Klippremier: Simone Simons - R.E.D.

2024. július 18. 17:21 - Jurancsik Eszter

451548684_992454306217708_1888439259386873264_n.jpg

Augusztus 23-án kerül a boltokba Simone Simons első szólóalbuma "Vermillion" címmel, amely korong egy régóta dédelgetett álom megvalósulása az Epica-frontasszony számára.

Simons nemrégiben vallott arról, hogy a szólólemez gondolata már évekkel ezelőtt megfogalmazódott benne, ám a megvalósítás váratott magára. Az énekesnő és a producer, Arjen Lucassen egyaránt rendkívül elfoglaltak voltak az elmúlt időszakban, így a közös mű csak most születhetett meg. Egyúttal rajongóit is megnyugtatta: nem szándékozik elhagyni az Epicát - a zenekar már dolgozik a következő albumán.

Májusban jelent meg a lemezről az Aeterna, majd az In Love We Rust, az énekesnő pedig elárulta: minden egyes tétel egy külön világot képvisel, ennek ékes bizonyítéka a mai nappal kiadott új kislemez, a R.E.D., amely felvétel mély filozófiai kérdéseket feszeget, középpontba állítva korunk egyik legizgalmasabb és egyben legvitatottabb témáját: a mesterséges intelligencia térhódítását. A szerzemény egy olyan jövőképet fest elénk, ahol a teremtett intelligencia kezdi túlszárnyalni alkotóját, az embert. A dal különleges perspektívából közelíti meg a témát, bemutatva az AI növekvő öntudatát és annak vívódását, Simone mellett pedig Epicás csapattársa, Mark Jansen is feltűnik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5318449715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása