Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Sharon den Adel: "Még modernebb hangzású lemezt akartunk!"

Az új album stílusáról mesélt az énekesnő

2019. március 17. - Jurancsik Eszter

Hollandia egyik legnépszerűbb együttese február elsejével megjelent új albumával, a Resisttel járja a világot, amely korong igen kedvező fogadtatásra lelt a fanok körében.

New York Cityben járt nemrég a Within Temptation, a frontasszony Sharon den Adelt pedig a Ghost Cult magazin faggatta ki - a beszélgetést átvette a Blabbermouth is.

"A Hydra lemez turnéja után leblokkoltam és nem tudtam dalokat írni. De nemcsak én éreztem rosszul magam, hanem a zenekar többi tagja is."

dshsbncnqxvnyoiub7yxtn.jpg

- kezdte az énekesnő, aki több életterületén nehézségekkel került szembe, a legfájdalmasabb pedig édesapja tavalyi halála volt számára. 

"Tudtuk, hogy hasonló lemezt akarunk, és hogy meg akarjuk csinálni, de annyira távolinak tűnt a cél. Irányváltásra volt szükség, hogy eljussunk a célig. Ez sok időt igénybe vett, de végül megtaláltuk a mi zenénket és az igazi Within Temptation-hangzást."

A belső démonok leküzdésében és a magánéleti nehézségekkel való küzdelmében pedig saját projektje, a My Indigo segített Sharonnak, aki a Resistről így nyilatkozott:

"Az emberek azonosítanak azzal a zenével, amelyet először hallanak tőled. A változás azonban elengedhetetlen, amikor új albumot veszünk fel. Nem vagyunk az a csapat, akik évekig ugyanazt akarják csinálni."

within-temptation-2018-promo-photo.jpg

És Sharon szavaiban ott az igazság, hiszen az együttes a gothic-szimfonikus metáltól indult, és minden egyes lemezzel közelebb kerültek saját, igazi stílusukhoz. Az első korong, amelyen nagyobb szerepet kapott a poposabb hangzás, a 2011-es The Unforgiving volt, majd a 2014-es Hydra óriási ugrásnak bizonyult. Számos vendégzenészt vonultatott fel a kiadvány, énekelt rajta Tarja, a Nightwish egykori frontasszonya, Dave Pirner és az amerikai rapper Xzibit is felbukkant a lemezen.

Ahogyan Sharon fogalmazott: megtalálták a módját, hogyan lehet még jobbá, modernebbé tenni a dalokat - ez volt a cél a Resist esetében is.

A nyár végén új dalok szerzésébe kezd a banda, jövőre pedig a Mother Earth című lemez 20 éves lesz - ennek kapcsán is elképzelhető, hogy a csapat meglepetésekkel rukkol elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9214693736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása