Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Xandria: reagált Lisa kommentjére Manuela Kraller

Hellyel-közzel egyetért Lisával

2017. szeptember 16. - Jurancsik Eszter

Dianne van Giersbergen Xandriából való távozása igencsak nagy port kavart nemcsak a rajongók között, de a formáció régebbi énekesnői is megszólaltak ez ügyben. Először Manuela Kraller fejtette ki véleményét a Dianne kilépésével és nyilatkozatával kapcsolatban, majd Lisa Middelhauve is terjedelmes posztot írt, ám a két ex-énekesnő álláspontja igencsak különbözik.

Manuela szerint dicséretes, hogy utódja ki merte mondani, amit gondol és elmondta: ő is hasonló érzésekkel a szívében távozott a bandából 2013 őszén, ő viszont nem mert nyilatkozni akkori állapotáról. Egy másik posztban felfedte azt is: miután otthagyta a csapatot, egy évig nem énekelt, befojtotta érzéseit, ez pedig pajzsmirigybetegséget idézett elő nála.

manuela-xandria-38898990-403-604.jpg

Lisa kissé nyersebben tálalta az ő véleményét, miszerint nem kéne a fiúkat szörnyetegeknek beállítani, annak ellenére, hogy az ő álmait is többször összetörték és nem kedveli Marco Heubaum-ot, a banda alapítóját. Szerinte ugyanis Dianne drámakirálynőt játszik, aki így akar majd több rajongót másik együttese, az Ex Libris oldalára állítani. Lisa azt is kijelentette, hogy szerinte a Xanria "az ő felnőtt gyermeke", aki már "nem vele él", és reméli, élvezheti még a zenéjüket. 

Manuela nemrég megosztotta Lisa posztját, kiegészítve az ő gondolataival is, amelyben többek közt ezeket olvashatjuk:

"Lisa, megragadtad a lényeget, köszönöm ezt a kommentet. Valóban, nemcsak Dianne, hanem a banda többi tagja is szenvedett egészségi problémáktól, mint például Gerit (a banda dobosa - a szerk.). Rengeteg tényező akad, amely a zenekaron belüli megosztottsághoz vezet. Nem csak a "rossz fiúk" vannak. Úgy gondolom, a legnagyobb probléma a kommunikáció hiánya, amely sok félreértést szül. Lisa is megmondta, hogy mi énekesnők nem áldozatok vagy hercegnők vagyunk, akiket meg kell menteni. Nekünk is aktívan kell kommunikálnunk, elmondani, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. 

Másrészt a zenészeknek meg kell értenie, ha az énekesnek egészségi gondjai vannak, a legjobb megoldás a show törlése. Ugyanez érvényes, ha bármelyik bandatag beteg! Embernek kell maradnunk. És rájönnünk arra, hogy az egészség fontosabb, mint bármilyen buli a világon!"

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5612869796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása