Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Floor Jansent meglepte a kormányok felkészületlensége a COVID-19-járvány kapcsán

Érdekes interjúban fejtette ki gondolatait az énekesnő

2020. április 30. - Jurancsik Eszter

2019 decemberében, a kínai Vuhan városából ismeretlen eredetű vírus kezdett terjedni, amely a tüdőt támadja, ahol gyulladást, valamint egyéb légúti panaszokat okoz. A betegség főleg az idősebb korosztályra veszélyes, illetve azokra, akik eddig is valamilyen krónikus betegséggel éltek együtt. Cikkünk megjelenéséig a világon a fertőzöttek száma elérte a 3 193 961 főt, 227 644-en életüket vesztették, ám a gyógyultak aránya igen magas: 972 741 ember lábalt ki a betegségből.

Floor Jansent, a Nightwish holland frontasszonyát gyanúja szerint megtámadta a vírus, két hetet karanténban töltött, amíg panaszai -magas láz, kimerültség és influenzaszerű tünetek- nem enyhültek, valamint azt is megtudhattuk, hogy az ő családjában többen is átestek a betegségen.

84193268_195255331662126_4310529594600980480_n_1.jpg

A komoly vírushelyzet ellenére a banda április 10-én megjelent, Human :II: Nature címre keresztelt lemeze igen szép eladásokat produkál, több országban a top 5-be került, Finnországban pedig hetek óta lehetetlen lerobbantani az első helyről. 

A dupla pakkos kiadványon az első CD-n hallható kilenc dal az emberi természetet veszi górcső alá, míg a második korongon szimfonikus dalok hallhatók, amelyet magának a természetnek ajánlott a banda - ez az ő szerelmes levelük a Földnek. Floor több ízben mesélt a természethez fűződő viszonyáról, most pedig a koronavírus kapcsán újabb gondolatokat osztott meg az Australia's Heavynek.

"Amikor ez kezdődött, már minden munka befejeződött, a promóciók is. Amikor döntöttünk a kiadás dátumáról, a lezárások még nem voltak érvényben; nem tudtuk, hogy ez a vírus ennyire elterjed. De elégedett vagyok a döntésünkkel, mert szerintem sok embernek örömet okoztunk, akiknek most nagyon sok idejük van az album meghallgatására. Nem tudunk koncerteket adni, de az emberek legalább így élvezhetik a lemezt. És nagyon örülök ennek."

- így kezdte gondolatmenetét Floor, aki szerint a koronavírus elterjedése a túlnépesedés számlájára írható, mivel az emberek egyre többször érintkeznek a vadon élő állatok kórokozóival, amelyek ellen nincs immunitásunk.

81808263_999820800390427_8411696047671214080_o_1.jpg

"Lehet, kegyetlennek gondoljátok, amit mondok, de egy túlzsúfolt biotópban élünk."

- folytatta a téma boncolgatását.

"Ha például Ausztráliában túl sok kenguru van, akkor sok növényt esznek, nem hagynak elegendő táplálékot más fajok számára, és ez sok gondot idéz elő. Ugyanez a helyzet a nyulakkal, amikor túl sokan vannak egy területen, általában valamilyen betegségben elpusztulnak. Szörnyű dolog  ezen gondolkodni, de ez zajlik most, és elfelejtjük, hogy annyira a természet részei vagyunk, hogy velünk is megtörténhet ez. Az egyetlen dolog, ami meglep engem, az, hogy a kormányok világszerte nincsenek felkészülve egy ilyen járványra."

- zárta sorait az énekesnő. 

Az interjú itt meghallgatható:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8715649656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása