Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tarja: "A volt csapattársaimnak saját élete van."

Interjút adott az énekesnő

2018. július 29. - Jurancsik Eszter

Tarja pénteken dobta piacra Act II nevet viselő DVD-jét, amelynek kapcsán a Blabbermouth internetes magazin hasábjain olvasható a dalos pacsirtával egy interjú. A kiadvány a 2012-es Act I folytatása, és két koncertet tartalmaz; az egyiket Londonban, a másikat Milánóban rögzítették.

tarjaactiicover.jpg

"Nagyon boldog vagyok, hiszen ez egy élő felvételeket tartalmazó kiadvány, és bár sok művész nem tölt sok időt az élő lemezek rögzítésével, én sokat dolgoztam rajta. Sok időt igénybe vett a munka, de nagyon elégedett vagyok, hiszen számomra ez is egy fontos dolog. Kritikus vagyok, ha a teljesítményemről van szó!"

- kezdte az énekesnő.

Kiderült az is, hogy bár sokszor monoton munka, amikor a kép-és videószerkesztés kerül sorra, ám minden fáradtság megéri vele. 

De miben látja a különbséget egy stúdiólemez és egy élő album rögzítése között Tarja?

"Ez egy hosszú tanulási folyamat, amely a Nightwish-sal kezdődött. Útkeresés, dalszerzés, a művészet, és önmagam keresése."

- elmélkedett az énekesnő, hozzátéve, hogy egy élő dalokat tartalmazó albumon még inkább kifejezheti önmagát.

tumblr_pamsyggbze1s0g2j2o1_1280.jpg

Természetesen a finn szépség most sem kerülhette el az egykori bandatársaira vonatkozó kérdéseket. Mit gondol most, 13 év elteltével a Nightwishból való kirúgásáról? Köztudott, hogy a tavalyi Raskasta Joulua elnevezésű, Svéd-és Finnországot érintő karácsonyi turnén -amelyen neves kollégák, pl. Elize Ryd, Floor Jansen is részt vettek- közösen énekelte az Ave Maria című klasszikust Marco Hietalával, aki a férfi hangért felelős Tarja egykori együttesében.

"A Nightwish már a múlt. De a karácsonyi koncerten együtt énekeltem Marcóval, és nagyon jó buli volt, a közönség megkönnyezte a fellépést. De nekik megvan a saját életük, én is élem a sajátomét. Az idő gyógyír, és időközben felnőttünk. Élned kell az életed. Ennyi."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1414149313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása