Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Így tündökölt Charlotte Wessels az esküvőjén

Múlt hét végén ment férjhez a Delain énekesnője

2017. szeptember 03. - Jurancsik Eszter

A holland énekesnő néhány napja egy templombelsőt ábrázoló képet töltött fel Instagram-oldalára, amelyből a rajongók könnyen kitalálhatták, hogy Charlotte bizony oltár elé állt kedvesével, akivel jó ideje -egészen pontosan 12 éve- egy párt alkotnak.

Ugyan nem tárja a nagyvilág elé magánéletét a Delain pacsirtája, ám azt már tavaly elárulta egy interjúban, hogy barátjával miamarabb szeretnék törvényesíteni szerelmüket. Múlt hét végén az énekesnő álma teljesült, a nyugat-hollandiai Utrechtben található Metaal Kathedraal falain belül kimondta a boldogító igent szerelmének. 

charlotte.jpg

 Instagramjára most feltöltött pár képet Charlotte, amelyekben csodaszép menyassszonyi ruhájában látható. Sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!

Az Ayreonnal énekel Marcela Bovio és Irene Jansen

Nem tétlenkedik az énekesnő

A mexikói származású, de évek óta Hollandiában élő Marcela Bovio igazán nem panaszkodhat unalomra. Miután tavaly csapata, a Stream Of Passion feloszlott, szólóalbumot jelentetett meg Unprecedented címmel, majd Anneke van Giersbergen decemberben életre hívott új együttesébe, a VUUR-be került férjével, a Stream Of Passion egykori gitárosával, Johan van Stratummal. Ám ez az együttműködés nem tartott sokáig, áprilisban ugyanis a vörös hajú szépség zenei különbözőségek miatt otthagyta a bandát. 

mmm.jpg

Később bejelentette, hogy hivatalosan is a MaYaN tagjává vált - ez a csapat az Epicás Mark Jansen másik projektje, ahol az énekesnő Laura Macríval, Mark barátnőjével közösen énekel. Mostanáig nem igazán lehetett hallani Marceláról, ám ma a szoprán pacsirta Facebookján árulta el: háttérénekesként szerepel az Ayreon koncertjein. Ám nem egyedül erősíti Arjen Lucassent, ugyanis vele tart Floor Jansen Nightwish-frontasszony húga, Irene és Lisette van der Berg, aki a Scarlet Stories nevű holland formáció énekesnője. A bulikra Tilburgban, szeptember 15-17-e között kerül majd sor, és Marcela alig várja, hogy színpadra léphessen.

Elmarad a Sirenia spanyol turnéja

Szervezési problémák adódtak

November 22-én indult volna a Sirenia spanyolországi miniturnéja, amely öt koncertből állt volna, ám a tegnapi napon szomorúan jelentette be az együttes, miszerint a fellépések elmaradnak.

3657-2.jpg

Az indoklás szerint a promoter "nem teljesítette a kötelezettségeit", egész egyszerűen eltűnt az ügynökségből - ezért Emmanuelle Zoldan és a fiúk turnéja hivatalosan is törlésre került. A zenekar a spanyol rajongók bocsánatát kérte, remélve, hogy hamarosan megtarthatják az elmaradt bulikat. 

 

Nem ez az első eset egyébként, hogy a banda koncertjei körül ilyen gondok adódtak - egy ízben szintén szervezési problémák és a promoter hanyag munkavégzése következményeként Izraelben sem tudták megtartani fellépésüket.

Katra Solopuro elhagyta a Ferideát

Kilépett az énekesnő

Tavaly írtuk meg, hogy a finn énekesnő 2014-ben a Feridea tagja lett, és a 2016-os Metal Female Voices Festen is koncertet adott a formáció, azonban ezt követően nemigen lehetett hallani az együttesről. Katra egyébként a saját magáról elnevezett banda élén robbant be a zeneiparba 2005-ben, azonban velük utoljára 2010-ben adott ki lemezt. 

katra1.jpg

Augusztus 21-ével került ki a banda hivatalos Facebook-profiljára a hír, miszerint Katra, az énekesnő otthagyta a zenekart.

18723046_1893295577557672_1534116194477408256_n.jpg

"Üdvözlet a rajongóknak! Először is elnézést kérünk a hosszú csend miatt. Azonban most sajnos el kell mondanunk: Katra és az együttes külön utakon folytatják tovább. Katra szólókarrierjével, cirkuszi produkciókkal is foglalkozik, így nem tud időt szánni a Ferideával járó kötelezettségeknek."

- olvasható a banda közleményében. 

De a Feridea megnyugtatta a rajongókat, hogy a csapat története itt nem ér véget, Katrától pedig barátokként váltak külön, illetve hamarosan új énekes keresésébe kezdenek, hogy folytathassák a zenélést. 

Hamarosan érkezik a Delain DVD-je - publikusak a dalcímek és a borító

A tavalyi, Paradiso-ban tartott koncertet tartalmazza a kiadvány

Charlotte Wessels nemcsak hétvégén megkötött házassága miatt lehet boldog, hiszen október 27-én érkezik a Delain új DVD-je, amely A Decade Of Delain: Live At Paradiso címet viseli majd. 

delain_7_small.jpg

Az újdonság 2016. december 10-én adott nagyszabású koncertet tartalmazza majd, amellyel a csapat tízéves fennállását, és Lucidity című első lemezük megjelenésének tizedik évfordulóját ünnepelték meg. A bulin színpadra lépett Alissa-White Gluz, Liv Kristine és Burton C. Bell, akik egy-egy dal erejéig közreműködtek a zenekarral az elmúlt években. 

A kiadvány tracklistje a következő:

CD / DVD / Blu-ray:

01. Intro (The Monarch)
02. Hands Of Gold (featuring Alissa White-Gluz)
03. Suckerpunch
04. The Glory And The Scum
05. Get The Devil Out Of Me
06. Army Of Dolls
07. The Hurricane
08. April Rain
09. Where Is The Blood (featuring Burton C. Bell)
10. Here Come The Vultures
11. Fire With Fire
12. The Tragedy Of The Commons (featuring Alissa White-Gluz)
13. Danse Macabre
14. Sleepwalkers Dream (featuring Rob van der Loo, Sander Zoer, and Guus Eikens)
15. Your Body Is A Battleground (featuring Marco Hietala)
16. Stay Forever
17. See Me In Shadow (featuring Liv Kristine and Elianne Anemaat)
18. The Gathering
19. Pristine (featuring George Oosthoek)
20. Mother Machine
21. Sing To Me (featuring Marco Hietala)
22. Don't Let Go
23. We Are The Others

DVD/Blu-ray bonus content:

01. We Are The Others - A Decade Of Delain (documentary)
02. We Are The Others (live at Masters Of Rock 2015)
03. Suckerpunch (official music video)

delainliveatparadiso_638.jpg

Ahogy láthatjuk, igencsak terjedelmes anyaggal lepi meg rajongótáborát a napról napra népszerűbb formáció, akik a Nightwish énekes-gitárosával, Marco Hietalával indulnak speciális turnéra októberben, Danse Macabre elnevezés alatt. 2018 első felében pedig a Kamelottal és a finn Battle Beast-tel is közös koncertkörúton vesznek részt az Egyesült Államokban.

 

Férjhez ment Charlotte Wessels

Elkelt az énekesnő

A holland Delain énekesnője több, mint tíz éve van együtt párjával, s egy tavalyi, Hammerworld magazinnak adott interjújában elárulta: kedvesével hamarosan törvényesíteni szeretnék kapcsolatukat.

cw_1.jpg

A mai napon posztolt Facebook-profiljára Charlotte egy fotót, amelyen egy templombelső látható, a következő sejtelmes kérdés kíséretben: 

"Hey skacok kitaláljátok, mi ez? :)"

 

A fényképet egy holland esküvői fotós, Susan Noelle készítette, így nem volt nehéz a rajongóknak kitalálni a tényt, miszerint az énekesnő hétvégén feleség lett. Ugyan a ceremóniáról nem kerültek fel még fényképek, de remélhetőleg hamarosan néhányat megmutat Charlotte a Delain rajongóinak.

Gratulálunk!

Klippremier: Exit Eden - Total Eclipse Of The Heart

Az Exit Eden pacsirtái ezúttal Bonnie Tyler klasszikusát mutatják meg metálköntösbe bújtatva

 

exitedenband2017promofaces_638.jpg

Korábban már láthattuk-hallhattuk Rihanna Unfaithful című számát, Shontelle Impossible-ját, a Backstreet Boys Incomplete-jét, majd augusztus 3-án, egy nappal a Rhapsodies In Black album megjelenése előtt Lady Gaga Paparazzijával rukkoltak elő a csajok.

Most pedig  Amanda Somerville, Anna Brunner, Clémentine Delauney és Marina La Torraca Bonnie Tyler mai napig nagy népszerűségnek örvendő klasszikusát, a Total Eclipse Of The Heart-ot tették közzé. 

Íme, az 1983-as felvétel metálosított verziója:

 

Meggyógyult Dianne van Giersbergen

Instagramján jelentkezett be az énekesnő

Többször írtunk róla, miszerint a német Xandria énekesnője, Dianne van Giersergen egy meg nem nevezett betegség miatt július végén ágynak esett, emiatt pedig több fellépését kényszerült lemondani az együttes. 

dvg.jpg

A zenekar ugyan nem árulta el, milyen kór gyötörte a 32 éves holland származású dalos pacsirtát, ráadásul a frontasszony közösségi oldalain sem lehetett erre utaló bejegyzéseket olvasni. 

Ma azonban maga a szépséges Dianne törte meg a csendet: Instagram-profilján tett közzé egy fotót magáról, egyúttal azt is elárulta: nemsokára újabb ékszereket tölt fel Precious Metal nevet viselő oldalára, ahol az általa készített, varázslatos és egyedi termékekből lehet válogatni. 

 

A banda szeptember végén indul közös turnéra a kanadai Kobra And The Lotus-szal, ahol februárban megjelent lemezüket, a Theater Of Dimensions-t népszerűsítik majd.

Alissa White-Gluz: "Soha, senkinek nem akartam megfelelni!"

Az Arch Enemy frontasszonya a vegánságról és a metálról mesélt

Az Arch Enemy 32 esztendős kanadai származású énekesnője sokak példaképe. Alissa bátran szembemegy a társadalom által támasztott elvárásokkal, ezt mutatja extravagáns külseje, színes hajkoronája, öltözködése. Ezek mellé társul, hogy az énekesnő 13 éves kora óta vegán életmódot folytat, ami azt jelenti, hogy semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyaszt, nem visel valódi bőrt és szőrmét, elszántan harcol a cirkuszok, az állatok fogva tartása ellen és a PETA kampányában is többször szerepelt. A veganizmus nemcsak egy étrend, hanem egy életforma, ennek ellenére még mindig rengetegen tekintenek úgy az ily módon élőkre, mintha szektások lennének, a legtöbb ember ugyanis még mindig abban a tévhitben él, hogy az egészséges élethez elengedhetetlen a hús, a tejtermékek és a tojás fogyasztása. 

alissa_2_2.jpg

Egy videóinterjúban a következőkkel kezdte Alissa mondandóját:

"Csaknem húsz éve vagyok vegán, és az, hogy vegán vagyok, hosszabb ideje tart, mint az énekesi karrierem. A vegánság is én vagyok, így ezt is próbálom megmutatni. Úgy gondolom, erre szükség van, és én őszintén énekelek erről a dologról is! Azt hiszem, az Arch Enemy sikeressége abban rejlik, hogy mind az emberek, mind az állatok jogairól, adott esetben a politikáról vagy a vallásról is megoszthatjuk a gondolatainkat másokkal. Ezért nem félek attól, hogy Mike (Michael Amott, a banda gitárosa - a szerk.) olyan dalokat fog írni, amelyeket nem akarnék elénekelni. Minden dalszöveg, amit a kezembe adott eddig olyan volt, amire azt mondtam: "Igen! Ez jó!" És amikor én írok szövegeket, ő szintén ezt mondta."

- mesélte az énekesnő, majd így folytatta:

"Úgy gondolom, hogy a metál a zene legszenvedélyesebb formája, ám értelmet csak akkor tudsz neki adni, ha te magad is szenvedéllyel csinálod!"

És mit gondol Alissa arról, hogy rengeteg rajongónak ő a példaképe? Lányok ezrei utánozzák megjelenését, hajviseletét, rengeteg énekesnő az ő hatására kezdett a hörgés tanulásába.

"Soha nem akartam senki példaképe lenni, de ha inspirálok másokat, az klassz dolog. A legtöbb ember, aki ismert, csak a materializmus és a felszínes dolgok előremozdítására használja a hírnevét. Én tényleg azt közvetítem, ami valóban bennem van..!"

 

 

Hallgass bele az Amberian Dawn új albumába!

Előrendelhető a kiadvány

ad2.jpg

A Capri Virkkunen vezette finn csapat új albuma Darkness of Eternity címmel, november 10-én kerül a boltok polcaira, korábban a dalszerző Tuomas Seppälä adott hosszabb interjút a koronggal és a stúdiómunkálatokkal kapcsolatban, amelyből kiderült: a Magic Forest története folytatódik az újdonságon:

"A 'Symphony Nr.1. Part 1 - The Witchcraft' volt az a szerzemény, amely alapján egészében megismerkedhettetek az 'Innuendo' album történetével, még a 'Magic Forest' idején. Egy gyógyítóként ténykedő kislányt eltemetnek élve a falu bölcsei - ez a sztori adta az alapot. A 'Symphony Nr.1. Part 2 - Darkness of Eternity' - azaz a folytatás - már az új, 'Darkness of Eternity' című lemezen arról szól, ahogyan a lány megpróbál kitörni a föld alól, a koporsóból. A Sötétség ura ezután arra kéri fel őt, hogy járja el az örökkévalóság táncát... már most elmondhatunk annyit, hogy a mese harmadik részében arról lesz szó, miként változik át ez a kislány a Mágikus Erdő gonosz boszorkányává!"

A mai napon közzétett Facebookos bejegyzésükből kiderült, hogy az albumot már előrendelhetjük, egyúttal belehallgathatunk a Dragonflies című dalba is. 

 

 

 

süti beállítások módosítása