Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Elkészült az Auri második lemeze!

2020. október 16. - Jurancsik Eszter

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Nightwish-főnök Tuomas Holopainen nevéhez fűződő Auri második albumán dolgozik. A hírt Johanna Kurkela, a finn zenész felesége jelentette be, aki a formáció énekesnője. 

Tuomas 2017-ben hívta életre a csapatot feleségével és Nightwish-beli zenésztársával, a brit multi-instrumentalista Troy Donockley-val, noha a projekt gyökerei egészen 2011-ig nyúlnak vissza, amikor Tuomas és Johanna Aphrodite Rising címmel felvettek egy dalt.

29354841_222309118514584_7676843700377122530_o.jpg

Ekkortájt zajlottak azonban a Nightwish Imaginaerum című albumának felvételei is, így az Aurit átmenetileg szögre akasztották. 2017 folyamán került ismét előtérbe a közös zenélés, amikor is Tuomas kisebb alkotóművészi válságot élt át - a Nightwish 2015-ös Endless Forms Most Beautiful című lemezével és a hozzá kapcsolódó turnéval immár sokadik csúcspontját érte el, a zenésznek pedig fogalma sem volt, hogyan tovább. Mindenre megoldást jelentett azonban az Auri, a csapat első korongja pedig 2018 márciusában jelent meg, a rajta szereplő dalokat pedig az Alice Csodaországban című könyv ihlette.

A mai napon jelentette be Tuomas, Johanna és Troy: végeztek az Auri második albumának felvételeivel, az újdonság pedig egyszerűen az AURI II címet kapta. A részletek és a dallista még nem ismert, de néhány érdekesség kiderült a zenekar Facebookjáról, például, hogy Kai Hahto is közreműködik a korongon, mint dobos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6116241458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása