Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Lacuna Coil - In The Mean Time (ft. Ash Costello)

2024. április 19. - Jurancsik Eszter

437535637_957779005705489_1075361437039325132_n.jpg

Régóta nem hallatott magáról érdemben a Lacuna Coil. Legutóbbi stúdióalbumuk, a 2019 októberében kiadott "Black Anima" óriási sikert aratott, körbeturnézták vele a világot, noha a megjelenés után pár hónappal később kirobbant koronavírus-járvány némileg megnehezítette a dolgokat.

Cristina Scabbia és a fiúk 2022-ben piacra dobták az akkor húszéves "Comalies" lemezt, amellyel első igazi sikereiket is aratták, a dalok új hangzást kaptak, de ugyanazzal az erővel ütöttek, mint két évtizeddel ezelőtt (kritika ITT).

A zenekar még tavaly elmondta: jó munkához idő kell-alapon nem akarják elkapkodni a következő albumot, így a rajongóknak még várniuk kell, illetve a világjárványról sem szándékoznak lemezt írni. 

Azonban tegnap végre megtörte a csendet a milánói banda, mára ígérve egy vadonatúj szerzeményt, amely klippel együtt elérhetővé vált a Youtube-on, In The Mean Time címmel, a dalban pedig a kaliforniai New Years Day énekesnője, Ashley "Ash" Costello is vendégeskedik, a két együttes és a texasi Oceans of Slumber pedig májusban egy 12 állomásos amerikai turnét is tartanak.

Az "In The Mean Time társadalmunk tehetetlenségét tükrözi, azt, hogy mennyire "elvesztettük a fonalat". Nagyon hitvány időket élünk, tele boldogtalansággal, magányos, szorongó, depressziós, önpusztító emberekkel. A külvilágból ránk zúduló nyomás nem engedi, hogy a dolgokat tisztán lássuk. Ez a dal olyan, mint egy csoportterápia: nem panaszkodás, hanem belátása annak a ténynek, hogy ha egyszer valami összetört, azt bizony nehéz újra összerakni. El kell terelnünk a gondolatainkat a mérgező dolgokról, rájönni, hogy az életben ezeknél sokkal több minden is van, és hogy nem lehet mindent összehangolni. Megkértük Ash Costellót, hogy szerepeljen a dalban, és nagyon örülünk, hogy csatlakozott hozzánk, hozzátéve pontosan azt, amire szükségünk volt ehhez a számhoz: a meleg hangját és karizmáját.

- írta új szerzeményéről a formáció.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1718384441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása