Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Nova Prospect: videó a Wackenes koncertről

Amíg van benned élet című daluk hallható-látható

2017. szeptember 17. - Jurancsik Eszter

Büszke lehet kis hazánk a Nova Prospectre, hiszen ők nyerték meg a Wacken Metal Battle verseny magyar fordulóját és juthattak ki az egyik legnagyobb európai fesztiválra. 

189291_640_1202_nova_prospect_jotekony.jpg

Most itt egy videó, amelyen Amíg van benned élet című dalt adja elő a Besnyő Gabi énekesnő vezette csapat:

 

Ayreon: együtt énekelt Anneke van Giersbergen, Floor Jansen és Marcela Bovio

Floor ismét színpadra lépett

Nemrég megírtuk, hogy szeptember 15-17-e között két Ayreon-koncert is megrendezésre kerül Tilburgban, ahol a Stream of Passion egykori frontasszonya, Marcela Bovio, Irene Jansen és a nálunk kevésbé ismert Lisette van der Berg (Scarlet Stories) együtt lépnek színpadra. 

 

marannfloor.jpg

Azonban meglepetésvendégekkel is készült Arjen Lucassen, ugyanis a 15-én tartott bulin a VUUR énekesnője, Anneke van Giersbergen és a Nightwish jelenleg babájával otthon pihenő frontasszonya, Floor Jansen is tiszteletét tette. Floornak egyébként ez volt az első szereplése, amióta március 15-én életet adott a svéd Sabaton-dobos Hannes van Dahl-lal közös kislányának, Frejának. 

Anneke posztolt közös képet Flooral a tilburgi Poppodium 013 nevű koncerthelyszínről, amelyen látszik, hogy Floor semmit nem veszített ragyogásából.

 

 

 

Well... @floor_jansen_official and I are ready... sort of... � #ayreonuniverse

Anneke van Giersbergen (@annekeannique) által megosztott bejegyzés,

Edenbridge: koncertalbummal jelentkeznek

Sikeres turnét nyomott le a csapat

A Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall billentyűs vezette osztrák zenekar február 17-én dobta piacra The Great Momentum című albumát, amellyel turnét tartottak Európában, sőt, a 70000 Tons Of Metal nevű, óceánjárós fesztiválon is részt vettek. Nem tételenkednek a sógorok, hiszen nemrégiben megírták, hogy a tizedik stúdiókorong dalait is elkezdték írni, emellett a Voiciano nevű projekt -amely a zenész-házaspár Sabine és Lanvall közös "gyermeke"- is fut.

edenbridge-great-momentum-10020.jpg

Nemrégiben jelentette be a csapat, hogy a a sikeres fellépéssorozat örömére The Live Momentum címmel koncertlemezt jelentetnek meg, amely boltokban nem, csak az együttes webshopjából lesz megvásárolható.

Lanvall a következőket mesélte az újdonságról:

"Nálunk már szinte hagyomány, hogy három stúdióalbum után egy élő felvételes lemezt is kiadunk. A The Great Momentum óriási siker lett, mi pedig ezzel hálából a CD-vel szeretnénk kedveskedni a rajongóinknak! Már előrendelhető ezüst-arany-és gyémánt  csomagként, amelyekben a lemez mellett más meglepetések is megtalálhatók lesznek, például kézzel írott dalszövegek és gitár tabok!"

Igen egyedülálló ajánlatról van tehát szó, amelyet tehát többféle változatban lehet megvásárolni. A Facebookos bejegyzésből elérhető a választott csomag linkje, ahol megrendelheted!

 

 

Zuberoa Aznárez új projektjével is dolgozik

Új daluk már hallható

A spanyol szimfonikus metált játszó Diabulus In Musica tavaly novemberben adta ki Dirge For The Archons című nagylemezét, amely sokak szerint érdekesebb és színesebb lett a korábbi kiadványoknál. Emellett Zuberoa Aznárez, a frontasszony életre hívta Dryades nevű formációját is.

Az énekesnőt inspirálja az anyaság megélése, kreativitását pedig egy másik csapatban is megmutatja, amelynek a Tragul nevet adta, és 2016 végén alapította Adrian Benegas-szal, aki egyébként a Perganában játszik billentyűn.

tragulll.jpg

Júniusban jelent meg első szerzeményük Bennu címmel, pár nappal később a The Message, tegnap pedig közzétették az Into The Heart Of The Sun című klipet is. 

 

 

Xandria: reagált Lisa kommentjére Manuela Kraller

Hellyel-közzel egyetért Lisával

Dianne van Giersbergen Xandriából való távozása igencsak nagy port kavart nemcsak a rajongók között, de a formáció régebbi énekesnői is megszólaltak ez ügyben. Először Manuela Kraller fejtette ki véleményét a Dianne kilépésével és nyilatkozatával kapcsolatban, majd Lisa Middelhauve is terjedelmes posztot írt, ám a két ex-énekesnő álláspontja igencsak különbözik.

Manuela szerint dicséretes, hogy utódja ki merte mondani, amit gondol és elmondta: ő is hasonló érzésekkel a szívében távozott a bandából 2013 őszén, ő viszont nem mert nyilatkozni akkori állapotáról. Egy másik posztban felfedte azt is: miután otthagyta a csapatot, egy évig nem énekelt, befojtotta érzéseit, ez pedig pajzsmirigybetegséget idézett elő nála.

manuela-xandria-38898990-403-604.jpg

Lisa kissé nyersebben tálalta az ő véleményét, miszerint nem kéne a fiúkat szörnyetegeknek beállítani, annak ellenére, hogy az ő álmait is többször összetörték és nem kedveli Marco Heubaum-ot, a banda alapítóját. Szerinte ugyanis Dianne drámakirálynőt játszik, aki így akar majd több rajongót másik együttese, az Ex Libris oldalára állítani. Lisa azt is kijelentette, hogy szerinte a Xanria "az ő felnőtt gyermeke", aki már "nem vele él", és reméli, élvezheti még a zenéjüket. 

Manuela nemrég megosztotta Lisa posztját, kiegészítve az ő gondolataival is, amelyben többek közt ezeket olvashatjuk:

"Lisa, megragadtad a lényeget, köszönöm ezt a kommentet. Valóban, nemcsak Dianne, hanem a banda többi tagja is szenvedett egészségi problémáktól, mint például Gerit (a banda dobosa - a szerk.). Rengeteg tényező akad, amely a zenekaron belüli megosztottsághoz vezet. Nem csak a "rossz fiúk" vannak. Úgy gondolom, a legnagyobb probléma a kommunikáció hiánya, amely sok félreértést szül. Lisa is megmondta, hogy mi énekesnők nem áldozatok vagy hercegnők vagyunk, akiket meg kell menteni. Nekünk is aktívan kell kommunikálnunk, elmondani, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. 

Másrészt a zenészeknek meg kell értenie, ha az énekesnek egészségi gondjai vannak, a legjobb megoldás a show törlése. Ugyanez érvényes, ha bármelyik bandatag beteg! Embernek kell maradnunk. És rájönnünk arra, hogy az egészség fontosabb, mint bármilyen buli a világon!"

 

 

 

Gyermeket vár Lisa Middelhauve

Tegnap jelentette be az énekesnő a gólyahírt

Tegnap írtuk meg, hogy a Xandria és Dianne van Giersbergen körüli botrány kapcsán a csapatot leghosszabb ideig erősítő frontasszony, Lisa is megszólalt, posztjában elárulta: az éremnek mindig két oldala van. 

2012-promo-pictures-lisa-middelhauve-31859529-720-479.jpg

A bejegyzés alatt olvasható kommentek között pedig eddig féltve őrzött titkát is megosztotta a német énekesnő: első gyermekét hordja szíve alatt, akinek a nemét is felfedte: kislányt vár, aki Szilveszter környékén fog világra jönni. Azonban Lisának van 4 éve van már egy nevelt fia, akinek édesapjával 2013-ban szerettek egymásba, jövő hét végén pedig oltár elé állnak. A dolog érdekessége, hogy az énekesnő jó pár évvel ezelőtt kijelentette, hogy nem szeretne gyermeket, így amikor kiderült, hogy várandós, meglepődött, de most már örömmel várja a kis jövevény érkezését.

Lisának ez lesz a második házassága, első férje -mint az közismert- a Xandria egykori gitárosa, Nils Middelhauve volt, akivel 2005. augusztus 18-án tartották esküvőjüket. Évekkel ezelőtt azonban kihűlt a szerelmük, 2016-ban pedig békében elváltak.

listerhes.jpg

Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

Dalpremier: Amberian Dawn - Maybe

Új dal a finn csapattól

Nemrégiben jelentette be a finn szimfonikus metált játszó banda, hogy november 10-én boltok polcaira dobják új albumukat Darkness Of Eternity címmel, egyúttal a borítóról és a dalcímekről is lehullott a lepel. 

amberiandawn_2017_2.jpg

Tuomas Seppälä, a zenekar vezetője így nyilatkozott a lemezről:

"A 'Darkness of Eternity' az eddigi legérzelmesebb albumunk lesz. Rendkívül szuper dalokat kreáltunk, a sötét és szimfónikus melodikus metál stílusában; de ezek ellentét-párjai, a poposabb, slágeresebb számok is helyet kaptak az anyagon. Úgy gondolom, rendkívül nehéz egyetlen konkrét kategóriába besorolni ezt a dalcsokrot, de alapvetően is az volt a célunk, hogy több különböző stílusban alkossuk meg őket! A 'Symphony Nr.1. Part 1 - The Witchcraft' volt az a szerzemény, amely alapján egészében megismerkedhettetek az 'Innuendo' album történetével, még a 'Magic Forest' idején. Egy gyógyítóként ténykedő kislányt eltemetnek élve a falu bölcsei - ez a sztori adta az alapot. A 'Symphony Nr.1. Part 2 - Darkness of Eternity' - azaz a folytatás - már az új, 'Darkness of Eternity' című lemezen arról szól, ahogyan a lány megpróbál kitörni a föld alól, a koporsóból. A Sötétség ura ezután arra kéri fel őt, hogy járja el az örökkévalóság táncát... már most elmondhatunk annyit, hogy a mese harmadik részében arról lesz szó, miként változik át ez a kislány a Mágikus Erdő gonosz boszorkányává!"

A korong tracklistje:

01. I'm The One
02. Sky Is Falling
03. Dragonflies
04. Maybe
05. Golden Coins
06. Luna My Darling
07. Abyss
08. Ghostwoman
09. Breathe Again
10. Symphony Nr. 1, part 2 - Darkness Of Eternity
11. Anyone (bónusz track)

ad_1_1.jpg

Izgalmas és változatos anyagot ígért tehát a formáció, akik immár negyedik korongjukat készítik el a 2012-ben Heidi Parviainent váltó Päivi "Capri" Virkkunennel. Elsőként a Maybe című dalhoz készült szöveges videó, amely már megtekinthető a Youtube-on:

 

 

Újabb gondolatokat osztott meg Manuela Kraller

Ismét kitért a Xandria körüli drámára, de magáról is mesélt az énekesnő

Manuela Kraller nemrég kifejtette véleményét volt együttese, a Xandria és Dianne van Giersbergen kapcsán, ám pár órája újabb posztot írt Facebookjára az énekesnő, amelyben saját magáról is mesélt.

mamanu.jpg

Kiderült, hogy a stílus, amelyben a rajongók szidják a csapat férfi zenészeit és a menedzsmentet ("Basszátok meg! Seggfejek!") egyáltalán nem tetszenek neki. Felfedte egy igen személyes titkát is:

"Miután távoztam a zenekarból, egy egész éven át nem énekeltem! Egyszerűen nem éreztem helyén a hangomat, sok időbe telt, mire eljutottam odáig, hogy újra énekeljek. Tavaly Hashimoto-szindrómám lett, azaz a pajzsmirigyem betegedett meg. Spirituális ember vagyok, így elkezdtem kutatni a kór lelki okait. Rájöttem, hogy a ki nem mondott dolgok, a hangom nem hallatása együttesen betegítettek meg. Ekkor megértettem, hogy a torokcsakrámat csak az énekléssel tudom újra megnyitni és ez fog segíteni visszanyerni az egészségemet." (A spirituális szemléletmód szerint a pajzsmirigyet és légzőszerveket érintő problémák a torokcsakrához kapcsolódnak - a szerk.)

A német szoprán dalospacsirta ezt követően kezdett újra zenével foglalkozni: duettezett Heidi Parviainennel a finn énekesnő által alapított Dark Sarah tavalyi és tavalyelőtti lemezén. Emellett dalszövegírással is gyógyította magát. Ahogyan ő fogalmazott: néha az életnek oda kell vágnia ahhoz, hogy ne csak álmodozz a célodról, hanem tegyél is érte.

 

Klippremier: Angel Nation - Burn The Witch

Elina régi bandája új dallal jelentkezett

Nemrég írtuk meg, hogy Elina Siirala régi csapata, az Angel Nation új videóval készül, október 27-én, a frontasszony 34. születésnapján pedig új nagylemezt dobnak a piacra Aeon címmel.

aaaaa.jpg

A finn szőkeség eközben a Leaves' Eyes-szal is dolgozik az új korongon, amelyről itt írtunk bővebben. 

Íme, az Angel Nation új kisfilmje:

 

 

Folytatódik a Xandria-dráma: Lisa Middelhauve is megszólalt

Lisa erősítette leghosszabb ideig a csapatot

Dianne tegnapelőtti kilépése óta a Xandria nem jelentkezett, ám az énekesnő elődje, Manuela is kifejtette a véleményét a zenekarról és a menedzsmentről, egyúttal kiemelte: büszke Dianne-re, hogy merte vállalni a véleményét és őszintén tudott beszélni az érzéseiről.

