Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tarja nem lát esélyt arra, hogy egyszer újra a Nightwish-sal zenéljen

Érdekes gondolatokat osztott meg az énekesnő

2019. szeptember 16. - Jurancsik Eszter

A finn tehetség legújabb albumával, az augusztus 30-án megjelent In The Raw-val járja a világot, amely kiadvány hatalmas népszerűségre tett szert rajongói körében.

A napokban Tarja Kerrang! magazinnak adott interjút, amelyben kitért egykori csapatára, a Nightwish-ra is. A beszélgetés elolvasható a Blabbermouth-on is.

banner_raw2019_4v2-1.jpg

Köztudott, hogy rengeteg rajongó szeretné újra a formációban látni-hallani a dalospacsirtát, noha Tarja 2005-ös kényszertávozása óta a banda elfogyasztotta a svéd Anette Olzont, 2013 óta pedig a holland Floor Jansen az énekesnőjük.

"Amikor 2017-ben, a karácsonyi Raskasta Joulua koncertsorozaton Marco Hietalával léptem fel, természetesen ideges voltam, hiszen akkor már 12 éve nem voltunk kapcsolatban egymással. Habár nem is annyira ideges voltam, hanem inkább kíváncsi. A koncert végén pedig átöleltük egymást."

- kezdte az énekesnő.

"Hatalmas tömeg volt és nagyon érzelmes volt az egész. Gyönyörű volt..."

tarja-turunen-marco-hietala-nightwish-2017.jpg

Tarja és Marco a 2017-es karácsonyi koncertsorozaton, a Raskasta Jouluán - az Ave Maria című klasszikust énekelték együtt

Korábban Tarja elmondta: e-mailezni kezdett a zenekar agyával, Tuomas Holopainennel is. De vajon van esély arra, hogy valaha újra együtt dolgozzon a számára világhírnevet meghozó együttessel...?

"Nemigen látom esélyét az együttműködésnek. Tudom, hogy rengeteg rajongó szeretné azt látni, hogy valami történik ebben az irányban, de ha fog is, még nagyon távol van..."

Mint ismeretes, az énekesnőt nem éppen a legszebb úton szólították fel távozásra a Nightwish férfi zenészei 2005 őszén, a Once album turnézáró koncertjét követően.

68878221_592912127906902_6908629891499658869_n.jpg

Tarja a Nightwish élén, 2004-ben egy promo fotón

Az emlékezetes nyílt levélben fő indokként azt hozták fel egykori bandatársai, miszerint Tarja férje, Marcelo Cabuli üzletember -aki egyébként a menedzsere is- hatására túlzottan anyagiassá vált, és az üzlet, a pénz fontosabbak lettek Tarjának a zene öröménél. Az énekesnő akkortájt ezt nyilatkozta: lehet, hogy egy napon megbocsát a fiúknak, de nem felejti el a módot, ahogyan kitették a zenekarból.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3015109730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása