Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Sharon den Adel: "Még modernebb hangzású lemezt akartunk!"

Az új album stílusáról mesélt az énekesnő

2019. március 17. - Jurancsik Eszter

Hollandia egyik legnépszerűbb együttese február elsejével megjelent új albumával, a Resisttel járja a világot, amely korong igen kedvező fogadtatásra lelt a fanok körében.

New York Cityben járt nemrég a Within Temptation, a frontasszony Sharon den Adelt pedig a Ghost Cult magazin faggatta ki - a beszélgetést átvette a Blabbermouth is.

"A Hydra lemez turnéja után leblokkoltam és nem tudtam dalokat írni. De nemcsak én éreztem rosszul magam, hanem a zenekar többi tagja is."

dshsbncnqxvnyoiub7yxtn.jpg

- kezdte az énekesnő, aki több életterületén nehézségekkel került szembe, a legfájdalmasabb pedig édesapja tavalyi halála volt számára. 

"Tudtuk, hogy hasonló lemezt akarunk, és hogy meg akarjuk csinálni, de annyira távolinak tűnt a cél. Irányváltásra volt szükség, hogy eljussunk a célig. Ez sok időt igénybe vett, de végül megtaláltuk a mi zenénket és az igazi Within Temptation-hangzást."

A belső démonok leküzdésében és a magánéleti nehézségekkel való küzdelmében pedig saját projektje, a My Indigo segített Sharonnak, aki a Resistről így nyilatkozott:

"Az emberek azonosítanak azzal a zenével, amelyet először hallanak tőled. A változás azonban elengedhetetlen, amikor új albumot veszünk fel. Nem vagyunk az a csapat, akik évekig ugyanazt akarják csinálni."

within-temptation-2018-promo-photo.jpg

És Sharon szavaiban ott az igazság, hiszen az együttes a gothic-szimfonikus metáltól indult, és minden egyes lemezzel közelebb kerültek saját, igazi stílusukhoz. Az első korong, amelyen nagyobb szerepet kapott a poposabb hangzás, a 2011-es The Unforgiving volt, majd a 2014-es Hydra óriási ugrásnak bizonyult. Számos vendégzenészt vonultatott fel a kiadvány, énekelt rajta Tarja, a Nightwish egykori frontasszonya, Dave Pirner és az amerikai rapper Xzibit is felbukkant a lemezen.

Ahogyan Sharon fogalmazott: megtalálták a módját, hogyan lehet még jobbá, modernebbé tenni a dalokat - ez volt a cél a Resist esetében is.

A nyár végén új dalok szerzésébe kezd a banda, jövőre pedig a Mother Earth című lemez 20 éves lesz - ennek kapcsán is elképzelhető, hogy a csapat meglepetésekkel rukkol elő.

Élőfelvételes klippel jelentkezett a Delain

A Nothing Left tekinthető meg

A Delain nem unatkozik mostanság, hiszen nemrég jelent meg Hunter's Moon című EP-jük, amely ízelítőt ad a következő nagylemezből, amelyről megtudhattuk: a 2016-os Moonbathers címre keresztelt kiadvány vonalát viszi majd tovább, de annál erőteljesebb, epikusabb lesz. 

2017-ben jelent meg a holland zenekar első DVD-je, A Decade Of Delain: Live At Paradiso címmel, amely hatalmas siker lett a formáció rajongói körében.

delainbanddec2018-638.jpg

Charlotte Wessels és társai 2016 decemberében, az amszterdami Paradiso nevű klubban, hatalmas bulival ünnepelték aktivitásuk 10. évfordulóját, és a koncerten olyan zenészek is felléptek, akikkel megalakulása óta együtt dolgozott a banda. Láthattuk többek közt Liv Kristine-t, Alissa White-Gluzt az Arch Enemyből és Marco Hietalát, a Nightwish énekes-gitárosát, akivel közös turnéra indult a csapat 2017 őszén, Danse Macabre elnevezés alatt. 

Ezen a turnén, az utrechti fellépésen került rögzítésre a Nothing Left című dal élő verziója, amely szerzemény a Delain 2009-es, April Rain című stúdióalbumán hallható. 

Ezzel az élőfelvételes videóval kedveskedik a november 24-én ismét Budapesten fellépő együttes rajongóinak, íme a videó!

 

 

Dalpremier: Cellar Darling - Drown

Néhány nap és jön a nagylemez is!

A svájci folk metalt játszó Eluveitie egykori tagjai -Anna Murphy, Merlin Sutter és Ivo Henzi- első albuma 2017-ben, This Is The Sound címmel jelent meg, a korong pedig kedvező fogadtatásra lelt. 

cellar-darling-band-2018-574x350.jpg

A trió új albuma már elkészült, és csak arra vár, hogy a boltok polcaira kerülhessen - a lemez a The Spell címet fogja viselni és március 22-én tarthatják kezükben a formáció rajongói. Korábban már láthattuk az Insomnia és a stúdióalbum címadó dalához készült klipeket, most pedig itt a banda újdonsága, a Drown, íme:

 

Kittie: Morgan Lander közös dalt vett fel a Blackguarddal

Látható a videó!

A kanadai Blackguard 2001-ben alakult, műfajilag a melodikus death metalt képviselik. Négy albumot adtak ki, az utolsó korong Storm címmel, 2012-ben jelent meg.

Készülőben van a banda új lemeze, amelyen egy dal erejéig a szintén kanadai Kittie énekesnője, Morgan Lander is szerepel.

fotojet_4_3.jpg

A dal már meghallgatható a Youtube-on - a By My Hand címet kapta.

Íme:

 

 

Sharon den Adel: "Soha nem rivalizáltunk Tarjával!"

Érdekes titkot árult el az énekesnő!

A Within Temptation február elsejével boltokba küldött új lemeze, a Resist igencsak nagy népszerűségnek örvend a banda rajongói körében, a csapat pedig jelenleg az Egyesült Államokat járja a kiadvánnyal. Nemrégiben a Sharon den Adel vezette formáció New Yorkban adott koncertet, Alex Haber zenei újságírónak pedig érdekes titkait fedte fel az énekesnő.

Szóba került a holland zenekar 2014-es albuma, a Hydra, amely igen sok vendégzenészt vonultatott fel, a Paradise (What About Us?) című, mai napig az egyik legsikeresebb dalban a Nightwish egykori pacsirtájával, Tarja Turunennel énekelt együtt Sharon. Ennek kapcsán a következőket árulta el:

"A legtöbb ember azt látta, mintha versenyeznénk. De ezt soha nem tettük! A dalszöveg a Paradicsomról szól, ezzel is meg akartuk mutatni, hogy soha nem rivalizáltunk Tarjával! Nem is találkoztunk jó ideig azelőtt, hogy a számot felvettük. Mégis olyan volt, mintha ezer éve ismernénk egymást, nagyon jól elbeszélgettünk egymással!"

sharon-and-tarja-within-temptation-35652561-356-500.jpg

2016 nyarán, a németországi M'era Luna fesztiválon a Within Temptation fellépésén Tarja meglepetésvendégként lépett színpadra, és Sharonnal közösen adták elő a szóban forgó dalt, a buli után pedig több közös képpel is bizonyította a két tehetséges énekesnő, hogy nagyon is jó barátnők. Kitért Xzibitre is - az amerikai rapperrel az And We Run című szerzeményt rögzítették, és vele sem találkoztak a klipforgatás előtt. Sharon azonban azt mondja: bár Xzibit teljesen más világot képvisel, mégis sokat tanult tőle. 

A csapat első albuma, az 1997-es Enter óta egyre népszerűbb, mára pedig a világ minden szegletében ismerik a nevüket, de minek köszönhető ez Sharon szerint?

"A srácok, a zenésztársaim mindannyian különböző zenéket hallgatnak, különböző stílussal rendelkeznek. Olyan ez, mintha egy olvasztótégely, amelyben ugyan más-más zenei hátterek vannak, és ez a Within Temptation!"

sharon.jpg

Szavaiban pedig van igazság, hiszen albumról albumra újabb és újabb meglepetésekkel varázsolják el a rajongókat, merészen kísérletezve a poposabb hangzással, érdekes zenei megoldásokkal, a bátor próbálkozások eredménye pedig számtalan új rajongó lett.

süti beállítások módosítása