Most újabb fejezet következik, nem sokkal ezelőtt ugyanis a csapat életében leghosszabb ideig - összességében közel 11 évig- éneklő hölgy, Lisa Middelhauve is Facebookján írta le gondolatait a helyzetről.

 

"Soha nem voltam ártatlan áldozat. Igen, a Xandria egy darabig összetörte az álmaimat. De mivel tudom, hogy nem vagyok köteles csendben maradni, megtörtem azt - és utána elfelejtettem a zenekart. De várjatok! Mi is ez a zenekar?! Szexista szörnyeteg, aki szűz énekesekkel táplálkozik??? Egy ocsmány sárkány, aki sarokba szorítja áldozatát? Csalódást okozok válaszommal: NEM! A Xandria néhány eldobható srác és egy eldobható nő. Egy egyéniségekből álló csoport. Adott 4-5 zenész, azaz ennyi egóról, élettörténetről, személyiségről és véleményről van szó. Tehát nem egy hatalmas szörnyetegről beszélünk, aki a >>hercegnő<< ellen fordul!"

- kezdte gondolatait az egykori frontasszony, akinek ex-férje, Nils szintén a csapat tagja volt. 2005-ben házasodtak össze, Lisa 2008-ban, férje pedig 2012-ben hagyta ott a zenekart.

lisa.jpg

"Szinte látom most az arcotokat: Lisa Kibaszott Middelhauve egyszerűen lehúzza a Xandriát! És most jön a meglepetés! El kell ismernem, hogy nagyon élveztem a szardobálást. Én is csak emberből vagyok. Tiszta szórakozás volt olvasni a rajongói sértéseket. Kérem a popcornt! És akkor most gondolkodjunk tisztán. Néhány pontban megmagyarázok néhány dolgot, amellyel talán nem is vagytok tisztában.

Soha ne hibáztasd a menedzsmentet a bandán belüli félreértésekért! Valójában a zenekar a menedzsment főnöke és nem fordítva. A menedzsmentnek is sikeressé kell válnia - a banda által! A vezetőség feladata a csapat működtetése, egyúttal törekvés arra, hogy a csapat a lehető legtöbbet hozza ki magából. Ők csak a munkájukat végzik.

A másik: tudom, hogy nagy a nyomás. Néha én és a volt férjem, Nils is hatalmas nyomás alatt léptünk színpadra és játszottunk. Kétszer is felléptem úgy, hogy nagyon beteg voltam és utána büszkének éreztem magam! Volt, hogy a dobosunk nagyon komoly lumbágós fájdalmaktól szenvedett, a gitárosunk, Marco Heubeum pedig egyszer vérző ujjakkal zenélt. És nem mondtunk le koncertet ezek miatt! Mondom ezt úgy, hogy Marco-t én sem nagyon kedvelem. Mi az igazi tökösség??? "Nem mondott le egy show-t sem! - ez egy bók. "Lemondta a bulit!" - és máris dívának neveznek, nem a szó pozitív értelmében."

Lisa tehát nem ex-bandatársait teszi felelőssé a szakításért, írásából inkább Dianne-t nevezi meg bűnbakként. Elmondása szerint az éremnek két oldala van, nem lehet egyértelműen a Xandria férfi tagjait szörnyetegeknek nevezni. Szerinte sem volt mindig korrekt a csapat többi tagja, ám ő drámázás nélkül megoldotta a helyzetet és távozott - mindenféle médiumot megkerülve.

"Nem rossz srácok ők! Csak éppen a századunkra jellemző kommuniációs probléma miatt látjátok őket annak. Nem volt jó nekik az én dühöm, nem tetszett nekik Kerstin zsenialitása, sem Manuela Tarjás hangja, és most a szívkirálynő Dianne-nel kénytelenek harcolni. Most azt gondoljátok, nagyon érdekes híreket hoztam nektek. De ez eddig sem volt titok, ezek mind tények."

the-promotional-photos-of-the-album-ravenheart-xandria-25551681-450-450.jpg

Az ex-énekesnő a helyzetet egy nyilvános váláshoz hasonlította. Amikor az "anya" és az "apa" a közönség (akik mint a gyerekek, végignézik az egészet) előtt kiabálnak egymásra kígyót-békát. Azt is kijelentette, hogy a Xandria az "ő gyermeke", aki már "nem él vele", és reméli, még élvezheti a csapat zenéjét. 

Ezek tehát Lisa gondolatai, aki jövő hét végén második házasságába lép - Lisa Rodermundként lesz megtalálható. 

süti beállítások módosítása