Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Amy Lee: "Csak arra várunk, hogy új zenét csinálhassunk."

Ismét az új lemezről mesélt az énekesnő

2020. május 08. - Jurancsik Eszter

Wasted On You címmel nemrégiben debütált az arkansasi Evanescence vadonatúj dala, amelynek klipje igen különleges módszerrel készült: mivel a koronavírus miatt a csapat tagjai otthonuk biztonságában várják annak enyhülését, telefonjaik segítségével, hétköznapjaikat megörökítve vágták össze a videót. Az együttes áprilisban indult volna közös turnéra a holland Within Temptation társaságában, Worlds Collide elnevezés alatt, ám a járvány miatt ezt őszre kellett csúsztatni.

evanescence.jpg

A dal egyébként hatalmas sikernek örvend a formáció rajongótábora körében, valamint azt is tudni lehet: az Amy Lee vezette banda új albuma még az idén megjelenik, The Bitter Truth címmel. A korong kapcsán a frontasszony elárulta: visszatérnek a tipikus Evanescence-s hangzásvilághoz, a gyökereikhez - ha visszagondolunk a 2017-es Synthesisre, azon lemezen főleg régebbi dalok újrahangszerelt változatai kaptak helyet és szimfonikus zenekart is hallhattunk.

94043999_10156868370476786_7128103861050408960_o.jpg

Az énekesnő újfent mesélt a készülő újdonságról, noha a dátum, amikor a The Bitter Truth meghódítja majd a világot, egyelőre még nem ismert.

"Idén fog megjelenni az album, de ki tudja, mikor hagyhatjuk el a házat a koronavírus-járvány miatt? Tehát a hivatalos dátummal még várnunk kell, bár szívesen mondanék pontos napot. Úgy gondolom, meg-megjelentetünk egy-egy dalt, amíg ez a dolog tart."

 

- kezdte fejtegetni a témát az énekesnő, majd így folytatta:

"Egyre jobban érezzük, hogy kapcsolatba akarunk lépni az emberekkel, a rajongóinkkal. Így működik az élet, élő kapcsolatokkal. E pillanatban a szobánkban vagyunk - meg akarjuk tapasztalni a zenét és együtt érezni azt, és ez nagyon hiányzik. És tudom, hogy rajongóink nagyon hosszú ideig vártak tőlünk egy új albumra. És minden rossz hír után egyetlen mondatunk van, amellyel az ellenkezőjét tudjuk éreztetni: >>Csak arra várunk, hogy új zenét készíthessünk.<<"

A Wasted On You és annak kisfilmje apropóján további gondolatokat osztott meg Amy:

"Nyilvánvalóan nem promotálhatjuk a további új zenéket, ahogy szeretnénk. Ez nagy hátránya a dolognak. Nem mehetünk játszani a " Wasted On You " -t, most éppen hogy csak élünk - nem a késő esti koncerteken vagyunk, hogy a dalt játsszuk, vagy bármi, amit személyesen teszünk, hogy az emberek zenét hallgathassanak. Valószínűleg nem vagyok az egyetlen ember a világon, aki így érez most. A Wasted On You klipjével a mostani helyzetünket, a valódi életünket akartuk megmutatni."

- zárta mondanivalóját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1515672554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása