Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Amy Lee: "A Synthesis egy szenvedélyes album lesz!"

Az énekesnő egy rádióműsorban mesélt a hamarosan megjelenő új korongról

2017. augusztus 26. - Jurancsik Eszter

amyleeevanescenceaugust2017promo-credit-prbrown_638_1.jpg

Az arkansasi Evanescence szekere ismét lendületben van: utolsó nagylemezük 2011-ben jelent meg, amely az együttes nevét viselte, 2014-ben pedig Amy Lee énekesnő édesanya lett. Kisfia, Jack Lion hatására pedig 2016 őszén egy gyerekeknek szóló albumot is megjelentetett, ám sokáig nem lehetett tudni arról, hogy a csapattal mi a helyzet, és ez sok rajongót elbizonytalanított. 

Aztán bombaként robbant a hír, hogy a banda nekilátott az új dalok írásának és negyedik nagylemezük Synthesis címmel fog a boltok polcaira kerülni. Kiderült az is, hogy a formáció újdonságán elektronikus és nagyzenekari részek egyaránt szerepelnek majd, illetve hogy ez nem egyszerűen csak a következő Evanescence-album lesz, hanem egy igazán különleges projekt. Nemrégiben Amy Lee azt is elárulta: régi dalok újra felvett változata is halható lesz a korongon. 

266c09df-d95b-4df8-a271-60ba5b864e21.jpg

Néhány nappal ezelőtt a philadelphiai 93,3 WMMR rádió vendége volt az együttes frontasszonya, aki még jó pár érdekességről is lerántotta a leplet az új album kapcsán.

"Nem volt olcsó dolog a Synthesis rögzítése, hiszen egy nagyzenekar is szerepel a lemezen. De ha minőségi anyagot szeretnénk a rajongók kezébe adni, áldozatokat is kell hozni."

- mesélte a 35 éves Amy, aki szerint minden szenvedélyét és kreativitását megmutatja majd a nagyérdeműnek a kiadványon, amely a tervek szerint november 10-én jelenik meg, október 14-ével pedig Észak-Amerikában turnéra indul a zenekar. A koncerteken természetesen már az új korongról is hallható lesz néhány szerzemény.

Klippremier: Arch Enemy - The Eagle Flies Alone

Újabb dallal jelentkeztek Alissáék

arch.jpg

A svéd/kanadai formáció új lemezét szeptember 8-án dobja piacra Will To Power címmel, elsőként pedig a The World Is Yours című szerzeményt mutatták meg a rajongóknak. Tegnap került ki a Youtube videómegosztóra egy új kisfilm, amely a The Eagle Flies Alone című számhoz készült. Alissa White-Gluz és a fiúk hónapokkal ezelőtt azt nyilatkozták: ez a korong ütősebb lesz, mint a 2014-es War Eternal - ez volt az első album, amelyen már nem a német Angela Gossow hörgött, és Michael Amott szerint mérföldkőnek számított a csapat életében. 

archenemywilltopowercd.jpg

Az új lemezt Dél-Svédországban rögzítették a srácok, Alissa pedig kanadai házi stúdiójából küldte el éneksávjait zenésztársainak. Az együttes ígérete szerint ez a kiadvány a legmagasabb szintű zenei élményt fogja nyújtani a hallgatóságnak, mivel néhány új ötlettel is felturbózták a rajta szereplő dalokat.

Íme, az új videoklip!

 

archenemyeagleflies.jpg

Gyász: elhunyt Janet Rains

A sokoldalú énekesnő 48 éves volt

janet2.jpg

Szomorú hír érkezett a tengerentúlról: Janet Rains, akinek életéért több, mint egy hónapja küzdöttek az orvosok, tegnap délután elhunyt egy floridai kórházban.

A zenekar július 14-én szenvedett súlyos balesetet - egy kamion rohant lakókocsijukba. David Z, a basszer a helyszínen életét vesztette, kilencen kerültek kórházba, Janetet súlyos égési sérülések érték. A 48 éves énekesnő -egyben a banda turnémenedzsere- szerdán, a kora délutáni órákban adta fel a küzdelmet, miután orvosai közölték családjával: sajnos nincs esély arra, hogy felépül sérüléseiből, így lekapcsolták a lélegeztetőgépről.

janet.jpg

Az Adrenaline Mob menedzselése mellett tagja volt az M80 nevet viselő, 80-as évek dalait feldolgozó együttesnek, de a Headbanger's Ball és Not By Sight zenekarokban is énekelt. 

Nyugodjék békében!

 

Alissa White-Gluz: " A világnak több extrém metálra lenne szüksége!"

Az Arch Enemy énekesnőjének gondolatai

alissa_1.jpg

Az extrém metált képviselő female fronted zenekarok népszerűsége egyre nő, de vajon mi állhat ennek hátterében? Pusztán a jó marketing? A csinos lányok? A svéd Arch Enemy sikeressége akkor kezdett igazán nőni, amikor 2000-ben Johan Liiva énekes helyére Angela Gossow lépett. Tulajonképpen akkoriban ő volt szinte az egyetlen olyan női metálénekes, aki a hörgés technikájával remekelt. Akkoriban ugyanis főleg a Nightwish nyomán gombamód szaporodó szimfometál csapatok színesítették főleg a palettát, Angela felbukkanása pedig üde színfoltként hatott az addigra is meglehetősen telített piacon. Az ő színre lépését követően egyre több olyan banda született, ahol egy nő hörög, de persze ha kell, előveszi a tiszta énekhangját is. Ez lehet az egyik teória.

aenemy.jpg

2014 első felében a német Angelát a kanadai Alissa váltotta, akit éppen akkor penderített ki az általa alapított The Agonist. Az együttes azóta még több rajongót szerzett, kiadták a War Eternal albumot, szeptember 8-ával pedig a Will To Power című lemezzel rukkol elő a formáció. 

De miben látja az extrém női énekesek népszerűségét a 32 éves Alissa?

"Több extrém metálénekesnőre van szükség! A mai világban mit látsz, ha szétnézel? Kim Kardashianok, műcsöcsök, cipőmánia. A szépség fogalma a társadalom által elfogadott, tökéletes megjelenéshez társítható, a felszínességhez."

- magyarázza a frontasszony, és szavaiban lehet is valami, hiszen a megvezethető fiatal lányok példaképei pont a Kardashianok és a hasonló műnők.

Októberben jön az Angel Nation új albuma!

Elina Siirala régi csapata is lendületben van

angelnation.jpg

Hónapokkal ezelőtt megírtuk, hogy a tavaly Leaves' Eyesben Liv Kristine-t váltó Elina Siirala az Angel Nation-ről sem feledkezett meg, és új albumot készül felvenni a csapattal. A mai nappal a Blabbermouthnak fedte fel az énekesnő az új korong címét, borítóját és dallistáját.

A banda 2011-ben alakult az akkor már 3 éve Londonban élő Elinának köszönhetően, 2014-ben jelent meg debütáló lemezük Tears Of Lust címmel, majd 2016 áprilisában a Leaves' Eyes legénysége felkérte a finn szőkeséget, hogy lépjen a nem túl finom stílusban távozásra kényszerített norvég Liv Kristine helyére.

Az Angel Nation tavaly Do It Anyway címmel kislemezt dobott piacra, ma pedig kiderült az is, hogy a nagylemez október 27-én került boltokba - érdekesség, hogy e napon lesz a zenekar énekesnője, Elina 34 éves. A korongot Aeon címre keresztelte az együttes, a dalcímek pedig a következők:

01. Burn The Witch 
02. Blood Is On Your Hands 
03. Breathe Again 
04. Wonder Who You Are 
05. Farewell
06. Free
07. Enough Is Enough 
08. Music Plays 
09. Fireflies 
10. Destination

És íme, a borító:

angelnationaeoncd.jpg

Klippremier: Maidens of the North - Carry Your Darkness

Bemutatkozott a finn csapat

motn.jpg

Korábban írtunk a Maidens of the North-ról, amely zenekart egy holland származású, de Finnországba költözött énekesnő, Veronique "La Vero" Männikkö alapított tavaly - mellette még hét lány énekel a csapatban, ők finn származásúak. Néhány napja árulta el La Vero, miszerint 21-én láthatóvá válik első szerzeményük videója, a Carry Your Darkness. 

A lányok tartották magukat ígéretükhöz, íme a szóban forgó dal klipje - íme egy új együttes reményteljes debütálása!

 

süti beállítások módosítása