Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Amy Lee: "Nem lehetek hiteles, ha nem használom a hangomat..."

2020. szeptember 02. - Jurancsik Eszter

Use My Voice címmel, augusztus 19-én rukkolt elő új dallal az arkansasi Evanescence, amelyhez pár nappal ezelőtt hivatalos videoklip is érkezett.

Amy Lee, a banda frontasszonya eképpen mesélt az új szerzeményről, amely még az idén megjelentetni tervezett, The Bitter Truth címet viselő albumon is helyet kap majd:

"Azt akarom, hogy a zene legyen a szabad helyünk, ahol mindannyian megtaláljuk a közös hangot, de néha az érzéseimet nem tudom visszatartani.  És ha igaz akarok maradni magam és a zeném felé, mint amilyen mindig is voltam, akkor ki kell mondanom, ami a szívemet nyomja. Nem fogadok el hazugságot, csalást vagy megfélemlítést a kormányomtól! Ha szó nélkül tűrjük ezeket a visszaéléseket, akkor rendben van, ha vezetõink hazudnak nekünk, csalnak, döntéseinket pedig semmibe veszik."

0212evv40x427.jpg

A dalban egybként hemzsegnek a vendégzenészek: énekel benne Sharon den Adel a Within Temptation-ből, hallható a The Pretty Recklessből ismert Taylor Momsen, a Halestormos Lzzy Hale, felbukkannak Amy testvérei, Carrie South és Lori Lee Bulloch, Deena Jakoub a Veridia énekesnője, Amy McLawhorn, a gitáros Troy McLawhorn felesége, és hegedűn játszik Lindsey Stirling, aki a 2017-es Synthesis lemezen is hallható volt.

Most az AXS TV-nek egy videóinterjú keretein belül bővebben beszélt a dalról az énekesnő:

"Soha, de soha nem használtam eddig a zenénket vallási vagy politikai témák kifejtésére, ez volt az én politikám. De most eljutottam oda, hogy nem érzem hitelesnek magam, ha nem használom a hangomat. Úgy gondolom, hogy a csend néma beleegyezés a dolgokba, ezért döntöttem úgy, hogy kimondom, amit érzek."

960x0.jpg

- kezdte a 38 éves Amy, majd hozzátette:

 "És nem arról van szó, hogy a Twitteren kell aktívnak lenned ; ez nem csak ezt jelenti. Figyelnünk kell, és mindennél jobban ki kell használnunk a hangunkat. Ennek az országnak és a világnak is képviselnie kell népét. Tehát tudasd velük, hogy itt vagy."

Még májusban Amy kijelentette: felháborítónak tartja, ahogy Donald Trump nem szentelt figyelmet George Floyd ügyének. Az afroamerikai férfi májusban halt borzalmas halált fehér rendőrök által, az eset pedig országszerte zavargásokat váltott ki, nemcsak fekete emberek által - Black Lives Matter felirarú transzparensekkel vonultak tömegek az utcára, hogy eképpen tiltakozzanak a rendőri túlkapások és a feketék elleni rasszista megnyilvánulások ellen.

A videót megnézheted itt:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7316186448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása