Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Gitárosát keresi a Maidens of the North

A lányok felhívást tettek közzé

2018. február 04. - Jurancsik Eszter

Tavaly debütált a holland/finn lányokból álló Maidens of the North, Carry Your Darkness című szerzeményével. A csapat eredetileg hét tagból állt, ám nemrégiben Sonja "Sledgehammer" Sipilä és Helena Haaparanta kilépett a zenekarból. 

20525398_1544306065628181_9062049910139639953_n_1.jpg

Az ötfősre fogyatkozott együttes nemrégiben a Facebookon tette közzé felhívását, miszerint új gitárost keresnek. Mindettől függetlenül a lányok nem tétlenkednek: 2018. október 11-14 között a hollandiai Eindhovenben kerül megrendezésre a FEMME - Female Metal Event elnevezésű rendezvény, ahol a Maidens of the North is fellép.

 

 

 

Floor Jansen elmesélte mi mindennel kellett megküzdenie karrierje kezdetén

Meglepő interjút adott az énekesnő.

karrierje-nehezsegeirol-meselt-floor-jansen-01300319.jpg

Köztudott, hogy a mai napig is vannak olyan emberek, akik megkérdőjelezik a nők jelenlétét a metálzenekarokban, hiszen elmondásuk szerint túl sok az, hogy egy nő álljon egy kemény zenét játszó banda élén. Floor a mai napig is kap hideget-meleget a közönségtől, és megannyi szép emlék mellett rosszakkal is bővelkedik.

A holland énekesnő a közelmúltban adott interjút a Teamrocknak, melyben elárulta, hogy mi mindennel kellett szembesülnie, amikor egészen fiatalon lépett színpadra akkori csapatával, a méltán népszerű After Foreverrel. Floor többek között elmesélte azt, hogy egyik alkalommal összetűzésbe keveredett egy részeg férfivel, akinek végül elmondta, hogy nem méltó a figyelmére.

Ez a fickó azt kiabálta nekem: >>Húúú, csöcsök!!!<<, és nem volt hajlandó hallgatni. Végül azt mondtam: »Látom, hogy nagyon nagy szád van, akkor miért nem jössz és mondod el ezeket a dolgokat a műsor után, egyenesen az arcomba? « 

- elevenítette fel az esetet Floor.

310083_640.jpg

Floor az After Forever tagjaként

 

Megérkezett az Auri első kisfilmje

A Night 13-hez forogtak a kamerák.

qy9kh-ypb3chpamjq8pko4aezxasypwgsmitq1k6oqg.jpg

Márciusban boltokba kerül a finnországi trió debütáló albuma, melynek beharangozója a Night 13 névre keresztelt dal volt, mely nóta kislemez formájában is megjelent. Első daluk egyébként még 2011-ben született meg Aphrodite Rising címmel, és eme tétel sarkallta őket arra, hogy valamit közösen alkossanak.

A trió nemrégiben már a dallistát is felfedte, ami mindösszesen tizenegy dalt sorakoztat fel. A nap folyamán, mintegy meglepetésként, megosztották első kisfilmjüket is, ami a már fent is említett Night 13 című szerzeményhez készült. Íme!

 

Régi emléket fedett fel Anette Olzon

Az Invincible című dal történetéről mesélt

A The Dark Element frontasszonya 2014-ben adta ki első szólólemezét Shine címmel, másfél évvel a Nightwish-ból való kényszertávozását követően. Ennek kapcsán egy korábbi posztban mesélt a Moving Away című szerzeményéről, amelyet édesanyjának írt - az énekesnő édesanyjánál ugyanis pont az album felvételei alatt diagnosztizálták a retteget kórt, a rákot. 

the_dark_element_anette_olzon.jpg

Most az Invincible című dal kapcsán nosztalgiázott Nettie. A 46 éves svéd csillag e számot legidősebb fiának, az idén 17. évét töltő Seth-nek írta. A megható dalszöveg kapcsán a dalos pacsirta elárult egy titkot:

"Ezt a dalt a legidősebb fiamnak, Seth-nek írtam. Arról szól, hogy vágytam rá, de évekig nem tudtam teherbe esni. Rengeteg szenvedés, egy műtét és egy kemény terhesség után azonban megszületett a fiam. Amikor a karjaimban tarthattam, határtalanul boldog voltam. És legyőzhetetlennek érzem magam, Seth-et, Nemót és Miót is. Ők a szemem fényei!"

A dalt meghallgathatod itt: 

 

Nemsokára elkészül a Halestorm új albuma

Lzzyék nem tétlenkednek

A Pennsylvaniában alakult zenekar 2015-ben adott ki utoljára nagylemezt Into The Wild Life címmel, amellyel igen szép sikereket könyvelhettek el. Ám a Lzzy Hale vezette formáció nem tétlenkedik több sikeres fellépés után sem: ötödik korongjukat rögzítik.

 halestorm-hero-160864096.jpg

"Türelmes producerünk van. A semmiből kezdtük el írni a dalokat, nem volt semmilyen koncepció."

- magyarázta Lzzy, aki azt is elárulta: ez a lemez sokkal erősebb dalokat fog felvonultatni, mint az előző négy kiadvány. 

A készülőben lévő korong címét ugyan nem árulta el a banda, de annyit megtudtunk: nemsokára elkészülnek a felvételekkel.

Alissa White-Gluz költőként is megállná a helyét

Érdekes interjút adott az énekesnő.

cvebyvhxeaaryo3.jpg

Az Arch Enemy énekesnőjét a Spark TV kapta mikrofonvégre, a beszélgetés során pedig számos témáról mesélt a The Agonist éléről is ismert vokalista. Alissa szót ejtett többek között a dalszerzésről, az Arch Enemy legutóbbi albumáról, de a zenekar terveiről is megosztott egy-egy gondolatot.

Igazából ilyenkor rossz hangulatban kell lennem. Gyakran előfordult már, hogy az éjszaka közepén kezdtem el írni. Tegnap este írtam egy verset kb.  5:30-kor. Néha azonban az inspiráció valósággal sztrájkol. Nagyon szeretem a költészetet, szeretek verseket és dalszöveget is írni, mert ez az egyetlen dolog, ami nem igényel irányítást. Nem érzem azt, hogy irányítanom kell. Csak hagyom, hogy megtörténjen, és akkor tudom, hogy mi mikor történt, és hogyan fejeződik be.

-vallotta a dalszerzés, valamint második nagy szenvedélyéről, a költészetről. Továbbá elárulta, hogy sokkal inkább kedveli azt, amikor szomorú és sötét dolgokról kell írnia, mivel elmondása szerint a boldog dolgokat már nem tartja annyira érdekesnek, hogy dalt írjon róluk.

Ezek után Alissa szót ejtett a Will To Power sikeréről is, majd elárulta azt is, hogy mi is áll különleges színpadi megjelenésének hátterében:

Van egy nagyon tehetséges színpad- és világítási vezetőnk. Ő gondoskodik a világításról és minden másról, ami a színpadon történik. Számos zenekarral dolgozott már. Néha megpróbálok néhány szépia árnyalatot készíteni a ruhámra, mivel a háttérben szépia tónus van vagy amennyiben vérrobbantás van a háttérben, akkor vérfoltot helyezünk el a ruháimra.

-mondta különleges ruhakölteményeire utalva. 

arch-enemy-heavy-scotland-iain-cackblabbath-28-1024x682.jpg

Látható a Therion új klipje!

A Theme Of Antichrist tekinthető meg

Március 18-án a Barba Negrában ad fergeteges koncertet a svédországi illetőségű csapat, vadonatúj albumuk pedig február 2-án kerül a boltokba Beloved Antichrist címmel. A korong koncepcióját Vlagyimír Szolovjov orosz ortodox vallásfilozófus, teológus, költő és publicista Az Antikrisztus története című műve szolgáltatta. 

24899746_10154827191540448_1872504719987796685_n.jpg

Az első videót december 20-án tette közzé a csapat, amely kisfilm a Temple Of New Jerusalem című számhoz készült. Most itt az újabb klip - ezúttal a Theme Of Anichrist címet viselő szerzeményhez forogtak a kamerák.  

 

 

süti beállítások módosítása