehetünk fültanúi, íme:

 

Klippremier: Mezmerized - Shutdown

Újabb videó!

Király Anna és Oliver Mudra közös projektje, az elekronikus metált játszó Mezmerized tavaly alakult, eddig két videóval kedveskedtek a rajongóknak: októberben láthattuk a Desire-t, decemberben a Satellite-t.

80590158_2702862419790972_6816876653742915584_o.jpg

Kiderült az is, hogy a zenekar első kiadványa -amely egy EP lesz- nemsokára megjelenik Enter címmel. Addig is itt a harmadik kisfilm Annáéktól, amely a Shutdown címet kapta, íme!

 

Alissa White-Gluz: "A metálzenészek a világ legtehetségesebb zenészei!"

Véleményét osztotta meg az énekesnő

A svéd Arch Enemy körül mostanság elég nagy a csend, habár korábban annyit megtudhattunk: tervben van az új album. A csapat utolsó kiadványa a 2017 szeptemberében megjelentetett Will To Power volt, amellyel hosszú hónapokig turnén voltak.

A banda kanadai származású frontlánya, Alissa White-Gluz azonban nemrég interjút adott, amelyben zenével kapcsolatos nézeteit osztotta meg. Elárulta: szerinte a világ legtehetségesebb zenészei a metál szcénában ténykednek.

 5b4a27eb83f311cdcfadd9f7f81c1e1d.jpg

"Úgy gondolom, az emberek eg részének rossz benyomása van a metálzenéről. Úgy értem, azt gondolják, ez csak erőszakos, agresszív zene lehet. Szerintem a világ legtehetségesebb zenészei mind metálzenészek! Világszínvonalú dobosok, gitárosok, énekesek! A show-k pedig erőteljes élmények a közönség számára."

- kezdte mondandóját, majd szót ejtett saját magáról is:

"Időnként saját tervezésű ruhákban lépek színpadra, szeretek verseket írni és fotózni is, de mivel a zenekarral folyamatosan úton vagyunk, évi kétszáz-kétszázötven koncerttel, nem sok időm van ezekre. A rajongóim, akiket egyébként Beatlingsnek nevezek, nagyon értékelik a kreativitásom."

- árulta el Alissa, aki együttesével jövőre folytatja a turnézást, és szólóprojektjén is dolgozik.

Összefoglaló az év második feléről

Nem volt unalmas az év második fele sem, ami a frontcsajos metált illeti.

Augusztus 30-án kijött végre Tarja új albuma, az In The Raw, amelyre három évet vártak a rajongók. A finn énekesnő a lemez címéhez méltón egy igazán nyers és kemény anyagot küldött fanjai kezébe, és pár hétre rá turnéra is indult vele. 

in_the_raw_web.jpg

Szintén e napon debütált az osztrák Visions of Atlantis Wanderers című nagylemeze, amely a már megszokott szimfonikus elemeket tartalmazza. 

Szeptember 6-án a svéd Liv Sin kiadta a Burning Sermons című második albumát. Karácsony előtt fedte fel a zenekar: újra Sister Sin név alatt fognak ténykedni.

Szeptember 20-án szintén új lemezzel rukkolt elő a kanadai The Agonist. Vicky Psarakis, a banda frontlánya elárulta: sokkolva érezte magát, amikor meghallotta az Orphans címre keresztelt kiadvány zenei alapjait, hiszen jóval súlyosabb lett az anyag, mint a csapat eddigi lemezei. Vicky alaposan elhegedülte a véleményét elődjéről, a 2014 óta a svéd Arch Enemyt erősítő Alissa White-Gluzról is, aki -Vicky állítása szerint- kirúgása óta megpróbálja tönkretenni a zenekart. Később Alissa reagált az őt ért vádakra. 

Ugyanezen a napon a szintén kanadai Kobra And The Lotus is új lemezzel örvendeztette meg hallgatóságát: a kiavány az Evolution címet kapta. 

Október 11-én hosszas várakozás ért véget az olasz Lacuna Coil számára, napvilágot látott ugyanis a Black Anima címet viselő korong. Alaposan meghökkentette rajongóit a milánói banda, hiszen rengeteg új dolog helyet kapott a lemezen.

ba.jpg

Október 18-án a moldáv Infected Rain is új albumot jelentetett meg, immár a Napalm Record felügyelete alatt. A Lena Scissorhands által vezetett kisjenői brigád méltán lehet büszke negyedik lemezére, hiszen az Endorphin jóval érettebb és kiforrottabb lett elődjeinél.

Október 19-én a holland Epica újra kiadta Design Your Universe című albumát, amely eredetileg 2009-ben jeent meg. Joost van der Broek jóvoltából némileg új hangzást kapott a korong, amellyel Simone Simonsék egy miniturnét is lenyomtak. Ám azt is tudni lehet, hogy a zenekar már dolgozik az új stúdiólemezén. Utolsó albumuk a 2016-os The Holographic Principle volt. Emellett végre boltokba került a hatosfogat első könyve, az Essence Of Epica is.

Október 25-ével került a boltok polcaira az osztrák Edenbridge és az ukrán Jinjer új lemeze is. Sabine Edelsbacherék a Dynamind címet adták az új kiadványnak, a Jinjer pedig Macro címre keresztelte korongját. Utóbbi csapat énekesnője, Tatiana Smailyuk nemrég érdekes interjút adott, amelyben elárulta: annak ellenére, hogy tanári végzettséggel rendelkezik, nem tervezi, hogy éneket oktasson.

A holland Delain sem tétlenkedik: új albumuk februárban jön ki Apocalypse&Chill címmel, amelyről hallhattuk-láthattuk a Burning Bridges és a One Second című szerzeményeket, de felkerült a lemezre az év elején megjelent Masters of Destiny című dal is.

delain_5.jpg

Megtudhattuk azt is, miszerint a finn Dark Sarah negyedik albumát készíti. Bár Juha-Pekka "JP" Leppäluoto személyes tervei miatt elhagyta a zenekart, a Heidi Parviainen vezette együttes nem adja fel. 

Morgan Lander, akit a Kittie-ből ismerhettünk, beszállt a Québec-i illetőségű Karkaosba, ám nem tudni, hogy eredeti csapatával mi lesz.

Október 24-én debütált a Sorroniából és az Ideasból ismert Király Anna új projektje, a Mezmerized nevet viselő formáció. Zenésztársával, Oliver Mudrával elektronikus elemekkel felturbózott metált játszanak, első klipjük a Desire volt, amelyet a Satellite követett decemberben.

A finn/holland/brit tagkból álló Nightwish új albumáról kiderült: jövő év tavaszán érkezik, ám még semmit nem tudni a kiadványról. Viszont elárulta a csapat: új videón dolgoznak. December 6-án megjelent Decades: Live In Buenos Aires címet viselő DVD-jük, amely hatalmas siker lett a rajongók körében. 

nightwish_bannerthnuz5uluw2id.jpg

Ugyanígy új lemezt készül a világra szabadítani a finn Amberian Dawn, akik két dalt már megmutattak a korongról: a United-et és az ABBA-feldolgozás Lay all your love on me-t. 

November 8-án a The Dark Element második albuma is megjelent: a Songs The Night Sings című lemez munkálatai Jani Liimatainen és Anette Olzon szerint jóval könnyebbek voltak, mint előző kiadványuké, és bíznak abban, hog a rajongók tetszését is elnyerte a mű. 

November 15-én a Dianne van Giersbergen nevével fémjelzett Ex Libris kiadta az Ann-trilógia harmadik részét: a zsidó származású német kislányról, Anne Frankről szól a kiadvány. 

Anyuka lett a japán Cross Vein énekesnője, Julia Nishimura, a kisfiú édesapja pedig nem más, mint a tokiói zenekar gitárosa, Mashumi. Julia azonban elárulta: idén szeretnének visszatérni a színpadra. 

A svéd/dán Amaranthe átigazolt a Nuclear Blast lemezkiadóhoz a Spinefarmtól, és készen állnak arra, hogy a csapatot minden eddiginél erősebbé tegyék.

amaranthe-761x492.jpg

Ailyn, aki 8 évig erősítette a norvég Sireniát, új projektet hozott létre Her Chariot Awaits elnevezés alatt, azonban még nem tudni, hogy a spanyol szépség által vezetett banda mikor mutatkozik be dallal is a nagyérdműnek.

Szomorú esemény árnyékolta be a decembert: elhunyt a svéd Roxette énekesnője, Marie Fredriksson. A karizmatikus frontasszonynál 2001-ben diagnosztizáltak agydaganatot, megműtötték, kemoterápián is átesett, és 2005-ben úgy tűnt: meggyógyult, noha bal szemére megvakult és újra meg kellett tanulnia járni és beszélni. Miután felépült, újult erővel vetette magát a zenélésbe Per Gessle-vel, ám a gyilkos kór kiújult és december 9-én győzedelmeskedett a 61 éves sztár felett. Családján, barátain kívül rajongók milliói gyászolják.

Marcela Bovio, a mexikói származású, de Hollandiában élő énekesnő -akit a Stream of Passionból és MaYaN-ből ismerhettünk meg- decemberben jelentette be: méhnyakrákkal kezelik, de szerencsére orvosai jó hírekkel bíztatják.

A spanyol Diabulus In Musica új klippel lepte meg rajongóit: az Otoi baszk nyelven íródott, és azt is tudni lehet, hogy a zenekar új albumán munkálkodik és Euphonic Entrophy címmel, 2020. február 14-én debütál majd - Zuberoa Aznárrezék utolsó nagylemeze, a Dirge For The Archons 2016 novemberében töltötte meg a lemezboltok polcait és igen szép sikereket értek el a kiadvánnyal. 

Szintén új lemezt ad ki január 30-án a japán Lovebites. Az öt lányból álló zenekar Lzzy Hale-lel is színpadra állt tavaly, készülő albumuk az Electric Pentagram címet fogja viselni, és a When Destinies Align című nótához már klipet is forgattak. 

59alovebmage.jpg

Az arkansasi Evanescence felfedte: a 2017-es Synthesis után ismét új albumon dolgoznak. Amy Lee hangját adta a Fletwood Mac The Chain című dalának feldolgozásához, amely a Gears 5 videojátékban is felcsendül.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása