Magasra teszi a lécet az Epica a készülő albummal

2024. augusztus 03. 01:24 - Jurancsik Eszter

121234038_334868961077245_5600775357404525193_n.jpg

Tudni lehet, hogy a holland Epica 2023-ban kezdte meg új albumának felvételeit. A zenekar frontasszonya, Simone Simons tavasszal osztotta meg a rajongókkal: a tervek szerint a nyár végére lezárulhatnak a stúdiómunkálatok, így a várva várt korong 2025-ben napvilágra kerülhet. 

A közelmúltban egy spanyol metalmagazinnak adott interjút az énekesnő, aki további izgalmas részleteket árult el a formálódó műről. Simone szerint az új album minden eddiginél lehengerlőbb hangzásvilággal kápráztatja majd el hallgatóságát. 

"Éppen tegnap írtam Marknak és Robnak, hogy nagyon elégedett vagyok a dalokkal. Büszke vagyok arra, amit csináltunk. Ez megint egy remek Epica-album lesz. Alig várom, hogy a rajongók meghallgathassák! Nagyon szerettük az 'Omega' albumunkat. Sokat turnéztunk vele és remek élményeink voltak. De a turné végén már vágytunk valami újra. Ilyenkor azt gondoljuk: 'Na, csináljunk egy új lemezt. Vajon lehet olyan jó vagy még jobb, mint az előző?' Mindig arre törekszünk, hogy megújuljunk."

- kezdte sorait, majd így folytatta gondolatmenetét:

"A dalok súlyosak lesznek. Van köztük egy gyönyörű ballada és egy nagyon filmzeneszerű szám is. Lesznek pörgős és lassú, doomos dalok, melankolikus hangulat és hihetetlenül erős gitárriffek. Azt hiszem, ez lesz eddig a legepikusabb Epica-album, legalábbis én így érzem. Nagyon boldog vagyok! Jövő héten kezdjük felvenni a hangszereket, emiatt a zenekar Prágába utazik, én pedig majd ezután veszem fel az éneksávjaimat. Ez lesz a kilencedik lemezünk, és ez nagyon különleges számunkra. Erős spirituális jelentést érzünk benne. Ezért helyet kapnak rajta olyan dalok, amelyek a kilences szám szimbolikájáról és jelentéséről szólnak."

A csapat legutóbbi nagylemeze, az "Omega" 2021 februárjában került boltokba. Ez az album hűen tükrözte a zenekar jellegzetes hangzásvilágát, ugyanakkor egy nosztalgikus utazásra is invitálta a hallgatókat. A korong ugyanis finoman egyensúlyozott az együttes jól ismert stílusa és korai korszakuk hangzása között, ezzel egyfajta tisztelgést nyújtva művészi gyökereik előtt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7218459415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása